حجتالاسلام سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با اهداف و برنامههای اتحادیه کشوری طی دو سال آتی گفت: رویکرد اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور طی دو سال فعالیت اتحادیه، رویکردی تعاملی و همکاری با همه مجموعههای قرآنی اعم از شخصیتهای حقوقی چه تشکلها و چه حقیقی که اصحابان قرآن و صاحبان خرد در حوزه قرآن هستند، بهمنظور برنامهریزی و اجرای برنامههای بهتر، منسجم و هدفمندتر در این حوزه است.
وی در ادامه بیان کرد: از دیگر برنامههای این اتحادیه میتوان به توانمندسازی اتحادیه مؤسسات قرآنی استانها با توجه به ظرفیتهای موجودی که دارا هستند و رفع ناهماهنگیهای این اتحادیهها با یکدیگر و بعضا با اتحادیه کشوری اشاره کرد.
کوششی تصریح کرد: استفاده از ظرفیتهای مختلفی که در حوزه قرآن در سراسر کشور وجود دارد، چه بهصورت زیرساختی و چه نرمافزاری که مجموعههای قرآنی میتوانند از آن استفاده کنند، از دیگر برنامههای این اتحادیه است.
وی در ادامه اظهار کرد: از دیگر اهداف این اتحادیه، بهکارگیری و فعال کردن اتحادیههای استانی بهصورت هدفمند و ایجاد یک ساختار در این حوزه است. در حال حاضر نیز اتحادیه کشوری در حال تعریف این ساختار برای اتحادیههای استانی است، تا پس از تصویب هیئت مدیره، تمامی فعالیتهای اتحادیه براساس آن ساختار در تمامی حوزهها دنبال شود.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور بیان کرد: از برنامههای پیشروی این اتحادیه میتوان به تدوین یک برنامه دو ساله و تنظیم چشماندازی که باید در برنامههای قرآنی اتحادیه به صورت 10 ساله مطابق با سیاستهای کلی نظام در حوزه قرآنی و دینی پیشبینی شود، اشاره کرد.
وی تصریح کرد: با توجه به خلأ وجود ساماندهی قوی و منسجم اصحاب و ظرفیتهای قرآنی هم بهصورت تخمینی، هم آماری و هم واقعی از ظرفیتهای قرآنی، بحث ساماندهی اصحاب قرآن در بخشهای مختلف در مراکز استانها در دستور کار این اتحادیه قرار گرفته است.
حجتالاسلام کوششی تصریح کرد: ارزیابی و نظارت جدی بر نحوه عملکرد فعالیتهای قرآنی بهویژه در اتحادیههای استانی و تقویت آنها نیز مورد توجه قرار گرفته است و بحث بیمه فعالان قرآنی نیز بهصورت قانونمند و جدی پیگیری خواهد شد.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور در پایان خاطرنشان کرد: تعامل در راستای ایجاد یکسری محملهای قرآنی و ایجاد بستری قانونی جهت حمایت از مؤسسات قرآنی چه در مجلس و دستگاههای قانونگذاری و چه در مراکز و دستگاههایی که متولی امور قرآنی هستند و یا از طریق دهیاری و شهرداری از دیگر برنامههای این اتحادیه است.
کوششی در پایان خاطرنشان کرد: سندی راهبردی برای اتحادیه کشوری نیز در حال تنظیم است و در این سند در حال پیگیری ارتباط با نمایندگان مجلس و تشکیل دفتری ویژه در این رابطه جهت تعامل با نمایندگان مجلس و پیگیری قانونمند مسائل مرتبط با قرآن است، که البته تمامی این موارد با هماهنگی و همفکری کامل دستگاههای ناظر و متولیانی میسر میشود که به لحاظ قانونی امر هدایت و حمایت مجموعههای قرآنی کشور را برعهده دارند.