کد خبر: 1351473
تاریخ انتشار : ۱۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۴۰
معاون امور زنان سازمان فرهنگ:

دیدگاه‌ رهبران انقلاب اسلامی درباره جایگاه زن منطبق بر اسلام راستین است

شعب خارجی: «معصومه محمدی» در دیدار با اعضای شورای نخبگان بانوان افغانستان گفت: دیدگاه‌ رهبران انقلاب اسلامی در خصوص جایگاه زن، منطبق بر اسلام راستین و به دور از هرگونه افراط و تفریطی است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، معصومه محمدی در دیدار با اعضای شورای نخبگان بانوان افغانستان که در محل سازمان فرهنگ برگزار شد، فعالیت‌های این معاونت را تشریح و  به سوابق تعاملات فرهنگی میان زنان دو کشور اشاره کرد.
 وی در ادامه گفت: طی مدت فعالیت اداره کل امور زنان و خانواده، شاید بیشترین ارتباطات فرهنگی را با افغانستان داشته‌ایم و این امر به دلیل قرابت دینی، فرهنگی و زبانی میان دو کشور بوده است.
محمدی خاطرنشان کرد: برگزاری هفته‌های دوستی زنان در کابل و تهران، برگزاری دوره دانش‌افزایی ویژه بانوان افغانستانی و تاجیکستانی در تهران، برگزاری کارگاه‌های آموزشی در افغانستان از طریق اعزام اساتید صاحب‌نظر، پذیرایی از چندین هیئت از بانوان فرهیخته که از مناطق مختلف افغانستان به ایران سفر کرده بودند، اعزام اساتید ایرانی جهت شرکت در سمینارها و برنامه‌هایی که از سوی نهادهای دولتی و غیر دولتی زنان افغانستان برگزار شده بود، ارسال چندین محموله کتاب‌های تخصصی حوزه زنان و خانواده و بسیاری موارد دیگر از جمله فعالیت‌های این اداره کل در زمینه گسترش تعامل فرهنگی با افغانستان است.
معاون اداره کل امور زنان و خانواده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به بیان دیدگاه اصیل اسلامی در خصوص زن اشاره کرد و گفت: دیدگاه‌ رهبران انقلاب اسلامی در خصوص جایگاه زن، دیدگاهی منطبق بر اسلام راستین و به دور از هرگونه افراط و تفریطی است که در حال حاضر در جهان شاهد آن هستیم. بر اساس این نگرش، در عین حال که زن به عنوان محور اساسی خانواده دارای جایگاه ارزشمندی در این نهاد مقدس است، در صحنه‌های اجتماعی نیز می‌تواند با حفظ ارزش‌های دین، مشارکتی فعال داشته باشد. بر همین اساس در جریان انقلاب اسلامی و پس از پیروزی این انقلاب، شاهد حضور گسترده زنان ایرانی در عرصه‌های مختلف بودیم.
محمدی با تأکید بر نقش زنان ایرانی در پیروزی انقلاب گفت: نقش زنان در پیروزی انقلاب اسلامی، نقش آنان در دفاع مقدس هشت ساله، حضور پررنگ آنان در عرصه سازندگی کشور و درخشش بانوان در عرصه‌های علمی و فن‌آوری، نشانه‌های دستاوردهایی است که به برکت این دیدگاه اصیل و هدایت رهبران عالی‌قدر انقلاب اسلامی حاصل شده است.
وی با اشاره به سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران که همواره بر اتحاد و برادری با کشورهای اسلامی تأکید دارد، افزود: در زمان حمله شوروی به افغانستان با وجود این‌که ایران درگیر جنگی نابرابرانه از سوی رژیم صدام با حمایت کشورهای غربی بود، امام خمینی(ره) با موضع‌گیری صریح نسبت به تجاوز به افغانستان، این حمله را محکوم کردند.
محمدی همچنین با تأکید بر لزوم توجه به وحدت در بین مسلمانان گفت: باید تمام فعالیت‌‌ها برای رسیدن به امت واحده اسلامی صورت بگیرد. غربی‌ها از اینکه مسلمانان به این سمت بروند و اتحاد بین کشورهای اسلامی شکل بگیرد، در هراسند. آنها با ایجاد موج ایران‌هراسی و تفرقه‌های مذهبی و قومی سعی می‌کنند در میان مسلمانان شکاف و دشمنی به وجود آورند.
وی در پایان با اشاره به این‌که ملت ایران در طی مدت سی‌و‌پنج سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی می‌گذرد، همواره آماج دشمنی‌های غرب در اشکال مختلف از قبیل راه‌اندازی جنگ تحمیلی، ترور مسئولان و مردم ایران، اقدامات متعدد جهت براندازی نظام و در این اواخر ترور دانشمندان هسته‌ای و جلوگیری از پیشرفت علمی بوده و در این نبرد نابرابر نقطه اتکایی جز خداوند بزرگ نداشته است، به بانوان افغانی توصیه کرد تا با اتکا به خداوند و تلاش و مجاهده، بر مشکلاتی که با آن مواجه هستند، غلبه کنند.
در ادامه این نشست، حلیمه حسینی، رئیس شورای نخبگان زن افغانستان و مدیر مؤسسه فرهنگی آشیانه جوان، با تشکر از مسئولان بخش زنان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، اظهار کرد: هدف اصلی از این سفر این بود که شورای نخبگان زن افغانستان که در سال 1392 رسماً کار خود را آغاز کرده و از سال 1391 با رایزنی میان زنان نخبه شکل گرفته است، معرفی شود. این شورا در نظر دارد، تا صدای رسایی از سوی زنان مسلمان درددیده افغانستان باشد.
وی افزود: از جمله اهداف مهم این شورا انجام فعالیت‌های همه‌جانبه در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است. ایجاد همدلی بین زنان افغانستان و ایران در جهت قدم‌های علمی به سوی توانمندسازی زنان افغانستان نیز از دیگر اهداف این شورا است.
حسینی همچنین گفت: زنان ایرانی در طول تاریخ توانستند، حضور اجتماعی خود را اثبات کنند؛ پس آنان می‌توانند الگوی جامعی برای سایر زنان کشورهای دنیا شوند.
وی وضعیت زنان مسلمان افغانستان را مخاطره‌آمیز دانست و افزود: زنان افغانستان قشر آسیب‌پذیر جامعه هستند؛ به این دلیل شورای نخبگان زن افغانستان در تلاش است با توجه به نقش مهم زنان در هدایت خانواده، وضعیت آنان را در تمام زمینه‌ها بهبود بخشد.
رئیس شورای نخبگان زن افغانستان در پایان خواستار برقراری ارتباط با مراکز مختلف فعال در امور زنان در ایران و ارسال کتاب‌هایی با موضوع زنان و خانواده جهت راه‌اندازی کتابخانه تخصصی در کابل از سوی اداره کل امور زنان و خانواده شد.

captcha