حجتالاسلام کاظم لطفیان، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با این که سطحبندی مؤسسات قرآنی چه تأثیری در سرعتبخشی ورود قرآنآموزان به مرحله کسب مهارتهای تخصصی قرآن دارد، گفت: هرگاه نگاه ما غیر فنی بوده، طبیعتاً حجم فعالیتهای قرآنی بالا رفته، اما کیفیت پائین آمده است، در نتیجه در حوزه قرآن باید ساماندهی جدی صورت پذیرد.
وی اظهار کرد: باید نگاه تخصصی به معارف قرآن داشته باشیم، بهعنوان مثال امروزه در حوزه قرائت قرآن تقریباً به جایگاه خوبی رسیدهایم و باید از این مرحله عبور کنیم و وارد آموزش مفاهیم قرآن شویم، زیرا جامعه در بحث مفاهیم قرآن با کمی مشکل مواجه است، بنابراین باید به سوی کسب آگاهی در زمینه مفاهیم قرآن حرکت کنیم.
اجرای طرح سطحبندی مؤسسات؛ عاملی برای انسجام فعالیتهای قرآنی در جامعه
حجتالاسلام لطفیان با اشاره به این که فعالان قرآنی تلاشهای بسیاری انجام میدهند، اما این تلاشها نیاز به ساماندهی دارد، عنوان کرد: یکی از مسیرهای مهمی که میتواند این ساماندهی را به نتیجه برساند، همین طرح نظارت خواهد بود، بنابراین طرح نظارت بهمنظور انسجام فعالیتهای قرآنی اجرا میشود و عاملی برای محدود کردن فعالیتهای قرآنی نیست.
وی افزود: هر کدام از مؤسسات قرآنی و ارکانی که در این مراکز حضور دارند در سطوح متفاوتی قرار دارند، بهعنوان مثال مؤسسهای ممکن است در حوزه قرائت، تخصص داشته باشد و ممکن است برخی مراکز قرآنی، مفسران خوبی در اختیار داشته باشند، بنابراین سطحبندی مؤسسات اگر با توجه به معیارهای موجود در مؤسسات و توانمندیهای آنها باشد، خیلی مؤثر خواهد بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: مؤسسات نیز باید کارهای زمینمانده قرآنی را تعریف کنند و هر بخش، قسمتی از کار را برعهده داشته باشد تا وقتی میخواهیم یک پردیس قرآنی را نشان دهیم، مؤسسات قرآنی تکمیلکننده پردیس قرآن شوند.
پیگیری مباحث قرآنی در بخشهای مردمی
وی با اشاره به تأثیر سطحبندی مؤسسات قرآنی بر فضاسازی قرآن و تقویت معلمان و مدرسان قرآن، عنوان کرد: پیگیری مباحث قرآنی در بخشهای مردمی تأثیرگذارتر از سیستمهای اداری است و یک مؤسسه قرآنی برابری میکند با چند مدرسهای که مجموعه آموزش و پرورش بهعنوان مدرسه قرآنی راهاندازی میکند.
حجتالاسلام لطفیان گفت: بعضی از مؤسسات قرآنی در زمینه پرورش نیرو در حدی هستند که فقط محدوده آگاهی فراگیران زیاد میشود و برخی مؤسسات نیز شأن استادپروری دارند در حالی که برخی تنها به آگاهی مخاطبان توجه میکنند و سعی دارند تا سطح آگاهی مخاطبان را افزایش دهند، همچنین بعضی مؤسسات قرآنی نخبهپرور هستند و باید بین این مراکز تفکیک قائل شد.