حجتالاسلام ایوب رنجبری، امام جمعه ماکو در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، با بیان اینکه فتنه به معنای ابتلاء و امتحان است، گفت: موقعیتشناسی، زمانشناسی و دشمنشناسی به موقع ملت ایران در برخورد با عوامل فتنه سبب شد که رهبر انقلاب از حماسه نهم دی بهعنوان تجلی ماهیت و هویت انقلاب و نظام تعبیر کند.
وی با اشاره به محل ابتلاء فتنه با استناد به ریشه قرآنی آن اضافه کرد: در نگاه قرآنی معمولاً فتنه درباره امتحانات سخت و ناگوار به کار برده میشود.
حجتالاسلام رنجبری با اشاره به عوامل زمینهساز فتنه 88، این عوامل را به دو دسته عوامل داخلی و خارجی تقسیم کرد و در تشریح عوامل خارجی گفت: دشمنان قشم خورده نظام و انقلاب از همان دوران ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در فکر براندازی نظام به هر شکل ممکن بودند و برای رسیدن به این هدف از هرگونه فضاسازی به نفع خود استفاده میکردند.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: البته در این میان هم عوامل داخلی برخی بهطور عمدی و برخی دیگر بهطور سهوی دشمن را در رسیدن به اهداف شوم خود یاری کردند که بیشتر فتنهزده بودند یعنی عدهای بر موج ایجاد شده از سوی دشمن سوار شدند و بعد از فتنه چون دیدند که از دشمن از آنها سوء استفاده کرده است، از فتنه اعلام بیزاری کردند.
امام جمعه ماکو با اشاره به اینکه بصیرت مردمی مهمترین دستاورد حماسه نهم دی است، گفت: مردم ایران اسلامی باور دارند که هرکس که مدعی است نمیتواند علم ولایتمداری بر دوش خود بکشد مگر آنکه به فرمایش امیرالمؤمنین(ع) به سلاح صبر و بصیرت مجهز شود.