کد خبر: 1353188
تاریخ انتشار : ۲۱ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۶

کتاب‌های تازه منتشرشده درباره امام عصر(عج)

گروه ادب: کتاب‌های متعددی با موضوع حضرت مهدی(عج) در سال جاری منتشر شده که به مناسبت نهم ربیع‌الاول، آغاز امامت امام زمان(عج) به معرفی برخی از آنها می‌پردازیم.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نهم ربیع‌الاول، آغاز امامت امام عصر(ع) است؛ از این رو این مناسبت فرصت خوبی است تا آثار تازه منتشر شده در سال جاری با موضوع امام زمان(عج) و مهدویت معرفی شود، تا کسانی که علاقه‌مند به سیر مطالعاتی موضوعی هستند، در این راستا کتاب‌های مورد نیاز خود را بیابند.



«امام زمان (عج) در نگاه بچه‌ها»



کتاب «امام زمان (عج) از نگاه بچه‌ها» اثر جدید عبدالرضا مهرپور بوده، که برای گروه سنی 10 - 16 سال نگاشته شده و انتشارات مصلی جهرم آن را منتشر کرده است. موضوع این کتاب پرسش و پاسخ‌های کودکان در رابطه با امام زمان(عج) بوده و در پنج فصل با عناوین، «از ولایت تا غیبت کبری»، «مهدی را بهتر بشناسیم»، «انتظار و منتظران»، «ظهور و پرسش‌هایی مربوط به آن» و «مشاهده مقالات» است.



«41 پرسش و پاسخ درباره حضرت مهدی(عج)»



کتاب «۴۱ پرسش و پاسخ درباره حضرت مهدی(عج)» عنوان کتابی است که توسط انتشارات قدیانی روانه بازار نشر شده و حجت‌الاسلام والمسلمین غلامرضا حیدری‌ابهری تألیف کرده است. این اثر از چهار بخش با عناوین «اعتقاد به امام زمان»، «دوران غیبت»، «ظهور امام زمان» و «چند پرسش دیگر» تشکیل شده و همان‌گونه که از عنوان کتاب مشخص است، کودکان و نوجوانان در هر یک از صفحات با سؤالاتی روبه رو می‌شوند که به احتمال بسیار برای خود آنها هم مطرح شده است، سؤالاتی که پاسخشان در اختیار علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.



«علائم و نشانه‌های ظهور امام زمان چیست؟»، «چرا بیشتر یاران حضرت مهدی مرد هستند؟»، «دجال کیست؟» و «آیا درست است که امام زمان(عج) در جزیره خضرا یا مثلث برمودا زندگی می‌کند؟» از جمله سؤالاتی به شمار می‌آیند که در این کتاب با پاسخ آنها مواجه خواهید شد.



«آخرین امام (عج)»



این نوشتار دوازدهمین شماره از مجموعه «چهارده معصوم (ع)» است که به بیان زندگی و کرامات حضرت مهدی(عج) اختصاص دارد. در بخشی از کتاب متن عربی و ترجمه فارسی چهل حدیث از حضرت مهدی (عج) درج شده است، همچنین در کتاب حکایات و سخنانی از سایر ائمه درباره ایشان و غیبت و چگونگی ظهور بازگو شده است. حمید قلندری‌بردسیری، این اثر را به رشته تحریر درآورده و انتشارات فراگفت آن را روانه بازار نشر کرده است.



 «آنچه باید درباره حضرت امام زمان (ع) بدانیم»



این اثر به دانسته‌هایی درباره امام زمان(ع) برای شناخت و فهم بیشتر ایشان، به همراه چهل سؤال و جواب اساسی و پاسخ هر یک اختصاص دارد. در این اثر معنای امام و معرفت امام شرح داده‌شده و مختصری از سخنان گهربار امام زمان(ع) بیان شده است. همچنین چهل سوال درباره معرفت امام عصر(عج)، طریقه ارتباط با ایشان، حقیقت ولایت، وظیفه مردم در زمان غیبت، شناخت ولی‌فقیه، کیفیت برخورد با مدعیان ظهور و ...، به همراه ابیاتی درباره امام زمان و زیارت ایشان گنجانده شده است. سیده‌زهره سیادت‌موسوی، این اثر را به نگارش درآورده و انتشارات نظری آن را به چاپ رسانده است.



