کد خبر: 1335668
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۱

مؤسسات نرم‌افزار شهرستانی در آستانه تعطیلی

گروه فضای مجازی: با اختصاص اعتبارات مناسب به مرکز توسعه فن‌آوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال و هدایت آن به موسسات نرم‌افزاری کوچک و توانمند، می‌توان این مراکز را از این حالت غیر فعال خارج ساخت.


به طور حتم ماندگاری هر مؤسسه نرم‌افزاری به میزان و کیفیت تولیدات فاخر آن است و تولید آثار فاخر، اعتبارات مناسبی را می‌طلبد. اعتباراتی که اگر به اندازه کافی نباشد، نمی‌توان آثار فاخر را تولید کرد. اگر مروری بر عملکرد مؤسسات نرم‌افزاری به ویژه مؤسسات شهرستان‌ها داشته باشیم، شاهد کاهش آثار هستیم و یکی از دلایل کاهش، کمبود اعتبارات است.



بخشی از اعتبارات مؤسسات نرم‌افزاری از سوی مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأمین می‌شود، این درحالی است که اعتبارات مرکز هرساله، کاهش می‌یابد. البته اعتبارات پیشنهادی مرکز برای سال 93 بالغ بر 150 میلیارد تومان بود.



البته اعتبارات پیشنهادی سال 92 حدود 25 میلیارد تومان بود که 15 میلیارد تومان تخصیص یافت و در نهایت چهار میلیارد تومان به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال رسید. این ارقام نشان‌دهنده بی‌توجهی مقامات ارشد کشور به حوزه رسانه‌های دیجیتال است.



بر همگان روشن است که رسانه‌های دیجیتال به ویژه نرم‌افزارها می‌توانند تأثیر مضاعفی بر ترویج و گسترش فرهنگ بومی، مذهبی کشور داشته باشند، اما در واقعیت کدام یک از مسئولان به این باور رسیده‌اند؟ که اگر رسیده بودند به طور حتم، اعتبارات مناسبی را در اختیار مرکز می‌گذاشتند و مؤسسات نرم‌افزاری هم می‌توانستند به واسطه حمایت مرکز به تولید آثار فاخر بپردازند.



مؤسسات نرم‌افزاری فعال در شهرستان‌ها که همیشه در بحث اعتبارات مظلوم واقع شده‌اند، با وجود طرح‌ها و ایده‌های مناسب به دلیل اعتبارات اندک، کم کار شده‌اند. برای مثال مؤسسات نرم‌افزاری شهر اصفهان همچون مؤسسه نرم‌افزاری قائمیه اصفهان و فلق رایانه‌ که همیشه در ردیف مؤسسات فعال قرار داشتند، در سال 92 غیرفعال یا به اصطلاح کم کار بودند.



با این شرایط از مجلس شورای اسلامی انتظار می‌رود که با اعتبار پیشنهادی 150 میلیارد تومان مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال موافقت کنند تا مرکز به عنوان متولی امور بتوانند حمایت‌های خود را از مؤسسات نرم‌افزاری سراسر کشور داشته باشد.



مجلس در صورتی که اعتبارات اندک را به مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال اختصاص ندهد، غرب از طریق همین رسانه‌های دیجیتال بر جهان می‌تازد و خرده‌فرهنگ‌های خود را بر کشورهای جهان سوم غالب می‌کند.



باید گوش به‌زنگ باشیم و شرایط را درک کرده و اولویت‌ها را مشخص کنیم. اعتبارات مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال، 10 درصد دستمزد یک بازیکن درجه یک فوتبال نمی‌شود. بنابر این می‌توان با برنامه‌ریزی، اعتبارات مناسبی را در اختیار مرکز قرار داد و به همین واسطه مؤسسات نرم‌افزاری شهرستان‌ها را فعال کرد.

captcha