کد خبر: 1325806
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۱۰
حجت‌الاسلام لطفیان:

گوهر خدمت به مردم تنها در دل‌های وارسته از منیت یافت می‌شود

گروه خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: امام جمعه نیک‌شهر در نشست دانشجویی «مبادی و مراحل اخلاق اسلامی در قرآن»، اظهار کرد: گوهر خدمت‌گزاری به مردم تنها در دل‌های وارسته از منیت و خودخواهی یافت می‌شود.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد لطفیان سرگزی، امام جمعه نیک‌شهر طی سخنانی با اشاره به اهمیت توجه و تدبر در قرآن و نهج‌البلاغه همچنین مقام صبر در اسلام، بیان کرد: خداوند در قرآن می‌فرماید «وَاسْتَعِینُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ» که باید در زندگی از دو چیز نیرو گرفت اول نماز دوم صبر. صبر نیز بر سه قسم است صبر در مصائب و مشکلات، صبر در عبادت و صبر در معصیت.



وی ادامه داد: همچنین در آیه 45 سوره بقره به ما می آموزد، صبر در عبادت پاداش بیشتری دارد و پاداش صبر در معصیت بیشتر از پاداش صبر در عبادت است. آنکه در مقابل ناملایمات صبر می‌کند و عصبانی نمی‌شود بر آنها از طرف خداوند درود فرستاده شده است. نعمت دیگر برای فرد صبور رحمت است، همیشه صابران مشمول رحمت خداوند هستند.



این استاد دانشگاه عنوان کرد: در امر روابط اجتماعی نیز کسانی بر دل‌های مردم حکومت می‌کنند که دلشان را خانه مهر و محبت مردم کرده باشند. گوهر خدمت‌گزاری به مردم تنها در دل‌های وارسته از منیت و خودخواهی یافت می‌شود. راه رسیدن به سیادت، بزرگی، عزت و محبوبیت جز از راه خدمت به خلق خدا به دست نمی‌آید. قسمت بزرگی از اساس اسلام را نوع دوستی، ایثار و خدمت به دیگران و کمک به درماندگان، کارگشایی برای مردم تشکیل می‌دهد و آفریدگاراز این راه بندگانش را آزمایش می‌کند. از توفیقات مهم یک انسان مؤمن مهدی باور، مهدی یاور و نمازگزار آن است که گشایش معضلات مردم به دست او باشد. نعمتی که هزاران شکر و سپاس را می‌طلبد و کارگشایی از مقدس‌ترین نعمت‌هایی است که مورد قبول خدا و شرع محمدی است.



وی افزود: آنان که خالصانه، بی‌توقع و بدون چشم داشت گره از کار مردم باز می‌کنند بندگان خاص خدا و مأموران ویژه الهی هستند. فیض دنیوی و اجر اخروی نیز دستاورد این خدمت است. از درخشان‌ترین بخش‌های زندگی هر یک از ائمه دین، رسیدگی به محرومان و زدودن نیاز نیازمندان بوده است. درسی که از پیامبر خدا(ص) آموخته و به ارث برده‌اند.



حجت‌الاسلام لطفیان در زمینه واژه ایثار، بیان کرد: ایثار کلمه‌ای زیبا و فضیلتی بزرگ است؛ اما عملی بسیار دشوار است. گذشتن از خود و مقدم داشتن دیگران شجاعتی بزرگ می‌طلبد و این عمل قهرمانانه جز از روح‌های بزرگ و پاک سر نمی‌زند. برادری و برابری در سایه ایثار انسان معنا پیدا می‌کند. ایثارگر کسی است که در عین نیاز دیگری را برخود مقدم می‌دارد و در عین خستگی کارهای مشکل را برعهده می‌گیرد و فداکارانه به خاطر خدای خود به نفع مردم از حق خود می‌گذرد.



وی افزود: کسی که راحتی خود را با رنج دیگران و شادی خود را به قیمت اندوه دیگران به دست می‌آورد مسلمان نیست بلکه حیوانی در قالب انسان است.



امام جمعه نیک‌شهر به بیان اهمیت ادب در جامعه پرداخت و عنوان کرد: ادب سرمایه‌ای است که وقتی به وجود آمد صاحبش را سربلند خواهد کرد. ادب را باید آموخت و به کار بست تا روابطی سالم، احترام‌آمیز و پایدار میان افراد جامعه حاکم شود. رمز اینکه انسان از افراد مؤدب خوشش می‌آید در این است که ادب از تربیت شایسته نشأت می‌گیرد و به نحوه رفتار انسان و معاشرت او مربوط می‌شود همچنین ادب هنری آموختن است خواه از مربی بیاموزیم یا از پدر و مادر.



حجت‌الاسلام لطفیان یادآور شد: مگر نه اینکه می‌خواهیم ما را با احترام یاد کنند؟ خوبی‌های ما را بگویند، نام و لقب زشت به ما ندهند، از توهین، تحقیر و استهزاء دیگران نسبت به خود ناراحت و رنجیده می‌شویم پس راهی نیست جز اینکه آن چه را برای خود نمی‌پسندیم برای دیگران هم نپسندیم. بی‌ادبی نوعی ورود به منطقه ممنوعه دیگران و پایمال کردن حد و مرز و حریم دیگران است.



وی افزود: ادب یک ارزش اخلاقی و اجتماعی بوده و مدالی است برسینه صاحبش که چشم‌ها را خیره می‌کند. شرافت خانوادگی با ادب تکمیل می‌شود. عاقل کسی است که از بدی‌ها راه خوبی‌ها را بیاموزد.



این استاد دانشگاه در پایان با اشاره به آیات و روایات درخصوص مراحل اخلاق اسلامی از دیدگاه قرآن، یادآور شد: اگر توسعه بندگی و بنده‌پروری به جای توسعه زندگی و نخبه‌پروری در عمل مطرح شود سریع‌تر و مطمئن‌تر به مقصد می‌رسیم.

captcha