حجتالاسلام مهدی امیدیان، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان لرستان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با تعامل فرهنگسرای قرآن با مؤسسات قرآنی، گفت: در استان لرستان فرهنگسرای قرآن وجود ندارد.
وی در ادامه افزود: فرهنگسراهای قرآن باید مبتنی بر آموزههای قرآن باشند؛ تجربههای لازم در تمامی حوزههای قرآن در مؤسسات قرآنی بهدست آمده است و میتوان از ظرفیت مؤسسات قرآنی مانند مربیان و منابع آموزشی، در گسترش فعالیت فرهنگسرای قرآن بهره برد.
ورود شهرداری در بخش فرهنگی؛ گامی در توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری
امیدیان در رابطه با راهکارهای توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری، اظهار کرد: توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری در صورتی امکانپذیر است که شهرداریها در بخش فرهنگی ورود پیدا کنند و این را یک دغدغه برای مجموعه خود بدانند.
وی درادامه تصریح کرد: اگر به این شکل عمل شود، یقینا شهرداریها بیشترین استفاده را خواهند برد، چرا که بسیاری از بینظمیهای رفتاری و ساختاری در متن جامعه بهدلیل عدم ارائه الگوی مناسب است.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان لرستان با اشاره به تأمین مکان مؤسسات از سوی فرهنگسراها بهویژه فرهنگسرای قرآن، افزود: با توجه به اینکه مؤسسات مردمی هستند و فضای کافی را برای جذب حداکثری طالبان فراگیری مفاهیم ناب قرآنی ندارند، یقینا اولین قدم برای استفاده آحاد مردم از آموزشهای قرآنی همکاری فرهنگسراها با مؤسسات قرآنی است.
امیدیان با اشاره به اینکه واگذاری مکان به مؤسسات قرآنی باید برچه اساسی صورت گیرد، گفت: با توجه به اینکه این نهادها مردمی باید در راستای نیاز مردم حرکت کنند، در این واگذاری باید به مردمی بودن و توانمندی مؤسسه در ظرفیتسازی در این مکانها توجه کرد.
وی اظهار کرد: فرهنگسراها و مؤسسات قرآنی باید تعامل دو سویه داشته باشند و از متن خارج نشوند، چون موضوع هر دو قرآن است. در این راستا باید توجه کرد که فرهنگسرا و مؤسسه حاشیهسازی و گرایش به موضوعات خارج از موضوع قرآن نداشته باشند، زیرا در غیر این صورت این تعامل با شکست روبهرو خواهد شد.
اتحاد ظرفیتهای مردمی؛ گامی در توانمندی و ظرفیتسازی قرآنی
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان لرستان افزود: فرهنگسرای قرآن با توجه به امکاناتی که دارد نیازمند همافزایی در مسیر آموزش خود است، چون هدف الهی است باید همه صبغه الهی بگیرند تا فعالیتها به بهترین وجه انجام شود؛ در کنار هم قرار گرفتن ظرفیتها باعث توانمندی و ظرفیتسازی میشود.
وی در ادامه تصریح کرد: شاکله وجودی فرهنگسراهای قرآن، موضوع قرآن است و اگر بتواند در مسیر مؤسسات قرآنی قرار گیرد، یقینا مؤثر است، اما اگر چنانچه بخواهد خود اقدام کند، در این مسیر با توجه به بودجهای که برای آنها در نظر گرفته میشود و با عنایت به مردمی بودن مؤسسات میتواند، مؤسسات را از رونق بیندازد.
امیدیان افزود: سازمانهای متولی امور قرآنی باید از موازیکاری در حوزه آموزش قرآن بپرهیزند، تا نتیجه واقعی و حقیقی در جامعه نمود پیدا کند، در غیر اینصورت نتایج و آمارها در جامعه غیر واقعی و برنامهها براساس آمار طراحی میشود، لذا اگر توانمندیها و ظرفیتها در یک قالب قوی بروز پیدا کند، آمار واقعی براساس برنامهای با ضریب خطای کمتر در جامعه ارائه میشود.
وی در ادامه اضهار کرد: در صورتی مؤسسات قرآنی میتوانند بهصورت مردمی ورود به فعالیتهای قرآنی داشته باشند، که دستگاههای مرتبط با حوزه قرآن از این ظرفیت استفاده کنند و ناظر بر حسن اجرای کار باشند، نه اینکه شخصا خود ورود در این حوزه داشته باشند و به موازی کاریها دامن بزنند، کما اینکه، نمونه آن در کشور وجود دارد. هر جا کاری مردمی مدیریت شود، بار مثبت برای جامعه و دستگاهها خواهد داشت، ضمن اینکه دستگاههای مرتبط باعث تقویت نهادهای مردمی میشوند.
مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی استان لرستان در پایان خاطرنشان کرد: شهرداری نهاد مردمی است و باید اولین گام به منظور آباد کردن شهرها که بحث فرهنگ است را در جامعه نهادینه کند و اگر در جامعه فرهنگ حاکم، فرهنگ قرآنی باشد، آسیبهای جامعه کمتر خواهد شد و در این راستا بیشترین بهره را شهرداریها خواهند برد، ضمن اینکه جامعه ما از جامعه مبتنی بر قرآن لذت میبرد، هزینههای مادی و انسانی در این عرصه نیز کمتر میشود و این میسر نمیشود، مگر اینکه بتواند خود را به نهاد مردمی مانند مؤسسات قرآنی نزدیک کند تا بتواند آرمانیتر به جامعه عاری از آسیب فکر کند، در نتیجه نیاز حضور امکانات و نقش اساسی شهرداریها در مؤسسات مشخص شد.
اخبار مرتبط
...........................