به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، علی سرابی، قائم مقام و محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات و امور بینالمللی این شورا در نشست خبری که امروز، شنبه، 14 دی ماه برگزار شد، به تشریح برنامههای شورای عالی قرآن پرداختند.
سرابی در این نشست اظهار کرد: پس از اتمام جنگ تحمیلی و رشد برنامههای فرهنگی در کشور در دهه هفتاد، انجام امور دینی و قرآنی در دستور کار مسئولان فرهنگی قرار گرفت و همپای رشد برنامههای دینی و قرآنی در رسانهها، شورای عالی قرآن در سال 1370به منظور نظارت محتوایی بر برنامههای قرآنی صدا و سیما تاسیس شد.
ساماندهی برنامهها طی دو سال
وی ادامه داد: بلافاصله بعد از طرح این موضوع، شورای سیاستگذاری تشکیل شد و کمیتههایی تشکیل شد و این ضوابط با حضور برترین کارشناسان و صاحبنظران تدوین شد و پس از تدوین به رسانهها ابلاغ شد و در بازه زمانی کمتر از دو سال نغمات مذهبی، برنامههای دینی و قرآنی صدا و سیما ساماندهی شد.
قائممقام شورای عالی قرآن گفت: در سال های بعد، اهتمام شورای عالی قرآن به تولید آثار دینی وقرآنی فاخر بود و فرصتهای زیادی از جهت مسافرت قاریان طراز اول مصری به کشور عزیزمان ایجاد شد که در کنار آن مجموعههای بسیار ارزشمند قرآنی از تلاوتها ضبط شد.
آوازه قاریان ایرانی در جهان اسلام
وی یادور شد: ما در شرایطی قرار گرفتیم که آوازه قاریان ایرانی بر سر زبان مردم و ملل اسلامی افتاد و همزمان قاریان، اساتید و حافظان قرآن کریم به کشورهای حتی غیراسلامی هم اعزام شدند و این اعزامها به اندازهای بود که در یک سال بیش از 100 قاری و حافظ به خارج از کشور اعزام میشدند.
سرابی تصریح کرد: معاونت نظارت در صدا و سیما به طور شبانهروزی برنامههای دینی و قرآنی را رصد میکند و کیفیت آنها را بررسی میکند تا اگر برنامهای از لحاظ اجرایی و محتوایی مشکل دارد، اصلاح شود. همچنین کلیه برنامههای قرآنی برای ارتقای سطح کیفی خود میتوانند از کارشناسان این مرکز استفاده کنند.
قائممقام شورای عالی قرآن اضافه کرد: هماکنون به وضعیتی رسیدهایم که میتوان گفت بیش از 90 درصد برنامههای دینی و قرآین صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با کیفیت خوب محتوایی تولید میشود.
میرزاجانی در ادامه تشریح فعالیتهای شورای عالی قرآن اظهارکرد: شورای عالی قرآن علاوه بر وظایف متعدد همچون اجرای طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرآن کریم، نشستهای سالانه را به صورت منظم برگزار میکند که هر سال یک موضوع محوری برای همایش انتخاب میشود.
وی ادامه اداد: همایش سال 93 در اردیبهشت ماه سال آینده برگزار میشود و علاقهمندان تا پایان فروردین ماه فرصت دارند مقالات خود را در موضوعات ویژگیهای تلاوت استادانه به دبیرخانه ارسال کنند تا در صورت انتخاب شدن، در روز همایش آنها را ارائه دهند.
رئیس حوزه ارتباطات و امور بینالملل تاکید کرد: شورای عالی قرآن جلسات هفتگی را برای ارتقای جامعه قرآنی کشور در سه سطح قاریان بینالمللی، قاریان جوان و قاریان نوجوانی برگزار میکند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین مدیران شورای عالی قرآن سفرهای استانی را به 24 استان کشور انجام دادند تا با ظرفیتهای استانها از نزدیک آشنا شوند. در مواردی هم تلاوتهای استعدادهای برجسته ضبط و از صدا و سیمای استانی پخش شد.
میرزاجانی در پایان خبر داد: به منظور همافزایی و همکاری دستگاههای ذیربط، شورای همافزایی فعالیتهای مجازی دستگاههای قرآنی کشور ایجاد شده است که در آیندهای نزدیک جزئیات بیشتر آن اعلام میشود.