کد خبر: 1340967
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۳

نشست دانشجویی «نقش اقامه نماز و امر به معروف در بهداشت روانی» برگزار شد

گروه خبرنگاران افتخاری/ محمود لطفیان: نشست دانشجویی «نقش اقامه نماز و امر به معروف در بهداشت روانی» در خوابگاه دانشگاه مفید و با همکاری امور فرهنگی دانشگاه حضرت معصومه، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و ستاد اقامه نماز استان قم برگزار شد.


به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود لطفیان سرگزی، کارشناس فرهنگی ستاد اقامه نماز استان قم در این نشست اظهار کرد: انسان هرچه بیشتر به ارزش والای خود واقف شود، کمتر خود را در معرض خلاف قرار می‌دهد.



وی ادامه داد: به طور مثال اگر فرش گرانی خریداری کنید با کفش روی آن راه نمی‌روید چرا عمر خود را چراگاه شیطان قرار می‌دهیم؟ ما که جانشینی خداوند بر روی زمین هستیم، چرا همراه دشمن خدا باشیم. ارزش انسان به مقام معنوی اوست وگرنه بالا رفتن ظاهری که کار دود است همچنین شهرت را کوه هیمالیا نیز دارد.



حجت‌الاسلام لطفیان عنوان کرد: کسی که دنبال منکرات می‌گردد ارزش و قیمت خود را فراموش کرده است در قرآن می‌خوانیم هر کسی خدا را فراموش کند، خداوند کیفرش را خود فراموشی قرار می‌دهد. از آنجا که فراموش کردن خدا بزرگترین جرم انسان است، باید سخت‌ترین کیفر را داشته باشد.



وی ادامه داد: همین که می‌بینیم خداوند کیفر خود را خود فراموشی قرار داده است می‌فهمیم که غفلت از مقام انسانیت سخت‌ترین کیفرهای خداست. امام علی(ع) فرمود «هرکسی که کرامت و ارزش خود را شناخت دنیا و هوس‌ها نزد او ناچیز می‌شود» یعنی به راحتی ‌می‌تواند به خاطر روح بلندش از موج‌ها و هوس‌ها بگذرد. هرچه روح بزرگتر و اتصال او با بی‌‌‌نهایت بیشتر باشد امواج بلا و شهوت در او بی‌اثرتر است.



این مقام مسئول با اشاره به آیه 30 سوره احزاب، افزود: توجه به مقام، موقعیت علمی، اجتماعی و قبیله‌ای انسان را از خلافکاری باز می‌دارد. همینطور که در بحارالنوار جلد 47 نقل شده «شخصی به نام شقرانی در زمان امام صادق(ع) مرتکب خلافی شد که ایشان به او فرمود ای شقرانی، کار زشت از هرکس که سرزند زشت است ولی اگر از تو سرزند زشت‌تر است، همان‌گونه که کار نیکو از هر کسی نیکوست ولی اگر از تو سر زند نیکوتر است. این به خاطر جایگاه مذهبی و اجتماعی توست، تو از بستگان ما هستی پس قدر خود را بدان».



مدیر کانون نویسندگان نماز استان قم بیان کرد: گاهی کفار با رهبر، رئیس و ریش سفیدشان مسلمان می‌شدند پیامبر(ص) بزرگشان را به عنوان سرپرست همان گروه مسلمان شده منصوب می‌کرد و اجازه نمی‌داد کسی که تا دیروز محبوب مردمش بوده است امروز به خاطر مسلمان شدن فردی عادی باشد.



وی بیان کرد: اگر می‌خواهیم فرزندمان به سفارش‌های ما عمل کنند باید آنان را با نام نیکو صدا زنیم و به آنان شخصیت بدهیم. توجه به مقام، موقعیت و شخصیت افراد یکی از عوامل بازدارنده از منکرات و کارهای زشت است لذا سفارش شده حتی نزد نزدیکان خود آداب را مراعات کنید زیرا خیلی خودمانی شدن و شوخی زیاد پرده حیا را پاره و راه را برای ارتکاب گناه باز می‌کند.



حجت‌الاسلام لطفیان با اشاره به اینکه ابتکارات اسلام تغییر نام‌های بد به نیکو است، افزود: حتی در قرآن آیاتی مانند آیه 11 سوره حجرات پیرامون نهی از بد صدا زدن افراد آمده است. یاور نماز در تبلیغ و ترویج نماز می‌داند که نام نیک، احترام، توجه به کمالات، محبت و تشویق ریسمان‌ها و راهروهای موفقیت در امر به معروف و ترویج نماز هستند.



وی یادآور شد: امر به معروف نیاز به زمینه‌سازی دارد اگر متولیان مذهبی مساجد و هیئت‌های مذهبی در هر محله جوانان را شناسایی کنند و برای آنها جلسات علمی، کاربردی و به روز با محوریت قرآن، نهج‌البلاغه و ... برگزار کنند. هر خانواده ایرانی نیز باید یک محفل قرآنی خانوادگی داشته باشد.



کارشناس مرکز تربیت مربی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم عنوان با اشاره به اینکه داشتن تلفن‌های یک اسلام‌شناس برای خانواده‌ها ضروری است، عنوان کرد: این عمل کشور را در برابر هر خطری بیمه می‌کند؛ از جمله تلفن‌های مفید حرم مطهر امام رضا(ع) 32020 به پیش‌شماره 0511 و تلفن 096400 نیز از جمله مراکز پاسخ به پرسش‌ها و شبهات دینی خانواده‌ها و جوانان است و یا تلفن دفتر مقام معظم رهبری در قم به شماره 02537474 شما را برای رفع شبهه یاری می‌دهد.



این مدرس و پژوهشگر علوم قرآنی در پایان با اشاره به اینکه جوانان مهدی‌یاور و مهدی‌باور نمازگزار با مدیریت عالم متقی محل جلوی فساد را می‌گیرند، یادآور شد: متأسفانه گاهی رابطه میان جوانان و مراکز مذهبی مثل مسجد کمرنگ می‌شود باید در هیئت‌ امنای مسجد از هر صنف نماینده‌ای حضور داشته باشد تا برنامه‌های مسجد را مطابق با نیاز روز و کاربردی تنظیم و اجرا کنند همچنین تمامی اهالی مسجد را باید مثل خانه خود بدانند و در توسعه و رونق او بکوشند که اجر دنیوی و اخروی دارد و باید بدانیم گناهان کوچک زمینه‌ساز گناهان بزرگ است.

captcha