کد خبر: 1324099
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۴۷
حجت‌الاسلام ولی‌زاده:

شاخصه معرفت‌افزایی توجه به جنبه‌های منطقی قیام حسینی است

گروه اجتماعی: مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان‌ غربی گفت: چنانچه هیئت‌های عزاداری از گوش دادن به سخنرانی و نشستن در پای منبر علمای دینی طفره روند بصیرت و معرفت حسینی محقق نمی‌شود.


حجت‌الاسلام مهدی ولی‌زاده، مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان‌ غربی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، گفت: در کنار گریه و عزاداری برای حضرت سیدالشهدا(ع) باید بدانیم که مکتب عاشوراء، مکتب تربیتی است؛ بنابراین اگر با بصیرت و معرفت به حادثه عاشوراء بنگریم، درس‌های فراوانی را از آن می‌آموزیم.



وی تأکید کرد: ما مسلمانان باید امام زمان و ولی امرخود را بشناسیم چون اگر غفلت کرده باشیم  به تعبیر امام صادق(ع) از دین گمراه شده و شاید کار به جایی برسد که مثل حادثه عاشورا رو در روی امام(ع) ایستاده و به قتلش برسانیم و بفهمیم که دنیاطلبی و محبت افراطی به دنیا سابقه نیک انسان را تباه ساخته و به خاطر طمع دنیا بعضی‌ها حتی حاضر شدند امام خود را هم بکشند.



وی ادامه داد: مسلمان باید بداند که درس بزرگ عاشوراء عدم سازش با باطل و دشمنان دین خدا است؛ بنابراین درس‌های آموختنی بسیار زیادی که از عاشورا می‌توان یاد کرد و نیز راهکار معرفت‌افزایی و بصیرت‌بخشی آن توجه به جنبه‌های منطقی و مستدل قیام عاشورا است و اگر هیئت‌های عزاداری از گوش دادن به سخنرانی و پای منبر نسشتن علمای دین طفره بروند این بصیرت و معرفت محقق نخواهد شد.



بهترین راه بصیرت‌بخشی ارتباط با مسجد و قرآن است



حجت‌الاسلام ولی‌زاده ابراز کرد: بهترین راه معرفت‌افزایی و بصیرت‌بخشی حسینی ارتباط گرم با مسجد و قرآن است چون از تلاوت قرآن توسط رأس مطهر اباعبدالله‌الحسین(ع) مکرر یاد شده است.



به گفته مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان‌ غربی، یکی از پیام‌های عاشورا این است که امام حسین(ع) فدای قرآن است و قرآن ثقل اکبر و امام حسین(ع) ثقل اصغر است؛ بنابراین محبان امام حسین(ع) باید ارتباط خود را با قرآن‌ افزون کنند.



وی در پاسخ به این سؤال که روش ترویج عزاداری سنتی در جامعه و جلوگیری از بدعت‌ها در جامعه چیست؟ ابراز کرد: هدف از عزاداری برای واقعه عاشورا ایجاد خردورزی، ذلت‌ناپذیری و حماسه‌سازی است و باید با هر کاری که با این اهداف سازگاری ندارد، مبارزه کنیم و در این راستا همگان باید بدانیم که امام حسین(ع) هدف از قیام خود را مبارزه با بدعت‌های غلطی که بعد از جدش پیامبر(ص) ایجاد شد، بیان می‌فرماید.



مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان‌ غربی در پایان با اشاره به اینکه بیان اقتدار و مظلومیت حسینی در صحنه عاشورا هیچ منافاتی باهم ندارد، عنوان کرد:  با این وجود عدم سازش‌پذیری و اقتدار و استقامت امام حسین(ع) در راه دین باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.

captcha