به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی تقوی، رئیس سابق سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در مراسم معارفه سرپرست جدید سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور و خبرگزاری بینالمللی قرآن که پیش از ظهر امروز، 27 آذرماه برگزار شد، اظهار کرد: ورود ما به سازمان از ابتدا با فعالیتهای میانرشتهای آغاز شد و مأموریت ما در این حوزه کاملاً تخصصی بود.
وی ادامه داد: از زمانی که به این سازمان وارد شدم، یک دغدغه داشتم و آن هم فرمایشات مقام معظم رهبری بود و بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره لزوم توجه به فعالیتهای خاص قرآنی از سوی جهاد دانشگاهی و سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور، واجب عینی برای جهاد، توجه به فهم و مفاهیم میانرشتهای قرآن کریم بود.
تقوی با بیان اینکه فعالیتهای میانرشتهای خود را با برگزاری کارگاهها و تشکیل اتاق فکر آغاز کردیم، عنوان کرد: در اتاق فکر یاد شده، پنج نفر از اساتید حوزه و دانشگاه عضو بودند که از نظرات آنها نیز در طول فعالیت اتاق فکر استفاده میشد؛ همچنین با همکاری معاونت آموزش و پژوهش، ظرفیتهای مختلفی برای سرویسهای خبری خبرگزاری ایکنا ایجاد شد که برای هر سرویس یک استاد راهنما در نظر گرفتیم.
وی ادامه داد: همچنین در ابتدای فعالیت کاری خود، مهمان مسئولان فرهنگی حزبالله لبنان بودیم و پس از آن، گروه دانشجویی 15 نفره از لبنان به ایران آمدند و در کارگاههای میانرشتهای سازمان فعالیتهای قرآنی شرکت کردند که البته این گروه استقبال بسیار زیادی از کارگاهها داشتند که در ادامه، مشابه همین کارگاهها را در استانهای مختلف نیز برگزار کردیم.
حرف اول را در حوزه میانرشتهای میزنیم
رئیس سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در ادامه این بخش از سخنان خود تأکید کرد: اگر بخواهیم در حوزه جنبش نرمافزاری یا فرهنگ و هنر کار کنیم، بهترین عرصه برای فعالیت، عرصه میانرشتهای است.
وی با یادآوری اینکه سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور هماکنون در حوزه میانرشتهای حرف اول را میزند، اظهار کرد: یکی از دستاوردهای مهم ما این بود که در حال حاضر شخصیتها و اساتید بزرگ با این سازمان همکاری خوبی دارند و کارهایی که طی سالهای گذشته در سازمان انجام دادهایم، منطقی و حسابشده بوده است، به این صورت که علوم را حوزوی میگرفتیم و دانشگاهی عرضه میکردیم.
وی در این بخش از سخنان خود اظهار کرد: نمونه دیگری از فعالیتهای سازمان در سالهای گذشته، جشنواره مطالعات قرآنی بود که این جشنواره نیز فاز دیگری از مباحث میانرشتهای را دنبال میکرد و کتابهایی برای این جشنواره به چاپ رساندیم که در تیراژهای 100 هزار نسخهای توزیع میشد و تعداد این کتابها نیز هر سال سیر تکاملی پیدا میکرد.
تقوی با بیان اینکه سازمان، تولیدات مکتوب زیادی را برعهده داشته است، ادامه داد: بهترین کسی که میتواند تحول نوین اسلامی را تشریح کند، مقام معظم رهبری است که برای انتشار بیانات ایشان در حوزه تحول نوین اسلامی، کتابی از فرمایشات معظمله را با هدایت اتاق فکر و اساتید این حوزه تألیف کردیم و این کتاب چند روز پیش تأیید شده و منتشر خواهد شد.
راهاندازی شعبه آمریکا از جمله فعالیتهای خبرگزاری ایکنا بوده است
وی در ادامه به فعالیتهای انجام شده در حوزه خبرگزاری ایکنا اشاره کرد و گفت: ساماندهی فکری از جمله کارهایی بود که باید در خبرگزاری انجام میشد و اخبار ایکنا در سالهای گذشته به هیچ عنوان قابل مقایسه با سالهای قبل نبوده است.
تقوی یادآور شد: اضافه شدن هفت زبان به زبانهای ایکنا، انتشار 15 شماره رایحه، راهاندازی شعبه آمریکا، تغییر نام خبرگزاری از خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا) به خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) و... دیگر اتفاقاتی بوده که در حوزه فعالیت خبرگزاری رخ داده است.
وی در ادامه با اشاره به راهاندازی اداره چندرسانهای در خبرگزاری ایکنا، گفت: پس از راهاندازی این اداره، 900 آیتم تولید شد و بخش رادیویی این اداره نیز بیش از دو هزار پخش زنده رادیویی داشته که این امر ظرفیت بزرگی برای جهاد دانشگاهی بوده است.
مدیر سابق خبرگزاری بینالمللی قرآن در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به راهاندازی سایت جدید خبرگزاری عنوان کرد: از زمان مدیریتم در خبرگزاری، بحث تغییر سایت مطرح بود و مدیران پیشین نیز به دنبال آن بودند تا یک کار اساسی در این حوزه صورت بگیرد و هماکنون افق کار باز شده است و با راهاندازی سایت جدید خبرگزاری ایکنا، ظرفیتهای بسیاری ایجاد شده و به عبارت دیگر، سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در طول سالهای گذشته یک معاونت فرهنگی برای جهاد بوده است.