لقمان شاورانی، رئیس انجمن ورزشهای الکترونیک، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به عملکرد این انجمن اظهار کرد: انجمن ورزشهای الکترونیک در سال 85 از سوی سازمان تربیت بدنی به صورت رسمی تشکیل شد که از همان سال مسئولیت راهاندازی را برعهده دارم. انجمن از همان اوایل تشکیل به لحاظ اداری و مالی، تحت حمایت فدراسیون ورزشهای همگانی قرار گرفت.
وی ادامه داد: رشته ورزشهای الکترونیک وارد مسابقات آسیایی داخل سالن شد و از همان سال، برابر با سال 2007 ماکائو، تاکنون در سه دوره مسابقات حضور داشتیم که در سال 2007 ماکائو، ایران با سه مدال نایب قهرمان آسیا شد. همچنین سال 2009 در ویتنام با چهار مدال قهرمان آسیا شدیم در این دوره که تیرماه امسال در کره جنوبی برگزار شده بود، نتوانستیم مدالی کسب کنیم. زمان و مکان مسابقه بعدی به صورت قطعی اعلام نشده است و به احتمال زیاد در ترکمنستان خواهد بود.
رئیس انجمن ورزشهای الکترونیک با اشاره به نحوه همکاری انجمن با بنیاد ملی بازیهای رایانهای گفت: بنیاد ملی بازیهای رایانهای دو سال پس از تشکیل انجمن، به صورت رسمی یعنی از سال 87 آغاز به کار کرد. تاکنون با بنیاد همکاری و تعامل نزدیک داشتیم.
وی ادامه داد: فعالیت بنیاد ملی بازیهای رایانهای در حوزه تولید محتوا و نظارت بر محتواست و فعالیتهای انجمن در حوزه برگزاری مسابقات، نظارت بر اماکن ورزشی این رشته و اعزام تیمهای ملی به مسابقات برونمرزی است، بنابراین فعالیتهای این دو کاملا متفاوت از یکدیگر است؛ اما ما تعامل نزدیکی با یکدیگر داریم.
شاورانی اظهار کرد: از زمان تشکیل بنیاد ملی بازیهای رایانهای، عضو شورای مسابقات بنیاد هستم و همکاری خوبی با این بنیاد دارم تا جایی که تعامل خوبی در برگزاری سه دوره از نمایشگاه بازیهای رایانهای را با بنیاد ملی بازیهای رایانهای داشتیم.
وی با اشاره به صحبتهای مدیرعامل بنیاد ملی بازیهای رایانهای مبنی بر عدم همکاری بنیاد با انجمن ورزشهای الکترونیک گفت: در جشنواره شکوفا با رئیس بنیاد ملی بازیهای رایانهای، تعامل و همکاری داشتیم. همچنین انجمن با بنیاد هر دوهفته یکبار جلسه دارد و با مدیرعامل بنیاد ملاقات میکنیم.
بنیاد نمیتواند ناظر بر فعالیتهای انجمن باشد
شاورانی اظهار کرد: تشکیلات انجمن در وزارت ورزش و جوانان با تشکیلات بنیاد در وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، دو تشکیلات مستقل از یکدیگر هستند و هیچ نیازی به یکدیگر ندارند تا بخواهند کارهایشان را به یکدیگر اطلاع دهند. مسئولیت بینالملل رشته الکترونیک برعهده کمیته ملی المپیک ایران است و از طرفی 32 استان و هیئتی که در ایران برای این رشته فعال هستند، زیر نظر وزارت ورزش و جوانان است؛ یعنی هیچ ارتباطی با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ندارد. در تشکیلات بین المللی، فدراسیون بینالمللی «isa» تحت نظر کمیته بینالمللی المپیک است و به دلیل آنکه ساختار کشورمان متفاوت از دیگر کشورهاست، تولید بازی و ورود بازیهای خارجی به کشور بر عهده بنیاد است، اما این بنیاد نمیتواند ناظر بر فعالیتهای ما باشد و ما هم نمیتوانیم ناظر بر فعالیتهای بنیاد باشیم. چرا که این دو نهاد دو ساختار کاملا متفاوت از یکدیگرند.
