کد خبر: 1336568
تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ۱۳۹۲ - ۰۷:۵۷
حجت‌الاسلام ترسلی تأکید کرد:

گسترش فضائل اخلاقی نیازمند تبلیغ و ترویج هوشمندانه

گروه اجتماعی: گسترش فضائل اخلاقی نیازمند تبلیغ و ترویج هوشمندانه و کارآمد است؛ صدا و سیما یک دستگاه تبلیغاتی وسیع است اما هنوز نتوانسته است یک خانواد اسلامی را با تمام زوایا و جزئیات رفتار افراد خانواده با یکدیگر در یک فیلم یا سریال به نمایش بکشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد ترسلی، مسئول شورای علمی و برنامه‌ریزی مرکز آموزش‌های تخصصی تبلیغ حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کوچک شمردن برخی گناهان را به سبب عدم آشنایی با زشتی آنان دانست و گفت: اگر فرد از عقوبت دنیوی و اخروی گناه آگاه نباشد دچار غفلت شده و مرتکب گناه می‌شود.

وی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که می‌فرمایند: «یُغْفَرُ لِلْجَاهِلِ سَبْعُونَ ذَنْباً قَبْلَ أَنْ یُغْفَرَ لِلْعَالِمِ ذَنْبٌ وَاحِدٌ؛ 70 گناه جاهل بخشوده مى‌شود پیش از آنکه یک گناه از عالم بخشوده شود» اظهار کرد: فردی که آگاهی به حرام بودن و قبیح بودن عمل خود دارد بیشتر مسئول است و مورد مواخذه قرار می‌گیرد.

حجت‌الاسلام ترسلی با تشبیه گناه به آتش گفت: اگر قبح گناهی در جامعه از بین برود گلوله‌های آتش تمام جامعه را در برمی‌گیرد و مجموع جامعه به آتش کشیده می‌شود که انواع بلاها و گرفتاری‌ها از این جمله است. وقتی زشتی گناه دروغ در جامعه‌ای کم رنگ شود همه افراد به یکدیگر دروغ می‌گویند، سخنان یکدیگر را می‌شنود در حالی که به یکدیگر اعتماد ندارند و می‌پندارند که حقیقت مطلب برای آنان بیان نشده و یا آنچه عیان شده است تمام واقعیت نیست، در این صورت اختلافات میان افراد ریشه دارتر می‌شود.

وی با استناد به آیه 11 سوره مبارکه رعد که می‌فرماید «اِنَّ اللّهَ لا یُغَیِّرُ ما بِقَومٍ حَتّیَ یُغَیِّروا ما بِاَنفُسِهِم؛ در حقیقت‏ خدا حال قومى را تغییر نمی‌دهد تا آنان حال خود را تغییر دهند» اظهار کرد: مردم خود مسئول سرنوشت جامعه خود هستند وقتی اکثریت جامعه اهل گناه باشند غضب خداوند شامل حال آن جامعه می‌شود.

وی گسترش فضائل اخلاقی را نیازمند تبلیغ و ترویج هوشمندانه و کارآمد دانست و گفت: صدا و سیما یک دستگاه تبلیغاتی وسیع است اما هنوز نتوانسته است یک خانواد اسلامی را با تمام زوایا و جزئیات رفتار افراد خانواده با یکدیگر در یک فیلم یا سریال به نمایش بکشد.

حجت‌الاسلام ترسلی ادامه داد: فیلم‌ها و سریال‌ها نه تنها سبک زندگی اسلامی را نتوانسته‌اند به نمایش بگذارند بلکه انتقال دهنده پرخاشگری و بی حرمتی میان والدیان و همچنین فرزندان است. ابعاد تربیتی فیلم‌ها و سریال‌ها برای مخاطبی که هنوز سن و سالی ندارد یک منبع آموزش ضد اخلاقیات است.

وی ادامه داد: زیاد شدن طلاق در جامعه، ایجاد شکاف بین روابط والدین و فرزندان، افزایش پرخاشگری در جامعه بی‌ارتباط با رسانه‌ای که در تمام طول روز برای مردم خوراک دیداری تهیه می‌کند نیست.

captcha