حجت الاسلام فیض الله اسدپور، معاون فرهنگی اوقاف و امور خیریه چهارمحال و بختیاری در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، با تبریک ولادت با سعادت امام محمد باقر(ع) به بیان ویژگی اخلاقی این امام همام پرداخت و اظهار کرد: فرونشاندن خشم و عصبانیت در برابر دشمنان یکی از ویژگی بارز اخلاقی این امام همام محسوب می شود.
وی کاظم الغیظ را یکی از القاب امام موسی کاظم (ع) برشمرد و گفت: این امام همام در فروبردن خشم به ویژه در برابر دشمنان و کافران زبان زد خاص و عام بوده است و شیعیان ایشان را به این ویژگی ارزشمند می شناسند.
حجت الاسلام اسدپور با اشاره به کثرت فرزندان امام کاظم (ع) خاطرنشان کرد: بیشتر امامزدگان فعلی در ایران از نوادگان و فرزندان امام موسی کاظم (ع) هستند چرا که در تاریخ آمده ایشان با تعداد 35 فرزند
بیشترین تعداد اولاد نسبت به ائمه دیگر را داشته است.
وی به سختی ها و فشارها زمان حکومت امام کاظم(ع) اشاره و تصریح کرد: امام کاظم (ع) در طول عمر بابرکت خود با سختی ها و مشکلات فراوانی همچون مقابله و مبارزه با حاکمان بنی عباس و تحمل زندان های فراوان مواجه بودند و صبر و مدارا ایشان در مقابله با مشکلات زبان زد است.
حجت الاسلام اسدپور علمیت و مهربانی را از دیگر سجایای اخلاقی امان کاظم(ع) برشمرد و گفت: تلاش های علمی به ویژه در عرصه احیا فقه اسلامی و مهربانی و محبت آن امام همام با مردم دوست و دشمن را شیفته و دوستدار خود کرده بود.
وی افزود: محبت و مهربانی امام کاظم(ع) با مردم نیز وزیر وقت حکومت عباسی علی بن یقطی را نیز شیفته و دوستدار خود کرده بود به نحوی که او هدایا و اموال خود را در راه اسلام و امام فدا کرد.
حجت الاسلام اسدپور تشکیل کانون وکلایی را یکی از مهم ترین اقدامات امام کاظم(ع) بیان کرد و ضمن تشریح جزئیات این کانون، گفت: با توجه به فشارها و ممنوعیت های حکومت عباسی برای دیدار مردم با امام کاظم (ع) ایشان گروهی از اصحاب و یاران مورد اعتماد خود را برای جمع آوری خمس و حق امام شیعیان به سرزمین ها و ممالک اسلامی عازم می کردند.
وی با بیان اینکه عدم دیدار با امام کاظم(ع) یعنی آماده شدن برای غیبت امام زمان (عج) تصریح کرد: فشارها و سخت گیری های حکومت های عباسی مردم را از دیدار با ائمه اطهار محروم کرده بود و این خود نشان دهنده آماده سازی و عادت دادن مردم برای حضور در غیبت امام زمان (عج) بود.
حجت الاسلام اسدپور به شرایط سخت زندان و فشارهای روحی و روانی بر امام هفتم اشاره و خاطرنشان کرد: دشمنان با فشارهای روانی و روحی قصد آزار و اذیت امام کاظم(ع) را داشتند و در همین راستا یک شخص رقاصه و آوازه خوان را برای فشار بر امام به زندان فرستادند که او پس از دیدن وضعیت عبادت و تهجد امام از کار خود پشیمان شد و خود را مورد مذمت قرار داد.
وی با تاکید بر الگو گیری مسئولان از سیره ائمه اطهار(ع) درمردم داری و مدار با مردم، گفت: مسئولان ما باید با تاسی از ائمه اطهار به ویژه امام کاظم(ع) در ارتباط با مردم خوش برخورد و در حل مشکلات آنان کوشا باشند چرا که مسئولان خادمان مردم در جامعه اسلامی هستند.
وی صبر و بردباری امام کاظم(ع) در مواجه با مشکلات و سختی را الگوی تمام مسلمانان دانست و گفت: صبر و بردباری امام در برابر تمام مشکلات و سختی ها لقب کاظم یعنی فروبرنده خشم را به او داد بر همین اساس الگوپذیری از سیره عملی امام موسی کاظم(ع) راهی روشن برای آحاد جامعه اسلامی خواهد بود.