کد خبر: 1335675
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۶
حسینجانی اظهار کرد:

قرآن و نهج‌البلاغه؛ تنها راه نجات بشر از تنگناهای زندگی

گروه ادب: یک قرآن‌پژوه با بیان اینکه تنها راه نجات بشریت از تنگناهای زندگی در جوامع، بهره‌گیری از قرآن به عنوان کتاب کامل و نهج‌البلاغه به عنوان انسان کامل است، گفت: ظرفیت قرآن؛ جهانی، انسانی و کائناتی است.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از روابط عمومی مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، ابوالقاسم حسینجانی، شاعر و پژوهشگر نهج‌البلاغه و قرآن در دوازدهمین نشست تخصصی ادبیات جهانی انسان در نهج البلاغه و قرآن تنها راه حل مسائل و مشکلات جامعه را بزرگ‌اندیشی دانست.



وی گفت: تنها از راه بزرگ‌اندیشی است که می‌توان به حل مسائل و مشکلات جامعه پرداخت و ما می‌بینیم چالشی‌ترین انسان‌های روی زمین پیامبران، اولیاء خدا، متفکران، فلاسفه، مخترعان و مکتشفان بوده‌اند که خطرپذیری داشته‌اند و تمام خطر پذیران بزرگ اندیش بوده‌اند.



حسینجانی با اشاره به اینکه تنها راه  نجات بشریت از تنگناهای زندگی در جوامع، بهره‌گیری از قرآن به عنوان کتاب کامل و نهج‌البلاغه به عنوان انسان کامل است، گفت: ظرفیت قرآن؛ جهانی، انسانی و کائناتی است و اگر ما نتوانیم با نگاه کلان به قرآن نگاه کنیم، نمی‌توانیم از تمام ظرفیت‌های قرآنی بهره‌مند شویم و اگر با نگاه کوچک به قرآن توجه کنیم در واقع به نوعی قرآن را تحریف کرده‌ایم.



وی مشکلات اساسی و اصلی جامعه را در نبود تعریف‌های انسان شمول و جهان شمول ذکر کرد و ادامه داد: تعریف‌های دم دستی، ما را در حل مشکلات و عقده‌های دم دستی درگیر می‌کند و ما برای حل مسائل جامعه باید کلان بنگریم تا بتوانیم بر مشکلات جامعه فائق آئیم.



ضرورت غلبه بر عقده‌ها، برای شکل دادن به عقیده‌ها



این قرآن‌پژوه ادامه داد: بسیاری از مشکلات جامعه ناشی از عقده‌های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و روانی است تا ما از عقده‌ها عبور نکنیم، نمی‌توانیم به عقیده‌های درست برسیم. عقیده‌ای که در گذر عقده‌ها بوجود نیامده باشد، نمی‌تواند برای ما اثر بخش باشد. وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم ، صدا و سیما با غلبه به عقده‌ها می‌توانند عقیده‌های درست را به مردم جامعه آموزش دهند.



حسینجانی در تبیین معنای زمان و جهان به انسان اشاره کرد و گفت: هر جایی که انسان میزان زمان نباشد اصلاً آنجا زمان بوجود نخواهد آمد و معنای زمان و جهان مساوی با انسان است و تمام فعالیت‌هایی که در جهان و زمان انجام می‌پذیرد باید برای انسان و مردم باشد واِلا حکومت‌داران و دولت مردان نابود خواهند شد.



وی با اشاره به نامه 79 نهج‌البلاغه درباره معنای حق گفت: تا زمانی که به سراغ مردم نرویم حق را نمی‌توان معنا کرد و بیشتر فروپاشی دولت‌ها ادا نکردن حق مردم است.



این شاعر آئینی با اشاره به آیات و روایات قرآنی، حق را از جنس آرامش و مردم سالاری ذکر کرد و در ادامه بیان کرد: حق از جنس آرامش است نه از جنس هیاهو سالاری و هر کجا که هیاهو سالاری وجود داشته باشد، باطل است و بنا به آیات قرآنی، قرآن مردمی‌ترین کتاب روی زمین است که حق‌ را در ارتباط با مردم بیان کرده است.



شایان ذکر است نشست های تخصصی ادبیات جهانی انسان در قرآن و نهج‌البلاغه روزهای چهارشنبه هر هفته ساعت 16 در سالن سلمان هراتی حوزه هنری واقع در خیابان سمیه - نرسیده به پل حافظ  برگزار می شود.

captcha