وی بیان کرد: در دولت گذشته، برخی موازیکاری و مشکلاتی وجود داشت که هرچه ما میخواستیم حل کنیم، برخی نمیخواستند حل شود. در دولت جدید، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تغییرات اساسی را ایجاد کردند. مرکز رسانههای دیجیتال وزارتخانه در ایام گذشته، در حوزه مجوز برای ساخت بازی، مجوز برای برگزاری مسابقات در استانهای مختلف و برگزاری نمایشگاه فعالیت میکرد، از طرف دیگر بنیاد ملی بازیهای رایانهای هم در حوزه بازیهای رایانهای فعالیت میکند، در نگاه کلی میتوان اختلاف اساسی را در وزارت ارشاد مشاهده کرد. سال گذشته مجلس، اعتبار بنیاد را در حوزه بازیهای رایانهای و ساخت بازی به دلیل کسری اعتبارات حذف کرد در حالی که تا پنج سال پیش این اعتبارات وجود داشت. حال این پرسش وجود دارد که این هزینهها و اعتبارات در چند سال گذشته بنیاد، اگر غیر از دولت بود پس از کجا تأمین میشد؟ هیئت امنای بنیاد ملی بازیهای رایانهای را وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تعیین میکند. همچنین حکم رئیس بنیاد از سوی همین وزیر است. بنابراین بنیاد ملی بازیهای رایانهای بخش خصوصی نبوده بلکه بخش دولتی است.
رئیس انجمن ورزشهای الکترونیک با اشاره به اعزام تیم ملی بازیهای رایانهای به مسابقات جهانی گفت: در هیئتهای همگانی استان از سال 85 تاکنون کمیتهای به نام کمیته ورزشهای الکترونیک در هر استان تشکیل شده است. ما از طریق فدراسیون همگانی برنامهها و مسابقات را به صورت بخشنامه رسمی به همه هیئتهای استانی اعلام میکنیم و برای هر اعزامی که در پیش داریم تقریبا یکسال قبل برنامهریزی و هماهنگیهای لازم را انجام میدهیم و استانها را به صورت بخشنامه مطلع میکنیم. در استان مربوطه مسابقات به صورت استانی برگزار و در نهایت منتخبان استان از سوی هیئت همگانی به انجمن معرفی میشود.
وی ادامه داد: منتخبان به صورت مکتوب برای مسابقات کشوری به تهران دعوت میشوند. برای اعزام گروه به تاریخ تیرماه سال جاری به کره جنوبی، مسابقات کشوری به مدت سه روز از چهارم تا ششم اردیبهشت ماه در تهران برگزار شد و منتخبان این مسابقات کشوری وارد اردو شدند. مشکلی که در همه اعزامها وجود دارد این است، مسابقات برونمرزی، براساس برنامهریزی درست، مناسب و زمانبندی خاصی است. برای مثال یک سال قبل ازمسابقات، همه اطلاعات، قوانین و نحوه ثبتنام ارسال میشود و باید در یک زمانبندی خاصی نفرات تیم ملی برای ثبتنام معرفی شوند. اما به دلیل پیگیریها برای مجوز و هماهنگیها همیشه یک ماه پس از زمان موعد نفرات را معرفی میکنیم و در هر سه دوره مسابقات این مشکل را داشتیم و از سوی کمیته ملی المپیک چندین بار به عنوان مرجع بینالمللی توبیخ شدیم.
حضور تیم ملی در بازی ضد اسلامی مسابقات کره جنوبی دروغ است
شاورانی، خبر حضور تیم ملی در بازی رایانهای ضد اسلامی مسابقات آسیایی 2013 تکذیب کرد و گفت: این موضوع دروغ است و آن را تکذیب میکنم. این خبر را کسانی گفتهاند که ثبتنامشان برای مسابقات دیر شده است و از سوی کمیته برگزاری مسابقات اعزام نشدند. به همین دلیل این اطلاعات اشتباه را به رسانهها میدهند. اتفاقاً همین افراد برای حضور در بخش Tekken پیگیر بودند تا در آن حضور داشته باشند. ما به دلیل همین مسائل از این بخش مسابقات انصراف دادیم.
