حجتالاسلام مهدی ولیزاده، مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، عنوان کرد: هیئتهای عزادرای و گردانندگان و نوحهخوانان باید کار فرهنگی انجام داده و به مقتلهای معتبر مراجعه و از بیان نقل قولهای خلاف که موجب وهن باشد جداً باید خودداری کنند.
وی با اشاره به راهکارهای ترویج مقتلخوانی در عزاداریها، اضافه کرد: ناشران و مؤلفان کتب شعر و مرثیه باید اشعار خود را برگرفته از مقتلهای معتبر مثل لهوف و نفس المهموم بنویسند.
مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان غربی ادامه داد: ذاکران اهل بیت(ع) به هر شعر و نوشتهای اهمیت نداده و پس از بررسی صحت و سقم آن، مطالب را بیان کرده و در این راستا از بیان مطالب شبههناک و وهنآلود خودداری کنند.
حجتالاسلام ولیزاده با اشاره به جایگاه مقتلخوانی در مبارزه با تحریفات و بدعتها گفت: مقتلخوانی به منزله آب زلال و روانی است که تشنگان و عاشقان اهل بیت(ع) از آن بهرهمند میشوند و اگر آب زلال باشد دیگر کسی به آب گلآلود نظری نخواهد کرد؛ بنابراین اگر مقتلخوانی رایج شود مردم به تحریفات و بدعتها بیاعتنا میشوند.
وی با اشاره به نظر شهید مطهری در کتاب حماسه حسینی در رابطه با واقعه عاشورا ابراز کرد: شهید مطهری بر احیای حقیقت عاشورا و تحلیل علمی نهضت حسینی تأکید داشت و بهعنوان یکی از مصلحان جامعه اسلامی و احیاگران اندیشه دینی، کوششهایش را در این زمینه در سه محور متمرکز کرده است.
مدرس آموزش و پژوهش استانداری آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: مبارزه با خرافات و تحریفات، احیای واقعیات تاریخی و حقایق معنوی و تحلیل علمی و عقلی معارف دینی و رخدادهای تاریخی از جمله آنها است.