کد خبر: 1343114
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۳۹۲ - ۱۳:۲۴
حدادعادل خبر داد:

اجرای طرح نشر زبان فارسی در قالب 300 پست سازمانی خارجی

گروه ادب: رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی در مراسم رونمایی از 110 کتاب پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اعلام کرد: طرحی برای نشر زبان فارسی در خارج از کشور و در قالب 300 پست سازمانی و توسط بنیاد سعدی انجام می‌شود.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از 110 اثر پژوهشی صبح امروز، 25 آذرماه با حضور غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، محمدباقر خرمشاد، رئیس فرهنگ و ارتباطات اسلامی و آیت‌الله محسن اراکی، دبیر مجمع تقریب مذاهب اسلامی در محل حسینیه الزهرا(س) سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد.



حدادعادل در این مراسم با گرامیداشت یاد شهید انصاری، رایزن فرهنگی ایران در لبنان گفت: از اولین روزهای تأسیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، افتخار عضویت در شورای سازمان را داشتم و از دور و نزدیک به اعتبار زبان فارسی با این سازمان در ارتباط بودم.



وی افزود: وقتی از واژه اقتدار سخن به میان می‌آید، اذهان نخست به سمت اقتدار نظامی، ‌اقتصادی یا سیاسی تمایل پیدا می‌کند؛ در حالی که در این فهرست نباید از اهمیت اقتدار فرهنگی غافل شد؛ چرا که اقتدار فرهنگی با دل، اندیشه و جان فرهیختگان ادب و هنر سر و کار دارد و می‌تواند زمینه‌ساز موفقیت در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی باشد.



حدادعادل با بیان اینکه بهترین وسیله برای دیپلماسی عمومی، تلاش‌های فرهنگی است، اظهار کرد: دیپلماسی عمومی که امروز جایگاه معتبری در بین کشورها و دولت‌ها پیدا کرده، سرمایه و ابزارش، فرهنگ و اقتدار فرهنگی است و بهترین وسیله برای فعال کردن دیپلماسی عمومی تلاش‌های فرهنگی بوده که برعهده رایزنان فرهنگی است.



وی ادامه داد: رایزنان فرهنگی باید افراد فرهنگی، معرّف کشور، دارای بینش و شمّ فرهنگی و اهل ذوق و هنر باشند؛ از این رو لازم نیست که هنرمند و شاعر باشد، بلکه فرق هنر و بی‌هنری را بداند. به همین دلیل ضرورت دارد که با تاریخ کشور خود آشنا بوده و اهل ادب و فرهنگ باشند. هر چه در این زمینه تواناتر باشند، در ایفای مأموریت موفق‌تر خواهند بود.



حدادعادل با اشاره به جایگاه رایزن‌های فرهنگی در گسترش فرهنگ ایرانی اسلامی در جهان گفت: در سفر اخیرم به پاکستان که به خاطر حضور در ششمین مجمع مجالس آسیایی بود، بیشتر وقت من صرف امور زبان و ادبیات فارسی شد. با اینکه تلاش‌های زیادی برای حذف زبان فارسی از سوی دشمنان در پاکستان انجام شده بود، ولی امسال در شهر لاهور و حومه آن، 186 هزار دانشجو درس زبان فارسی را به عنوان درس اختیاری انتخاب کرده‌اند که این نشانگر علاقه مردم این کشور به ادبیات فارسی است.



وی در ادامه از اجرای طرحی برای نشر زبان فارسی در خارج از کشور خبر داد که در قالب 300 پست سازمانی و توسط بنیاد سعدی انجام می‌شود و تصریح کرد: این نوید را می‌دهم که برای گسترش زبان و ادب فارسی در جهان، آماده هر گونه همکاری با این سازمان هستم؛ بنابراین این همکاری در ذیل فعالیت‌های رایزنان فرهنگی انجام می‌گیرد و ظرف چند سال آینده سازمانی برای زبان فارسی در خارج از کشور تأسیس می‌شود.



در پایان این مراسم از 110 اثر پژوهشی سازمان و فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کتاب یادنامه شهید انصاری و نخستین شماره نشریه «اسلام سیاسی» رونمایی و از آثار پژوهشی رایزنان فرهنگی برتر تجلیل شد.

captcha