وی افزود: در خبرها آمده است که بازی وجود داشته است که کفپوش آن به شکل الله بوده در حالی که اینچنین بازی را در مسابقات مشاهده نکردم. اگر برخی از دوستان دغدغه فرهنگ و مذهب کشور را دارند، به این موضوع توجه کنند که بازی «tekken tag tournament 2» دومین بازی در گیم نتهای سراسر کشور است. ما درمسابقات آسیایی کره جنوبی از این رشته انصراف دادیم.
رئیس انجمن ورزشهای الکترونیک گفت: بازی «tekken tag tournament 2» یکی از پرمخاطبترین بازیهایی است که در سطح گیم نتهای کشور به کاربران ارائه میشود. کف پوش الله را در این بازی ندیدم البته شاید این موضوع در نسخههای بعدی بوده که بنده اطلاعی ندارم. برای مثال بازی پرنده خشمگین، مدتها در تبلتها، موبایل و کامپیوترها بود اما زمانی که داستان نسخههای بعدی این بازی رایانهای مربوط به تخریب مساجد بود، بنیاد ملی بازیهای رایانهای آن را ممنوع اعلام کرد.
وی با اشاره به اسامی بازیکنان و بازیهای رایانهای که تیم ملی در آن حضور داشتهاند، گفت: ما در بخش فوتبال «فیفا»، سیدداوود خوئی و مرتضی منتظرالظهور، در بخش ماشین سواری «NSS» هادی بصیری، در بخش StarCraft شهریار شاکی حضور داشت. همچنین در بخش Tekken سیدفرزان هماییگوهر معرفی شده بود که از این بخش انصراف دادیم.
مستندات، مربوط به تمرینات بازیکن بود
شاورانی در پاسخ به این پرسش که مستنداتی از حضور همایی گوهر در بخش Tekken مسابقات آسیایی کره جنوبی در فضای وب وجود دارد، گفت: آنچه که در فضای وب منتشر شده است، مربوط به تمرینات قبل از مسابقه رسمی است. چرا که سالن سه روز پیش از مسابقات در اختیار بازیکنان قرار میگیرد و همه آن مستندات مربوط به تمرینات قبل از بازی است.
وی بیان کرد: زمانی که بازیکنی از بخشی انصراف میدهد، نتیجه بازی سه بر صفر به حریف مقابل واگذار میشود.
رئیس انجمن ورزشهای الکترونیک گفت: شایعهها و دروغهایی که علیه انجمن در رسانهها نگاشته میشود، از سوی کسانی است که در حراست وزارت ورزش و جوانان پرونده دارند. آنها فکر میکنند حقشان ضایع شده است به همین دلیل چنین شایعههایی را در فضای وب گسترش میدهند.
وی افزود: انجمن ورزشهای الکترونیک، هر اعتباری که دارد از بخش خصوصی است. اگر وزارت ورزش و جوانان اعتباری دارد، به فدراسیونهای کشتی و فوتبال اختصاص میدهد و برای ما اعتباری باقی نمیماند. ما هیچ اعتباری در این چهار سال نداریم و از طریق جذب اسپانسر و بخش خصوصی و کمکهایی از ارگانهای حکومتی تأمین میشدیم. بیشترین و بالاترین اعتباری که ما داریم، 99 درصد آن از بخش خصوصی است.
