سردار ابوالفضل مسجدی، مسئول روایتگری و یادمان سپاه و بسیج در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اهمیت جهانیسازی دفاع مقدس گفت: بعد از دفاع مقدس، راویان نقش مؤثری در ارائه مجاهدتهای رزمندگان به نسل بعد از دفاع داشتهاند.
وی ادامه داد: در این دوران نیز راویان نقش گستردهای را برای اجرائیسازی رسالت خود مبنی بر ترویج ارزشهای دفاع مقدس را برعهده دارند؛ به همین منظور در داخل کشور، راهیاننور را همراهی کرده و در مناسبتهای مختلف در مجالس حضور پیدا میکنند و به اجرای رسالت خود میپردازند.
سردار مسجدی، حضور راویان در دانشگاه، مدارس، ادارات و وزارتخانهها را به عنوان عاملی مؤثر در زنده نگهداشتن یاد و خاطره 8 سال جنگ عنوان کرد و افزود: با اینکه راویان تا حدودی توانستنهاند وظایف خود را به درستی اجرائی کنند، اما تا رسیدن به حد مطلوب و خوب روایت کردن همه حماسههای دفاع مقدس، فاصله زیادی داریم.
وی خاطرنشان کرد:همین عامل نیز خود محدودیتی برای کار راویان به منظور صدور این فرهنگ برای سایر ملل است و در زمینه جهانیسازی حماسه دفاع مقدس با بهرهمندی از روایتگران، لازم است که مسئولان امور فرهنگی کشور بیش از پیش فعال شوند.
مسئول روایتگری و یادمان سپاه و بسیج با تأکید بر نقش رسانه و مسئولان فرهنگی در سفارتخانههای ایران در سایر کشورها برای جهانیسازی دفاع مقدس، تصریح کرد: اتفاقی که در این 8 سال اتفاق افتاد، نادر و منحصر به فرد بود؛ بنابراین روش روایت آن نیز ویژه و خاص است.
وی ادامه داد: مردم با دست خالی در مقابل هجمه دشمنان که به نوعی حمایت کل دنیا را به دنبال داشت، با اتکا به خود و با تاثیر از مقتدایشان، حسین بن علی(ع) پای در میادین جنگ گذاشتند و فتوحات بسیاری را به دست آوردند؛ بنابراین همه دنیا باید از آزادیخواهی رزمندگان در دوره دفاع مقدس آشنا شده و از آن الگو بگیرند.
سردار مسجدی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه نوع مجاهدتها و حماسهآفرینیها و انگیزه مردم در آن سالها ویژگی خاص خود را دارد، اظهار کرد: این کار باید جهانی شود؛ چراکه در بعد روایتگری جبهه و جنگ فعال هستیم و منابعی در اختیار راویان قرار دادهایم و سعی در ادای حق آن دوران داریم.
وی خاطرنشان کرد: امروزه راویان در داخل کشور با آموزش مهارتهای لازم، مسائل دوره دفاع مقدس را در مدارس و دانشگاهها تدریس میکنند تا این مقوله به صورت آکادمیک، روند رو به رشدی را طی کند، اما این امر به هیچ وجه کافی نیست؛ چراکه باید در بعد خارج کشور نیز فعال شد و این ارزشها را جهانی کرد.
مسئول روایتگری و یادمان سپاه و بسیج با اشاره به اینکه آشنا کردن مسافرین و توریستهائی که به ایران میآیند با دفاع مقدس، بهترین گزینه برای صدور این حماسه به آن سوی مرزها هستند، بیان کرد: مسئولان امور فرهنگی باید زمینههای بازدید آنان از مناطق عملیاتی را فراهم و با برگزاری جلسات روایتگری، مسافران خارجی را با حماسه دفاع مقدس آشنا کنند.
وی یادآور شد: این مقولهها باعث میشود تا سایر ملتها به ویژه نسل جوان آنان با این الگوها آشنا شده و در زندگی دنیوی و اخروی خود از آنان بهره ببرند.
سردار مسجدی در پایان با تأکید بر اینکه سازمان راویتگری سپاه و بسیج کشور آمادگی دارد تا در مقوله جهانیسازی دفاع مقدس فعال شود، تصریح کرد: این سازمان آمادگی دارد تا با سایر دستگاهها که در این زمینه فعالیت میکنند همکاریهای لازم در زمینه صدور ارزشهای دفاع مقدس به آن سوی مرزها را انجام دهد.
وی افزود: ما میتوانیم منابع لازم را در اختیار مسئولان فرهنگی که در امر زنده نگهداشتن و ترویج حماسه دفاع مقدس فعال هستند قرار دهیم تا این رسالت اجرائی شود.