کد خبر: 1343752
تاریخ انتشار : ۲۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۷
بخشایشی:

استقبال از آثار دینی ـ قرآنی در گرو روزآمد شدن آنها است

گروه ادب: مدیر مسئول انتشارات بخشایش گفت: اگر در تعامل با قرآن و با استفاده از نیازسنجی بتوانیم معانی قرآنی را با توجه به ضرورت‌های زمان حاضر به زبان امروزی به مخاطبان بشناسانیم، به یقین آثار این حوزه با استقبال مواجه خواهند شد.


علیرضا بخشایشی، مدیر مسئول انتشارات بخشایش در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به بررسی نیازسنجی و اهمیت آن در تعالی نشر دینی ـ قرآنی کشور پرداخت. وی با بیان اینکه اولین و مهمترین کمبود ما در حوزه قرآن، عدم توجه به مفاهیم متعالی آن است، گفت: در شرایطی که خود ناشران و فعالان در حوزه آثار دینی ـ قرآنی کمتر به مفاهیم متعالی آن توجه می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌، چطور می‌توان توقع داشت این قشر در راستای تعالی جامعه حرکت کند.



ضرورت توازن میان رشد کمی و کیفی در حوزه قرآن



وی ادامه داد: بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری در چند سال اخیر، موضوع حفظ قرآن از اهمیت بالایی برخوردار است، اما نکته تأسف‌بار، بی‌توجهی به معانی قرآن است که علیرغم رشد کمّی حفاظ، اجتماعی شدن مفاهیم را در این حوزه کمتر می‌بینیم.



بخشایشی در بخش دیگری از سخنان خود به مسئله چاپ قرآن کریم همراه با ترجمه آن در کشور اشاره کرد و گفت: در بسیاری از قرآن‌هایی که در ایران به چاپ می‌رسد، متن عربی بیش از ترجمه مورد توجه است که البته توجه به نص قرآن مطلوب است، اما باید تمرکز و توجه اصلی به قلم مترجم معطوف باشد؛ چراکه خواننده و قاری با استفاده از ترجمه قرآن با متن اصلی ارتباط پیدا می‌کند.



مدیر مسئول انتشارات بخشایش با تأکید بر اینکه بیش از ظواهر باید به معانی توجه داشت تا جامعه نیز به سمت قرآنی شدن به پیش برود، ادامه داد: توجه به متن و محتوای قرآن، ما را در برطرف‌ کردن نیازها توانا می‌کند.



بی‌رغبتی به برخی آثار دلیل دوری جامعه از اصل دین نیست



وی به استقبال نکردن مخاطبان از بسیاری از آثار حوزه دین اشاره و اظهار کرد: این بی‌رغبتی و بی‌میلی نه به دلیل بی‌نیازی از دین یا بی‌علاقگی نسبت به آن است، بلکه دلیل اصلی آن در عدم تشخیص صحیح نیاز مخاطبان نهفته است و بر پایه استقبال نکردن از برخی آثار حوزه دین و قرآن نمی‌توان به تحلیل صحیحی از توجه و رغبت جامعه به اصل دین پرداخت.



بخشایشی گفت: اگر ما در تعامل با قرآن و با استفاده از نیازسنجی بتوانیم معانی و مفاهیم قرآنی را به خوبی به مخاطبان خود با توجه به ضرورت‌های زمان حاضر و با شکل و زبانی امروزی بشناسانیم، قطعاً با استقبال مخاطب مواجه می‌شویم.



وی با بیان اینکه تعیین درصد برای آثار تولید شده با بهره‌گیری از نیازسنجی پیش از تولید محتوا کار ساده‌ای نیست، ادامه داد: به یقین می‌توان گفت که جای این مهم که اتفاق مبارکی به شمار می‌آید، در این چرخه خالی است.



مدیر مسئول انتشارات بخشایش با اشاره به اینکه در کشور ما وجود نهادی برای راهنمایی و جهت‌دهی به آثار نویسندگان و فعالان این حوزه، طبق نیازهای واقعی جامعه ضروری به نظر می‌رسد، افزود: نمی‌دانم چند درصد از آثار طبق نیاز واقعی جامعه تولید شده است، اما باید گفت آنقدر کتاب چاپ می‌شود که هیچ یک از آنها به درد جامعه نمی‌خورد و برای نیازهای جامعه راه‌حل ارائه نمی‌کند.

captcha