کد خبر: 1318497
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۲۷

همایش «مهربان‌ترین بانوی بهشت» در نیک‌شهر برگزار شد

گروه خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: همایش مهربان‌ترین بانوی بهشت و دلسوزترین مادر دنیا با حضور جمعی از جوانان و خانواده‌ها در جوار حرم شهدای گمنام نیک‌شهر برگزار شد.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد لطفیان سرگزی، امام جمعه نیک‌شهر در این مراسم ضمن تسلیت ایام محرم و شهادت حضرت امام زین‌العابدین(ع) اظهار کرد: سخن گفتن درباره برترین و برگزیده‌ترین بانوی اسلام و جهان یعنی فاطمه صدیقه(س) کاری ساده و آسان نیست. چه افتخاری از این بالاتر که خداوند در آیه تطهیر او را در شمار معصومان پاک برشمرد و از او در ماجرای مباهله با عنوان «نسائنا» و در قرآن با عنوان کوثر تجلیل کرد.



وی ادامه داد: از این گرانبارتر که فاطمه(س) شایستگی همسری و هم کفیه انسان والایی همچون امام علی(ع) را یافت. چه سعادتی از این درخشان‌تر که فاطمه زهرای مرضیه(س) در دامن خود فرزندان پاکی چون حسنین را طبق مکتب قرآن پرورش و آموزش داد. حضرت فاطمه(س) در سایه تربیت پدر رشد کرد. زمانی که امام علی(ع) تلاش جانکاه همسر خود فاطمه(س) را در تدبیر امور خانه دید، متأثر شد و از همسرش خواست تا نزد پدر رفته و از او بخواهد تا از غنائم جنگی، کنیزی به عنوان خدمتکار خانه در اختیار او بگذرد. پدر نیز در پاسخ به این درخواست دختر عزیز به جای هدیه دادن کنیز تسبیح ویژه‌ای را که پس از نماز می‌خوانند به ایشان آموخت.



حجت‌الاسلام لطفیان‌ سرگزی بیان کرد: یکی از رخدادهای درخشان در زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) حمایت بی‌دریغ او از رسالت، امامت و ولایت بود. علاقه و محبت متقابل این پدر و دختر نورانی بسیار شدید و به مراتب بیشتر و شدیدتر از علاقه‌های متعارف میان پدران و دختران بوده است.



وی با اشاره به دفاع حضرت فاطمه زهرا(س) از ولایت و افتخار همسری با امیرمؤمنان علی(ع)، بیان کرد: پس از رحلت پیامبر(ص) شماری خاص از صحابه مسئله امامت و جانشینی پیامبر(ص) را به عنوان منصب الهی  با تخت و تاج شاهی به اشتباه گرفته و مسیر امت اسلامی را تا قیامت از جاده مستقیم منحرف کردند. فاطمه زهرا(س) به فاصله چند روزی پس از وفات پیامبر(ص) نامهربانی‌ها و بلکه عداوت‌ها و کینه‌های پنهان بسیاری را که برای چنین روزهایی ساعت‌شماری می‌کردند را با تمام وجود خود شاهد شد. از سویی در «سقیفه بنی‌ساعده»، خلیفه تعیین کردند، فدک را مصادره کردند اهل خانه اهل بیت(ع) و سایر صحابه متحصن را به آتش زدن خانه تهدید کردند و سرانجام با زور سر نیزه از امام علی(ع) بیعت کردند.



این استاد دانشگاه با اشاره به شخصیت معنوی، اخلاقی و علمی حضرت فاطمه(س) و محبوبیت ویژه ایشان نزد رسول خدا(ص) و خاموشی غریبانه حضرت، یادآور شد: بنا به درخواست حضرت فاطمه(س) و از روی اعتراض به دستگاه حاکمانه، آن حضرت شبانه و پنهانی با حضور شماری محدود و خواص از اصحاب امام علی(ع) تکفین شده و بر او نماز خوانده شد.



وی با اشاره به فضائل حضرت فاطمه(س) و مقام عصمت، تحدیث و شفاعت در میان فضائل حضرت فاطمه(س) گفت: می‌توان از عصمت ایشان به عنوان برترین فضیلت یاد کرد که ایشان را در کنار پیامبران الهی و ائمه اهل بیت(ع) قرار می‌دهد. مهم‌ترین آیه دال بر عصمت بانو فاطمه زهرا(س) آیه تطهیر است. مقام تحدیث هم به این معناست که شخص در اثر صفای باطن و شایستگی علمی به مرتبه‌ای می‌رسد که فرشتگان آسمانی با او به گفت‌وگو می‌پردازند  و فاطمه صدیقه(س) نیز همچون انبیا و امامان از چنین مقام و موهبتی بهره‌مند بوده است.



حجت‌الاسلام لطفیان عنوان کرد: سه ویژگی از سجایای اخلاقی صدیقه طاهره(س) عبارتند از: مادری سختکوش، نماد ساده‌زیستی، سخاوت و بی‌مانند. یکی از ابعاد زندگی ایشان ناظر به دوران کوتاهی است که به همسری حضرت امیرالمؤمنین علی(ع) درآمدند و افزون‌بر نقش همسری و خانه‌داری تربیت فرزندان والایی همچون امام حسین، امام حسن، زینب و ام کلثوم را برعهده گرفت. امام صادق(ع) در مورد زندگی ایشان فرمودند «هیزم آوردن، آب کشیدن و جارو کردن برعهده امام علی(ع) و آرد کردن گندم، خمیر گرفتن و نان پختن برعهده فاطمه(س) بود.



وی با اشاره به نماد ساده‌زیستی و سخاوت بی‌مانند حضرت، ادامه داد: یکی از موارد سخاوت آن بانوی مکرم که البته حضرت علی(ع) به عنوان شوهر و پدر و حسنین به عنوان فرزند و عضو در آن سهیم بودند، از چنان درخشندگی و عظمتی برخوردار بود که خداوند سوره مبارکه «دهر» را در تجلیل از آنان نازل کرد و آنان را با القای همچون ابرار ستود و به خاطر سخاوت مخلصانه، بی‌شائبه و خداپسندانه سرور شادمانی و نعمت‌های بهشتی وعده داده شد.



امام جمعه نیک‌شهر با معرفی کتاب «فاطمه بانوی بی‌مثال»، بیان کرد: ای انسان تو بالاتر از هوس بازی‌های بچه‌گانه دیگران هستی. تو عزیزتر از آنی که وسیله کامروایی شیطان و شیطان صفتان باشی. مادر واقعی ما آن بانوی فرخنده‌ای است که چون شاه مردان به خواستگاری‌اش آمد مهریه خود را شفاعت از گنهکاران شیعه قرار داد. مادر واقعی ما آن بانوی بال و پرشکسته‌ای است که نزدیک سه ماه از غصه، رنج و درد آب شد.

captcha