کد خبر: 1319249
تاریخ انتشار : ۲۷ آبان ۱۳۹۲ - ۱۵:۴۳
شهرام گیل آبادی:

جشنواره «شاپرک‌های شهر» یکی از قرآنی‌ترین رویدادهای سینماست

گروه هنر: : یکی از اهداف دین یادآوری آموزه‌‌های اخلاقی است، بنابراین کاری که در جهت ترویج اخلاق باشد دینی است، اما درباره کودکان کار وضعیت خیلی پررنگ‌تر می‌‌شود، حتی می‌توان اینگونه رویدادها را از جمله قرآنی ترین و اخلاقی‌ترین اقدامات در سینما نام نهاد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نخستین نشست رسانه‌ای شاپرک‌های شهر با حضور شهرام گیل آبادی رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره، ابولفضل جلیلی سخنگو و حامد جوادزاده مجری و کارگردان مراسم اختتامیه امروز 27 آذرماه در سرای اندیشه برگزار شد. در ابتدای این جلسه گیل آبادی با مهم خواندن این رویداد گفت: جشنواره شاپرک‌های شهر رویداد بسیار حائز اهمیت است که باید به آن بسیار جدی نگریست، چون درباره مسائلی حرف می‌زند که به شدت در جامعه نمودش دیده می‌شود، اما متاسفانه در عمل هیچ اتفاق درخصوص آنان روی نمی‌دهد.



وی افزود: این رویداد سعی دارد با تمام قدرت کاری کند که پس از این جشنواره دیگر شاهد کودکان کار که هر روزه در سر چهارراه‌ها می‌بینیم نباشیم. راه رسیدن به این خواسته نیز کمک شما اهالی رسانه است، چون شما هستید که قادرید با اطلاع رسانی خود وضعیت موجود را پیش روی مدیران قرار دهد، البته تمامی مدیران خود این معضلات را می‌دانند، چون هر روزه آنها را می‌بینید، اما این کار تلنگری برای واداشتن آنها به فکر و اندیشه است تا با حرکتی جدی به رفع این معضل بپردازند.



گیل آبادی به توضیح فوق اضافه کرد: علاوه بر کشور خودمان کشور ترکیه نیز در این رویداد حضور خواهد داشت، حتی آثار این دوره از جشنواره در استانبول هم به نمایش در خواهد آمد تا بدانیم که این معضل تنها مربوط به ایران نیست و در دیگر کشورها نیز چنین ضعف‌هایی وجود دارد. در ضمن برای بهتر برگزار شدن این جشنواره از تمامی هنرمندان و مردم دعوت به عمل می‌آوریم تا در آن حضور پررنگ داشته باشند تا شاهد تاثیرگذاری بهتر و بیشتر این رویداد باشیم.



رئیس شورای سیاست گذاری جشنواره «شاپرک‌های شهر» تاکید کرد: این رویداد قرار است پنجم و ششم آذر در سرای اندیشه، فرهنگسرا اندیشه و برج میلاد برگزار شود و تا به امروز نیز 2150 اثر به دبیرخانه رسیده که همین طور بر تعدادشان افزود می‌شود. نکته دیگر اینکه این رویداد سینمایی در سه بخش مستند، داستانی و کوتاه برگزار می‌شود، همچین بخشی ویژه برای این جشنواره در نظر گرفته شد که در ان کارهای 100 ثانیه‌ای کودکان به نمایش در می‌آید.



گیل آبادی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: در این رویداد سینمایی کارگاه‌های سینمایی نیز خواهیم داشت تا هر چه بهتر و کارشناسی‌تر به این موضوع مهم نگاه شود. نکته دیگر اینکه در هیئت داوران و انتخاب جشنواره از وجود هنرمندانی چون؛ رضا کیانیان، حمید نعمت الله، بهاره رهنما و... استفاده شده است.



پس از سخنان گیل آبادی، ابوالفضل جلیلی نیز در سخنانی بیان کرد: کشور ما یکی از پرجشنواره‌ترین کشورهای دنیاست. ویژگی که از آن به عنوان یک امتیاز نمی‌توان نام برد، زیرا خیلی از آنها بی‌حاصل هستند، اما اینکه چرا خود در این جشنواره جدید تاسیس حضور دارم، دلیلش این است که موضوع این رویداد به شدت برایم مهم است. این گفته نیز تنها یک ادعا نیست، بلکه در تمامی کارهایم آن را نشان داده‌ام، پس امید دارم بتوانم با این جشنواره قدمی در جهت رفع مشکل کودکان کار بردارم.



وی اضافه کرد: من معتقدم  یک شبه می‌توان تمام کودکان کار را شناسایی و جمع آوری کرد و سپس به نقش و جایگاه کسانی که از آنها نگهداری می‌کنند، پرداخت تا خیلی از مسائل و معضلات شناسایی شود. مشکل کودکان کار حل شدنی است، چون من با چشمان خود دیده‌ام که چگونه شهرداری در یک روز تمامی دست فروشان را جمع اوری می‌کند، آن گاه چطور نمی‌تواند تنها 7 یا هشت هزار کودک کار را جمع آوری کند؟!



جلیلی به توضیح فوق اضافه کرد: دین امده تا اخلاق را به ما بیاموزد، بنابراین کاری که در جهت ترویج اخلاق باشد، دینی است، اما درباره کودکان کار وضعیت خیلی پررنگ‌تر می شود، حتی می توان اینگونه رویدادها را از جمله قرآنی ترین و اسلامی ترین اقدامات در سینما نام نهاد. دلیل این حرف نیز کاملا مشخص است و ان نیز این است که درقران، احادیث و روایات بارها به رعایت اخلاق انسانی تاکید شده است.



کارگردان فیلم «حافظ» گفت: اهالی رسانه وظیفه دارند که بعد از به پایان رسیدن این جشنواره از ما برگزار کنندگان سوال کنند که چه اتفاق خوبی در این حوزه روی داده است و اصلا تاثیر این جشنواره در جامعه چه بوده است؟ در کنار این پرسش گری باید از مسئولان هم پرسیده شود که چرا در کشوری اسلامی 7 یا 8 هزار کودک کار وجود داشته باشد؟ آیا کشوری با این همه ثروت نمی تواند خرج و تربیت این کودکان را تقبل کنند؟ کودکانی که هر کدام قادرند یکی از آینده سازان باشد؛ کودکانی که اگر به آنها توجه نشود هر کدام به یک نوع از خلاف روی خواهد آورد.



جلیلی در پایان گفت: تصویری از کودکان کار سیاه نمایی نیست، بلکه نشان دادن واقعیت به مسئولان است، زیرا اگر مسئولان در این زمینه احساس مسئولیت داشتند ما هم اکنون نباید شاهد حضور این تعداد کودکار کار در شهر باشیم. در انتهای سخنانم اظهار امیدواری می کنم که پس از این جشنواره در کشورمان کودک کار وجود نداشته باشد.

captcha