به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) رسول دیناروند، رئیس سازمان غذا و دارو پیش از ظهر امروز در حاشیه چهاردهمین اجلاس نظارت بر واکسن کشورهای در حال توسعه با حضور در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه با پیشرفتهای فناوریهای اخیر در حوزه داروی فعالیت دستگاههای نظارتی دشوار و گستردهتر شده است، عنوان کرد: ایجاد شبکههای منسجم بین کشورهای مختلف برای نظارت و کنترل مباحث مرتبط با این مقوله بسیار اثرگذار خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه در ابتدای سال جاری به دلیل تغییرات و نوسانات ارزی، نرخ داروهای وارداتی حدود دو برابر و نرخ داروهای داخلی 50 درصد افزایش یافته است، اظهار کرد: طبق وعدههای که سابق بر این به منظور آرام کردن اوضاع دارویی داده بودیم مقرر شد ما به التفاوت قیمتی که بیش از این بیماران از جیب میپرداختند با توافق بیمهها توسط آنها پرداخت شود.
قیمت داروها به قبل از سال 92 بازگشته است
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر اینکه با تدابیر صورت گرفته قیمت داروها به قبل از سال 92 بازگشته است، تصریح کرد: در حال حاضر نمیتوان میزان سرانه مصرف دارو را به طور قطعی اعلام کرد ولی ارزیابیهای اولیه نشان میدهد که افزایش قیمت داروها در سرانه مصرف تاثیری ندارد.
دیناروند در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه انتخاب داروهای صعبالعلاج و اضافه شدن آن به لیست داروهای مورد حمایت بیمهها دارای فرمول خاص، اضافه کرد: داروهای صعبالعلاجی که گران هستند و طولانی مدت مصرف میشوند اگر مطابق با فرمول وزارت بهداشت باشند مشمول لیست داروهای حمایتی میشوند، البته این مقوله نیز بستگی به میزان اعتباری دارد که برای مجموعه در نظر میگیرند.
170 قلم مشمول لیست داروهای حمایتی شدهاند
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه تاکنون 170 قلم مشمول لیست داروهای حمایتی شدهاند، خاطرنشان کرد: طبق ارزیابی صورت گرفته 30 قلم داروی جدید بیماران صعبالعلاج نیز برای ورود به این فهرست مورد ارزیابی قرار گرفته و طی این هفته اسامی آنها اعلام میشود.
وی با تاکید بر اینکه ارزیابیهای به منظور ورود داروهای دیگر بیماران به لیست یاد شده همچنان ادامه دارد، به مقوله قاچاق دارو نیز اشارهای کرد و گفت: قاچاق دارو مربوط به خروج داروهای گران است که در داخل کشور یارانه دریافت میکنند و به صورت غیرقانونی از مرزها خارج میشوند که با وجود تلاشهای صورت گرفته همچنان نتوانستهایم میزان خروج اقلام یاد شده را به صفر برسانیم.
دیناروند در تکمیل این بخش از سخنان خود گفت: بخش دیگر این موضوع مربوط به داروهایی است که به صورت قانونی توسط وزارت بهداشت ثبت و تایید نشدهاند و از راههای غیرقانونی وارد کشور میشوند، نگرانی اصلی مجموعه در مورد میزان خطری است که داروهای قاچاق تقلبی برای مردم دارد، به طور مثال داروی اکسی الیت که برای لاغری مورد استفاده میگیرد با وجود اینکه ثبت نشده ولی باز هم تبلیغ ماهوارهای داشت و در بازار نیز موجود بود.
700 میلیارد تومان از اعتبارات دارویی وزارت بهداشت در اختیار بیمهها قرار گرفته است
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه از میان هزار و 800 میلیارد تومان اعتبار دارویی وزارت بهداشت، 700 میلیارد تومان آن در اختیار بیمهها قرار گرفته است، تصریح کرد: در این بین نیز از میان ارقام یاد شده 200 میلیارد تومان آن نیز مربوط به سازمان غذا و دارو و 900 میلیارد تومان باقی آن نیز طبق برآورد صورت گرفته تا پایان سال محقق خواهد شد.
کاهش 50 درصدی شکایات مردم در حوزه کمبود و گرانی دارو
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه تا پایان مرداد و شهریورماه امسال 90 درصد شکایات مردم در سامانه 1490 مربوط به گرانی و کمبود دارو بوده است، اضافه کرد: ولی با تدابیر اتحاذ شده تماسهای مربوط به این حوزه 50 درصد کاهش یافته است.