به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری سهشنبه، 19 آذر در نشست با اعضای ستاد بزرگداشت هفته پژوهش و فناوری استان با تبریک هفته پژوهش به بیان جایگاه پژوهش و تحقیق در دین مبین اسلام پرداخت و اظهار کرد: در دین مبین اسلام بر پژوهش و تحقیق در تمام امور زندگی فردی، اجتماعی و دینی تأکید و سفارش بسیار زیادی شده است و از قرآن کریم نیز به عنوان یک کتاب ارزشمند برای پژوهش و تحقیق یاد می شود.
وی تحقیق و پژوهش را لازمه خودیابی و خودشناسی دانست و تصریح کرد: اگر جامعه ای براساس علم، پژوهش و اندیشه حرکت کند به طور قطع به استقلال و خودیابی خواهد رسید و وابستگی او به بیگانگان کاهش خواهد یافت.
حجتالاسلام نکونام نبود کارعالمانه و محققانه را موجب خمودگی و تحقیر یک ملت و جامعه عنوان کرد و گفت: اگر در یک جامعه کار عالمانه، محققانه و مدبرانه صورت نپذیرد به یقین طاغوت و مستکبران بر آن جامعه حاکم خواهند شد و آن ملت مستعمره افراد زورگو و مستکبر خواهند شد.
وی با تأکید بر لزوم فضاسازی و زمینهسازی مناسب برای انجام کار پژوهشی در جامعه تصریح کرد: کارگزارن نظام و مسئولان دستگاهها موظف هستند تمام زمینهها، امکانات و فضای جامعه را برای انجام کار پژوهشی و تحقیقی فراهم کنند و این یک تکلیف بر دوش آحاد مسئولان است.
تمام آحاد جامعه باید از حق پژوهش برخوردار باشند
حجتالاسلام نکونام فراهم سازی تجهیزات پژوهشی را یک حق برای جامعه دینی و یک وظیفه و تکلیف برای کارگزارن نظام دانست و خاطرنشان کرد: تمام آحاد مختلف مردم باید از حق پژوهش و تحقیق در جامعه برخوردار باشند؛ که تهیه و فراهمسازی امکانات لازم برای انجام کار علمی بر عهده مسئولان و کارگزان نظام نهاده شده است.
وی با تاکید بر ضرورت انجام کار پژوهشی در جامعه، تحقیق و پژوهش عالمانه، مدبرانه و هدفمند را ضامن بقا استقلال و ایستادگی کشور در برابر مستکبران و جامعه غربی دانست.
نماینده ولی فقیه در استان با تأکید بر گسترش فعالیتهای پژوهشی و تحقیقی در تمام نقاط کشور به ویژه در روستاها تصریح کرد: در تمام نقاط کشور حتی در مناطق روستایی و محروم نیز باید امکانات و فعالیت های پژوهشی و تحقیقی فراهم باشد چرا که بیشتر استعدادها و توانایی در مناطق محروم و کمتر برخوردار نهفته است و غفلت از آن به ضرر کشور خواهد بود.
وی با انتقاد از نبود نگاه عادلانه علمی نسبت به تمام شهرستانها، تصریح کرد: استعدادها، ظرفیتها و تواناییهای فراوانی در روستا و مناطق محروم نهفته است که باید با توزیع عادلانه امکانات در تمام مناطق استعدادها و ظرفیتها به خوبی شناسایی شوند.
حجتالاسلام نکونام پژوهش و تحقیق در تمام امور را یک دستور قرآنی و دینی دانست و خاطرنشان کرد: در قرآن و دین مبین اسلام بر انجام کار عالمانه، مدبرانه و محققانه و تاکید و سفارش فراوان شده است.
فعالیت بدون تحقیق مورد نکوهش قرآن است
وی با بیان اینکه در اسلام انجام کار بدون علم و تحقیق مورد مذمت و نکوهش قرار گرفته است به آیه 36 سوره الاسراء در خصوص این مسئله اشاره و اظهار کرد: خداوند در این آیه می فرماید: «وَلاَ تَقْفُ مَا لَیْسَ لَکَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ کُلُّ أُولـئِکَ کَانَ عَنْهُ مَسْؤُولاً؛ و چیزى را که بدان علم ندارى دنبال مکن، زیرا گوش و چشم و قلب، همه مورد پرسش واقع خواهند شد».
امام جمعه شهرکرد علم را کلید ورود تمام کارها و امور دانست و بر بهره گیری از نعمت های خدادای و الهی در راستای شکوفا کردن استعدادها و ظرفیتهای پژوهشی و تحقیقی تأکید و سفارش کرد.
وی با بیان اینکه تحقیق و پژوهش یکی از مطالبات اصلی خداوند متعال است، به آثار سوء و مخرب عدم تحقیق و پژوهش در کارها اشاره و خاطرنشان کرد: عدم تحقیق و پژوهش در جامعه موجب گمراهی، غفلت و حاکمبت طاغوت و حکومتهای مستکبر بر یک ملت خواهد شد.
حجتالاسلام نکونام با اشاره تأکیدات فراوان رهبر انقلاب در خصوص مسئله علم و پژوهش تصریح کرد: مقام معظم رهبری بارها بر این حدیث شریف که «العلم سلطان؛ علم سلطان است» تأکید و سفارش کرده است؛ چرا که اگر علم بر جامعه حاکم نباشد زمام امور به دست طاغوت و بیگانه خواهد افتاد.
وی میثاق قرآن را بر پایه علم و تحقیق دانست و بر انجام امور و لحظه لحظه زندگی فردی و احتماعی بر اساس عقل و منطق تاکید کرد.
حاکمیت علم در تمام امور جامعه متضمن استقلال کشور است
امام جمعه شهرکرد حاکمیت علم و دانش در تمام امور جامعه را متضمن عزت، استقلال و سعادت نظام اسلامی بیان کرد و گفت: اگر یک جامعه از علم ، دانش و پژوهش بیبهره و تهی باشد به طور قطع خود را از یک منبع استقلال بخش و عزت آفرین محروم کرده است و عاقبتش گمراهی خواهد بود.
وی به مسئله انرژی هستهای و لزوم دست یابی به آن اشاره و خاطرنشان کرد: در حال حاضر مسئله انرژی هسته ای در کشور با عزت و استقلال ما گره خورده و اجین شده است چرا که سلطه گران تلاش می کنند عزت و اقتدار را از کشور بگیرند و بر ما حکومت و فرماندهی کنند.
حجتالاسلام نکونام با انتقاد از عدم استقلال و وابستگی استان از دیگر نقاط کشور تصریح کرد: زیرساختها و زمینهها در این استان برای انجام کار عالمانه و مدبرانه مهیا است که باید اینها به خوبی شناخته و بکارگیری شوند.
وی با بیان اینکه چرا استان چهارمحال و بختیاری باید همیشه وابسته به دیگر استانها باشد، تصریح کرد: چهارمحال و بختیاری یک استان برخوردار، مستعد و توانمند است که باید با برنامهریزی و انجام کارهای عالمانه زمینه برای ورود ظرفیتهای مردمی به عرصههای کار و فعالیت فراهم شود.