کد خبر: 1319878
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۷
حجت‌الاسلام ارشاد:

اسلام بر حفیظ و علیم بودن مدیر تأکید دارد

گروه اجتماعی: معاون تهذیب حوزه‌های علمیه آذربایجان غربی با اشاره به شاخص‌های مدیر اصلح در مبانی اسلامی گفت: حفیظ و علیم بودن از شاخص‌های مورد تأکید در مدیریت اسلامی است.

حجت‌الاسلام حمید ارشاد، معاون تهذیب حوزه‌های علمیه آذربایجان غربی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، با بیان اینکه موضوع مدیریت به اشکال مختلف در ادیان آسمانی و توحیدی مطرح شده است، گفت: کامل‌‌ترین و جامع‌‌ترین مبانی و مفاهیم کاربردی آن در مکتب مترقی اسلام مورد توجه و تأکید قرار گرفته تا بتواند جامعه را در مسیر رسیدن به تعالی و پیشرفت مدنی و فردی راهنمایی کند.

وی به نامه معروف امیرالمؤمنین حضرت علی(ع) خطاب به مالک اشتر در هنگام نصب ایشان به‌عنوان والی مصر اشاره کرد و گفت: حضرت امیر(ع) در این نامه که اکنون به‌عنوان یک منشور عملی در سازمان ملل نصب شده است، طی نامه‌ای تمامی مؤلفه خهای حکومت‌مداری و مدیریت جامعه را در خطاب به مالک اشتر نخعی مورد توجه قرار می‌دهد.

وی با تصریح اینکه این نامه حاوی دستورالعمل‌های اجرایی برای مدیریت و برنامه‌ریزی برای حکومت‌داری است، اضافه کرد: در این نامه که در خطبه 53 نهج‌البلاغه درج شده است، تمامی روش‌های نوین و جدید مدیریت با تأکید بر ریشه‌های الهی و دینی آن مورد بحث قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام ارشاد اضافه کرد: در جریان داستان یوسف پیامبر(ع) وقتی خزانه‌داری مصر به حضرت یوسف واگذار می‌شود خداوند در قرآن دو شاخص اصلی حفیظ و علیم بودن را برای مدیریت بیان می‌کند، حفیظ یعنی تعهد داشتن و علیم به معنای آگاهی و داشتن دانش کافی است.

مدیریت در اسلام تک بعدی نیست

وی خاطرنشان کرد: مدیریت در اسلام فقط فن‌مدار و تخصص‌گرا نیست و این طور نیست که فقط بر یک بعد مانند تخصص بدون درنظر داشتن تعهد تأکید شده باشد بلکه در اسلام هدف توجیه‌گر وسیله نیست.

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه آذربایجان غربی در پایان با تأکید بر لزوم برنامه‌ریزی براساس عقل و منطق‌گرایی برای حصول به اهداف در حیطه مدیریت خاطرنشان کرد: بالاترین شاخص در مدیریت اسلامی که همواره در سیره پیشوایان دینی نیز مورد اجرا قرار گرفته است تعهد و تخصص است.

captcha