حجتالاسلام کریم دوان، کارشناس و استاد حوزه در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، اظهار کرد: راهکار رسیدن به زندگی مؤمنانه که در عین حال معرف سیره و منش پیشوایان دینی باشد، جاری و ساری شدن حقیقت احکام و آموزه های دینی در تمام ابعاد زندگی است.
وی با بیان اینکه رفتارهای اجتماعی، اخلاقی و فرد در تعیین سبک زندگی اسلامی در چهار گروه رابطه انسان با خدا، خود، جامعه و رابطه انسان با خانواده میتوان طبقه بندی کرد، افزود: چگونگی و کیفیت رابطه انسان با چهار گروه فوق بیانگر انسانیت انسان است که مسیر رسیدن فرد به شاخصهای تعالی و پیشرفت معنوی را ترسیم میکند.
این کارشناس حوزوی تصریح کرد: تامل و تدبر در متن گفتار و رفتار ائمه اطهار(ع) و پیشوایان دینی در خصوص چگونگی سبک زندگی را یکی از راهکارهای دیگر برای تحقق سبک زندگی اسلامی عنوان کرد.
حجتالاسلام دوان در همین خصوص با اشاره به سخنی از پیشوایان دینی که حسن تدبیر را بهترین دلیل بر زیادت عقل دانستند، اضافه کرد: مهمترین رکن یک زندگی سعادتمند و مبتنی بر ارزشها و باورهای دینی حسن تدبیر و برنامهریزی بر اساس عقل و گفتمان منطق گرایی است.
وی با بیان اینکه امام رضا(ع) در خصوص ارتباط با مردم فرمودند: «مهربانی با مردم از عقل است» ادامه داد: شاخصترین مسئله سبک زندگی اسلامی خودشناسی و ارتباط انسان با خود وجودی خویش است.
این مدرس حوزوی در پایان با اشاره به روایتی از امیرالمومنین(ع) خودشناسی را اصلیترین مولفه سبک زندگی اسلامی دانست و تأکید کرد: برای شناخت خدا و تنظیم رابطه انسان با جامعه اطرافش باید اول انسان به خودشناسی درونی برسد.