کد خبر: 1351861
تاریخ انتشار : ۱۷ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۴

بررسی «بُعد اخلاقی و اجتماعی روزه» در مؤسسه هدی تهران

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: در جلسه تفسیر قرآن مؤسسه هدی تهران به بررسی بعد اخلاقی و اجتماعی روزه پرداخته شد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در جلسه تفسیر قرآن مؤسسه هدی تهران که روز دوشنبه 16 دی‌ماه با حضور کامران ماوردیانی، از اساتید برتر قرآن برگزار شد، به ترجمه و تفسیر آیات 184 تا 183 سوره بقره به بررسی بعد اخلاقی و اجتماعی روزه پرداخته شد.



در ترجمه این آیات آمده است: هان ای کسانی که باور کردید (خدا، معاد و نبوت) را نوشته (مقرر) شد بر شما روزه مانند آنچه (همانگونه که) که مقرر شد برای کسانی پیش از شما، شاید شما خویشتن‌بانی (خودپایی) کنید.



روزهای قابل شمارش (شمارش شده و معین) پس کسی که از شما باشد بیمار یا بر سفر پس عده‌ای از روزهای دیگر و بر کسانی که طاقت و توان ندارند تاوانی(فدیه) غذای درمانده، پس کسی که فرمانبرداری کند، بهتر است، پس آن است بهتر برایش اگر روزه بگیرید بهتر است برایتان اگر می‌دانستید.



از نکات مورد توجه در این آیات می‌توان به مواردی مانند آثار و فواید روزه اشاره کرد که شامل سه دسته، بعد اخلاقی (شامل تلطیف روح، تقویت نیروی اراده و پشتکار و تعدیل غرایز)، بعد اجتماعی (بیدار شدن روح و وجدان جمعی) و بهداشتی- درمانی (استراحت دستگاه گوارشی انسان و چربی‌سوزی) می‌شود.



همچنین، قانون روزه بی‌زحمت وضع شده است، بیمار و مسافر و کم‌توان روزه نگیرد، کار نیک اضافی مطلوب است و مضر نیست، مانند روزه مستحبی یا کمک به بینوایان، با پی بردن به اسرار روزه خواهید دانست که روزه برای انسان بسیار مفید است، روزه بر مسافر و مریض واجب نیست، اما قضای آن واجب است، روزه بر ناتوان واجب نیست ولیکن تاوان و فدیه دارد، روزه حسن سابقه و پیشینه تاریخی دارد و تقوا نتیجه روزه است، مشروط به آنکه فقط ماه رمضان، انسان مسلمان نشده و بدون نماز روزه نگیرد، از دیگر نکات مورد توجه در این آیات است.



خبرنگار: معصومه نوروزحقی

captcha