به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آئین رونمایی از کتاب «پنجرههای تشنه» امروز یکشنبه، هشتم دی در تالار سوره حوزه هنری با حضور محسن مومنیشریف، رئیس حوزه هنری، حجتالاسلام والمسلمین شهاب مرادی، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، محمد حمزهزاده مسئول انتشارات سوره مهر و حجتالاسلام و المسلمین سیدعلیرضا تکیهای، معاون فرهنگی مسجد جمکران و از اعضای هیئت امنا ساخت ضریح امام حسین(ع) برگزار شد.
شرافت ساخت ضریح، نصیب ایرانیان
در ابتدای این مراسم مؤمنیشریف به ایراد سخن پرداخت و ضمن تشکر از همه افرادی که در ساخت و تقدیم این ضریح و تولید این کتاب همت کردهاند، تشکر کرد و گفت: معمولاً بازسازی این ضریح مطهر نصیب ایرانیان میشود. حداقل از دوران قاجار به این منوال بوده است.
وی با بیان اینکه امروز نیز با وجود همه خباثتهایی که دشمن برای تفرقهاندازی بین مردم ایران و مردم عراق داشته این توفیق نصیب ایرانیان شد به راهپیمایی عزاداران اربعین حسینی از نجف به کربلا اشاره کرد و گفت: در این سفر نیز یک نکته قابل توجه این بود که با وجود همه طراحیهای دشمن برای جدایی بین دو ملت شیعه، اتحادی عمیق بین این دو ملت وجود داشت که به لطف حضرت سیدالشهدا(ع)است. امروز این دو ملت چنان با هم متحد هستند که همه نقشههای دشمن را نقش بر آب کردهاند. این به لحاظ فرهنگی دستاورد بزرگی است که ما باید آن را قدر بدانیم.
رئیس حوزه هنری در بخش دیگری از سخنان خود به روشنفکرانی اشاره کرد که ابراز ارادت مردم به ضریح امام حسین(ع) را کاری بیهوده میدانستند گفت: این ضریح پیش از رسیدن به کربلا نیز حاجت مردم را میداد.
وی با بیان اینکه امیدوارم خداوند به روشنفکران عقل بدهد، ادامه داد: آنها هیچگاه میان مردم نبودند و مردم را نمیفهمند. در کشورهای دیگر روشنفکران جلوتر از مردم حرکت میکنند اما در کشور ما این قشر همیشه عقبتر از مردم بودهاند، در انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و امروز.
قزلی، حاشیهنویس دیدار با رهبری
مؤمنیشریف در ادامه با بیان اینکه قزلی را با داستان کوتاه (داستانک) و حاشیهنویسیهای او از جلسات با مقام معظم رهبری میشناسیم، اظهار کرد: شکر خدا که او با این کاروان رفت و با نگارش چیزهایی که دید، این فرصت را بوجود آورد تا مردم هم آنچه او دیده است را ببینند.
رئیس حوزه هنری در پایان با اشاره به هنر محمود فرشچیان در طراحی ضریح جدید امام حسین(ع) گفت: وقتی هنر با دین و قداست آمیخته میشود تاثیری چند برابری از خود برجای میگذارد.
مسافر اگر مجنون نباشد، اصلاً مسافر نیست
حجتالاسلام مرادی نیز در این مراسم به ایراد سخن پرداخت و ضمن ابراز خوشحالی از حضور در این جلسه، اظهار کرد: سفرنامه را انسانی مینویسد که خودش را مهم میداند. در سفرنامه چند موضوع اهمیت دارد؛ مسافر، مسیر و مقصد. در این سفر اما مسافر مثل مجنون است و برای این سفر اگر مسافر مجنون نباشد، اصلاً نمیتوان به سفر رفت. برای این سفر خود مسافر بودن جای تبریک دارد.
وی در ادامه با تشبیه سفرنامه به تئاتر و رمان به سینما، اظهار کرد: سفرنامه یک روایت زنده است و زمانی که از ادبیات ساده بهره بگیرد ماندگار میشود. در طول تاریخ شعرای زیادی شعر گفند اما سنایی، حافظ، مولانا، سعدی ماندگار شدند کسی که با مردم باشد و از مردم سخن بگوید و با زبان مردم حرف بزند ماندگار میشود.
سفرنامه یک روایت زنده است
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران ادامه داد: زمانی که چنین سفرنامهای نگاشته میشود یعنی تک تک افرادی که در سفرنامه ذکر شدهاند را ستایش کردهایم حرفشان، عملشان مهم بوده است یعنی تک تک این ارادتها را مقدس، خردمندانه و هوشمندانه دانستهایم از راه رفتنهای کودکان تا گریههای یک پیرزن و ...
حجتالاسلام مرادی گفت: از عالمی پرسیدند چرا اینقدر حسین حسین(ع) میگویید؟ گفت: «شیعه مارگزیده است در جریان غدیر گفتیم چیزی نگوییم تاریخ کار خود را خواهد کرد نتیجه این شد که پسر رسول خدا(ص) را سر بریدند برای همین است که شیعه دم از حسین میزند تا کربلا و حسین فراموش نشود.»