شایگان؛ مترجم تیم ملی در مسابقات آسیایی 2013 کره جنوبی بود
شاورانی درباره «آروین شایگان» گفت: شایگان، مترجم تیم ملی در مسابقات آسیایی کره جنوبی بود. ما به دلیل آنکه در ثبت نام افراد، سهمیه خاصی داریم و هزینههایش را آنها تقبل میکنند و از آنجا که هتل و محل مسابقات جدا از کمپ ایرانیها بود، نیاز به مترجم داشتیم به همین دلیل آروین شایگان به عنوان مترجم با ما در این مسابقات همراه بود. همچنین نکتهای که در این میان وجود دارد آن است که در لیستمان چیزی به نام مترجم نداشتیم و باید شایگان را در لیست هشت نفره و به جای یک بازیکن قرار میدادیم. به همین دلیل شایگان در این ردیف بازیکنان قرار گرفت.
رئیس انجمن بازیهای الکترونیک گفت: تیم ملی بازیهای رایانهای، جزء کاروان ایران بود. برخیها از این موضوع سوءاستفاده میکنند. ما همیشه حواسمان به همه موضوعات است تا حرکتی علیه عقیده، دین و مذهبمان صورت نگیرد. این موضوع مبنی بر اینکه ما از بخشی در مسابقات انصراف دادیم، در مقابل بازیهای ضد اسلامی که بسیاری از کاربران ایرانی از آن استفاده میکنند، موضوع بسیار حاشیهای و جزئی است.
وی یادآور شد: اگر قرار است از دردی نوشته شود باید بگوییم که چند درصد از کاربران از بازی رایانهای ایرانی استفاده میکنند؟ آیا این بازیها مجاز هستند؟ این امر مربوط به زیرساختهای فرهنگی کشور میشود که تا چه اندازه مقابله با بازیهای ضد اسلامی در کشور اجرایی میشود. بنیاد دستور ممنوعیت این بازیها را صادر میکند اما چه کسی این ابلاغیه را اجرا میکند؟!
درد صنعت گیم باید بازیهای ممنوعه باشد
شاورانی اظهار کرد: بازی رایانهای «جی تی ای»، بازی ممنوعه دنیا و ایران است اما چند گیمنت و چند کاربر از این موضوع تبعیت میکند تا از آن استفاده نکند؟ آیا جوانان این ابلاغیه را قبول میکنند؟ درد و دغدغه در این موضوع است. بسیاری از بازیهای ممنوعه در گیمنتها استفاده میشود.
وی با اشاره به مصاحبه انجام شده با یکی از رسانهها مبنی بر حضور بازیکن ایرانی در بخش Tekken گفت: آن مصاحبه را در زمان مسابقات با خبرنگارانجام دادم تا کل تیم را از مسابقات حذف نکنند. زمانی که ورزشکار بدون دلیل و هماهنگی با فدراسیون جهانی از رشتهای انصراف میدهد، مورد اعتراض فدراسیون و کمیته قرار میگیرد و آن موقع آنها میتوانند ما را از مسابقات حذف کنند. این موضوع همچنان قابل بررسی است.
رئیس انجمن ورزشهای الکترونیک تأکید کرد: در زمان برگزاری مسابقات، زمانی که ورزشکار از آن بخش انصراف داد، با رئیس جدید فدراسیون جهانی و مسئول کمیته برگزاری مسابقات اعتراضات را وارد کردیم و آنها قبول نکردند و گفتند اعتراضات وارد نیست. اگر در زمانی که ما عنوان کردیم در این بخش شرکت نمیکنیم، برخورد درست را انجام نمیدادیم و به درستی اطلاعرسانی نمیکردیم و در نهایت با کمیته روش درستی را انتخاب نمیکردیم، قطعاً کمیته کل تیم ملی را از مسابقات حذف میکرد.
وی ادامه داد: بنده ناچارا در مصاحبه چنین مطلبی را عنوان کردم که بازیکن را راضی میکنم و به محل مسابقات میبرم و در آنجا بازیکن خودش راضی به بازی نمیشود. به این معنی که همه این تقصیرات را بر گردن بازیکن قرار دادیم و در نهایت بازیکن ما در بخش Tekken حضور نیافت.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اخبار مرتبط:
پیگیری علل حضور تیم بازیهای رایانهای در رقابتی ضد اسلامی
اعلام موضع بنیاد بازیهای رایانهای درباره شرکت تیم ملی در بازی ضد اسلامی