به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، قاسم سلیمانی، استاندار چهارمحال و بختیاری پنج شنبه، 28 آذرماه در اختتامیه پنجمین جشنواره هفته پژوهش و اختتامیه پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش استان با ابراز تأسف از وقوع حادثه تروریستی و شهادت جمعی از هماستانیها در عراق اظهار کرد: این شهیدان در راه آبادانی، توسعه، کمک به همنوعان و گرم کردن محافل خانواده های عراقی جان خود را از دست داده اند و به یقین شهدای جهاد اقتصادی در این استان محسوب می شوند.
وی با اشاره به هفته پژوهش تصریح کرد: در این هفته برنامه ها و فعالیت های تاثیرگذاری در استان صورت گرفت که نمونه بارز آن برپایی نمایشگاه اختراعات و فناوری در مرکز استان بود.
سلیمانی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در امر پژوهش خاطرنشان کرد: فرزندان این مرز و بوم باید از همان سنین کودکی و نوجوانی با مقوله پژوهش و تحقیق آشنا شوند که بر همین اساس باید خودشان برای یافتن پاسخ سوالات مطرح شده در ذهن به دنبال تحقیق و پژوهش بروند.
وی با بیان اینکه ورزشکاران موفق فعالیت های ورزشی خود را از سنین کودکی آغاز کرده اند، بر لزوم تربیت پژوشگران از سنین کودکی تاکید و گفت: انس با پژوهش و تحقیق باید از سنین کودکی و نوجوانی در مدارس و خانواده ها جدی گرفته شود تا شاهد پیشرفت و تربیت پژوهشگران اثرگذار در آینده کشور باشیم.
استاندار پژوهش و فناوری را کلید توسعه و پیشرفت پایدار در استان دانست و افزود: پژوهش و تحقیقات کاربردی و عملیاتی موتور محرک و کلید پیشرفت استان در تمام عرصه ها خواهد بود.
سلیمانی بر نیازسنجی در امر پژوهش و تحقیق تاکید کرد و گفت: پزوهش و تحقیقات در سطح کلان کشور و سپس در سطح استان ها باید بر اساس یک نیاز و مطالبه عمومی در راستای پیشرفت، توسعه و رفع مشکلات جامعه صورت بگیرد و در غیر اینصورت هیچ اثری نخواهد داشت.
وی با اشاره به فعال سازی بخش های خصوصی در راستای ایجاد توسعه و آبادانی در کشور و استان تصریح کرد: بخش های خصوصی و سرمایه داران کلان ظرفیت های عظیم و ارزشمند در داخل و حتی خارج از کشور هستند که باید از آن ها در راستای توسعه و پیشرفت کشور استفاده شود.
سلیمانی با انتقاد از عدم کار تحقیقاتی و پژوهشی در تنظیم اسناد بالادستی استان تصریح کرد: متاسفانه نسبت به تنظیم اسنادی مهمی همچون سند توسعه آمایش سرزمینی و سند توسعه در استان ها هیچ گونه کار تحقیقاتی و پژوهشی صورت نگرفته و تنها به آمار و اعداد اکتفا شده است.
وی همچنین مسئله آب را یک موضوع را یک معضل بزرگ در استان و حتی کشور دانست و گفت: متاسفانه از همان ابتدا در مسئله آب استان و ساخت تونل ها هیچ گونه کار تحقیقاتی و پژوهشی صورت نگرفت و اکنون منجر به یک معضل بزرگ شده است.
سلیمانی با بیان اینکه اکنون کار تحقیقاتی و مطالعاتی در ارتباط با این مسئله شروع شده است تصریح کرد: در حال حاضر تحقیقات و پژوهش های مستمر و هدفمند در مسئله آب استان صورت گرفته است اما ای کاش از 20 سال قبل این تحقیقات آغاز و عملیاتی می شد تا اکنون شاهد طرح های غیر کارشناسی تونگل گلاب و بهشت آباد نباشیم.
وی با تاکید بر اهتمام جدی مسئولان برای حل مشکل آب در استان تصریح کرد: مسئولان استانی و شخص بنده تمام اهتمام و تلاش خود را برای مقابله و حل مشکل آب استان به کار گرفته ایم و اجازه ساخت و انتقال آب به صورت غیر کارشناسی را نخواهیم داد؛ چرا که بر اساس مسائل زیست محیطی و کار تحقیقاتی این اقدام خلاف است.
سلیمانی از تنظیم سند برنامه 6 ساله استان خبر داد و گفت: سند برنامه پنج ساله در استان رو به اتمام است بر همین اساس تنظیم برنامه شش ساله در دستور کار قرار دارد که امید است این سند بر اساس کار تحقیقاتی و مطالعاتی تنظیم و تدوین شود.
وی به تشریح الویت های و برنامه های فعلی استان پرداخت و اظهار کرد: تبیین وضعیت موجود و تهیه گزارش از عملکرد 20 ساله استان، اتمام پروژه ها و طرح های نیمه تمام بر اساس اولویت و اهمیت آن، بهره گیری از ظرفیت ها و توان شرکت های خصوصی و سرمایه داران داخلی و خارجی و اشتغال زایی با محوریت کارهای تحقیقاتی و پژوهش از اولویت های برنامه استان بشمار می رود.
استاندار بر تشویق و جذب جوانان مستعد و خلاق تاکید کرد و گفت: اختراعات و فعالیت های کاربردی و پژوهشی بسیاری توسط جوانان مستعد و خلاق ساخته و عملیاتی می شود که توجه و حمایت از آن ها به اشتغال زایی و کارآفرینی در استان کمک خواهد کرد.
سلیمانی با تاکید بر لزوم راه اندازی بانک اطلاعاتی پژوهشگران استان تصریح کرد: راه اندازی بانک اطلاعاتی پژوهشگران و محققان و ارائه آثار و فعالیت تحقیقاتی آن ها در این پایگاه در توسعه کمی و کیفی فعالیت های در استان نقش بسزایی خواهد داشت.