کد خبر: 1345870
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۲
حجت‌الاسلام امیدیان:

مؤسسات نیازمند هدایت موقوفات در مسیر قرآن هستند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: نیاز است تا با همکاری رسانه‌ها شاکله وقف در بین مردم احیاء شده و این موقوفات در مسیر قرآن هدایت شوند، زیرا وقف تنها چیزی است که در حوزه آموزش قرآن و کمک به مؤسسات پایدار بوده و مقطعی نیست.

حجت‌الاسلام مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان لرستان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 5 هزار نفر در حال فراگیری قرآن در استان لرستان هستند، گفت: در حال حاضر بیش از 300 کلاس آموزش قرآن در 52 مؤسسه و 100 خانه قرآن روستایی این استان در حال برگزاری است.
وی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر مکان این 52 مؤسسه قرآنی این استان دارای مساحت 7 هزار متر مربع هستند، که از بین این مؤسسات، مکان پنج مؤسسه ملکی، مکان دو مؤسسه وقفی، مکان یک مؤسسه نیز اهدایی و مکان 44 مؤسسه قرآنی استیجاری است.
وجودی بیش از 5 هزار جلد کتاب در مؤسسات قرآنی استان لرستان
امیدیان با بیان اینکه این مؤسسات در حال برگزاری 130 کلاس آموزش قرآن هستند، افزود: این مؤسسات دارای هزار جلد کتاب تفسیری، 2 هزار جلد کتاب معارفی و 2 هزار جلد قرآن هستند.
وی در رابطه با امکانات آموزشی مؤسسات قرآنی استان تصریح کرد: این مؤسسات دارای 1050 صندلی برای استفاده 5 هزار نفر، 54 بخاری، 24 کولر، 39 دستگاه رایانه و 20 دوربین عکاسی هستند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان لرستان اظهار کرد: با توجه به مطالب فوق می‌توان گفت که امکانات موجود در مؤسسات قرآنی جوابگوی نیاز قرآنی استان نیست و با این روند و امکانات نمی‌توان به تدابیر مقام معظم رهبری رسید.
فعالیت بیش از 200 مربی قرآن در لرستان
وی در ادامه با بیان اینکه 200 مربی قرآن در این استان در حال فعالیت هستند، گفت: تا کنون نیز این امکانات تنها از طریق اداره کل تبلیغات اسلامی در اختیار این مؤسسات قرآنی قرار گرفته است و با توجه به فضا و نیازی که وجود دارد، می‌طلبد برای رسیدن به مدینه فاضله همه دستگاه‌ها خود را در امر آموزش و فرهنگسازی قرآنی مسئول بدانند و در این حوزه وارد شده و به مؤسسات کمک کنند.
امیدیان اظهار کرد: در حال حاضر تنها دو مسجد و حسینیه با مؤسسات قرآنی همکاری می‌کنند و نیاز است تا علاوه بر همکاری مساجد و حسینیه‌ها با مؤسسات قرآنی، آموزش و پرورش نیز وارد شده و مکان در اختیار مؤسسات قرار دهد.
احیاء کردن شاکله وقف قرآنی در جامعه
وی با اشاره به احیاء کردن وقف در بین جامعه، افزود: نیاز است تا با همکاری رسانه‌ها و ... شاکله وقف در بین جامعه احیاء شده و این موقوفات در مسیر قرآن هدایت شوند، زیرا وقف تنها چیزی است که در حوزه آموزش قرآن و کمک به مؤسسات پایدار بوده و مقطعی نیست.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان لرستان بیان کرد: موقوفات موجود نیز حاصل تلاش و همت گذشتگان است و نیاز است تا خیران نیز به حوزه قرآن وارده شده و در این زمینه فعالیت کنند تا بتوان با استفاده از این امکانات و مکان‌های موجود در استان منویات مقام معظم رهبری را تحقق بخشید.
وی در ادامه بیان کرد: محوریت فعالیت مؤسسات قرآنی استان آموزش قرآن به کودکان است، زیرا کودکان امید آینده و ریشه‌های جامعه هسند و این گروه اثرات زیادی برروی خانواده خود دارند، در نتیجه با فرهنگسازی فراگیری قرآن در برای این گروه می‌توان قرآن را وارد خانه‌ها کرد و حداقل کاری کرد که این افراد در بزرگسالی خود با روخوانی و روانخوانی قرآن آشنا باشند.
امیدیان در پایان خاطرنشان کرد: اگر بودجه قرآنی تصویب شده در مسیر خود قرار گیرد بسیاری از مشکلات قرآنی به‌ویژه مشکلات مؤسسات قرآنی حل خواهد شد.

captcha