کد خبر: 1326352
تاریخ انتشار : ۱۱ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۷
حجت‌الاسلام محمدپور:

پرهیز از افراط و تفریط شاخصه ارائه پیام‌های عاشورایی است

گروه اجتماعی: ارائه پیام‌های روز عاشورا در جامعه در گروی تبیین واقعیت‌ها و دوری از افراط و تفریط است.


حجت‌الاسلام علی محمدپور، قاضی دادگستری ارومیه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌ غربی، در رابطه با راهکارهای ارائه درست پیام‌های عاشورا گفت: راه‌های ارائه پیام‌های روز عاشورا این است که هر کس با توجه به توان علمی خود در این راستا حرکت کند برای مثال روحانیت یک وظیفه سنتی مانند موعظه و سخنرانی و تبیین اهداف عاشورا و قیام امام حسین(ع) بر عهده دارد.



وی افزود: از سوی دیگر دانشگاهیان و اساتید نیز می‌توانند با همفکری و نوشتن مقاله در حد توان به ارائه پیام‌های روز عاشورا در جامعه بپردازند و در این راستا باید واقعیت‌های موجود کربلا تبیین شود تا جریان عاشورا تحریف نشده و از تبیین افراط و تفریطی آن جلوگیری شود.



قاضی دادگستری ارومیه با اشاره به فلسفه عزاداری محرم گفت: فلسفه محرم در مرحله نخست این است که اهداف حضرت سیدالشهدا(ع) از زمانی که از مدینه به مکه و از مکه به کربلا حرکت کرده بیان شود که اصل محور آن، حفظ اسلام و احیای امر به معروف و نهی از منکر در جامعه بود.



حجت‌الاسلام محمدپور عنوان کرد: حرکت امام حسین(ع) به سمت کربلا براساس حکم قرآن یعنی امر به معروف و نهی از منکر بود؛ بنابراین مسلمانان که به عزاداری می‌پردازند باید اهداف حضرت سیدالشهدا(ع) را مورد توجه قرار دهند چون این قیام همانند سایر حرکت‌ها نبود.



وی ادامه داد: اگر این عزاداری‌ها نبود این همه تأثیرگذاری که جریان کربلا در تمام کره زمین است وجود نداشت و در این راستا امام خمینی(ره) بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران فرمود این محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است.



این قاضی دادگستری گفت: بنابراین اگر حادثه کربلا به وقوع نمی‌پیوست و تعزیه‌داری امام حسین(ع) نبود اسلام به فراموشی سپرده می‌شد هرچند که خود گریه بر اهل بیت(ع) ثواب فراوانی دارد تا جایی که در روایات اسلامی آمده است که هر کس برای امام حسین(ع) گریه کند یا دیگران را بگریاند و یا خود را به حالت تباکی زند بهشت بر وی واجب می‌شود.

captcha