«خانواده و تربیت مهدوی»



کتاب «خانواده و تربیت مهدوی» نوشته حجج‌الاسلام والمسلمین مرتضی آقاتهرانی و محمدباقر حیدری‌کاشانی است که امسال برای هشتمین بار از سوی نشر عماد به چاپ رسید. این کتاب ضمن بررسی سیمای خانواده در نظام هستی، سیره نبوی و در آخرالزمان، به نقش خانواده و بسط اهمیت خانواده در تربیت فرزندان و به بیان راهکارهای تربیت نسلی مهدی یاور و منتظر می‏پردازد.



بررسی جایگاه خانواده در سیره نبوی، دکترین تربیتی مهدویت، عوامل تؤثیرگذار در فرآیند تربیت مهدوی، انتخاب همسر مهدوی، تقاضای فرزند مهدوی، مراقبت های دوران جنینی، دوران عشق آفرینی و نوجوانی و شیوه‌های تربیت، خدا محوری و موحدپروری و انتخاب الگوهای خانوادگی، همه از موضوعاتی است که در این کتاب به آن پرداخته شده است.



خانواده و تربیت مهدوی، پژوهشی است در عرصه علوم تربیتی و معارف مهدوی، برای خانواده‌هایی که دغدغه یک تربیت سالم اسلامی برای فرزندانشان را در سر می‌پرورانند؛ فرزندانی که عشق به دین و مهدویت در نهاد پاکشان بروز و ظهور یابد.



«حق‌المبین؛ در اثبات مهدویت و ابطال فرقه ضاله بهائیت»



کتاب «حق‌المبین؛ در اثبات مهدویت و ابطال فرقه ضاله بهائیت»، اثر حضرت آیت‌الله العظمی شیخ احمد شاهرودی خراسانی(م 1350 ق)، از علمای مشروطیت با مقدمه، تصحیح و تحقیق حجت‌الاسلام والمسلیمن محمدحسن قدردان قراملکی، عضو گروه احیاء آثار پژوهشکده باقرالعلوم(ع) و نظارت حجت‌الاسلام والمسلیمن سیدهادی صالحی، کاری از پژوهشکده باقرالعلوم(ع) سازمان تبلیغات اسلامی است که به تازگی توسط انتشارات امیرکبیر در تهران چاپ و منتشر شده است.



این اثر از جمله گسترده‌ترین و عمیق‌ترین کتب نقد فرقه منحرفه «بابیت» و «بهائیت» و شاید مبسوط ترین آنها باشد. درباره انگیزه‌های تألیف این کتاب گفته شده که مهم‌ترین دغدغه مؤلف، تبیین آموزه‌های دینی و نقد شبهات مختلف متوجه دین بوده است. در عصر مؤلف شبهات مختلفی از جانب مخالفان متوجه آیین مقدس اسلام می‌شد که عمده‌ترین آنها بر سه محور و به تعبیری در سه ضلع مطرح می‌شد؛ ضلع اول شبهه از آن بعضی به اصطلاح روشنفکران بود که می‌کوشیدند نشان دهند اسلام آیین فردی و اخروی است و قوانینی درباره سعادت دنیوی بشر ندارد و یا حداکثر با گذشت چهارده سده و رشد و نمو علم و تجدید و به تعبیر امروزه«مدرنیسم»، اعتبار آنها سپری شده است. نویسنده برای پاسخ این شبهات، کتاب «مدینة‌الاسلام روح‌التمدن» را نوشت.



«کمی دیرتر»



همه کتاب در اسمش خلاصه شده است: «کمی دیرتر». روایت همه مدعیان انتظار است که وقتی وقتش برسد، می‌گویند: «کمی دیرتر بیا آقا!»؛ داستان با یک اتفاق شگفت‌انگیز شروع می‌شود. هیئتی، جشن نیمه شعبان گرفته است و همه در حال شور گرفتن هستند و می‌خوانند: «آقا بیا، آقابیا..» اما یک جوانی این وسط بلند می‌گوید:«آقا نیا..» کم کم همه متوجه این جوان می‌شوند و داستان از این جا شروع می شود که این جوان با یک سفر و سلوک، آدم‌های مدعی انتظار را به خودشان می‌شناساند و... .



نگاه انتقادی حاکم بر کتاب این را نشان می‌دهد که شرط عقلی و منطقی انتظار، آماده‌سازی محیط دورنی(قلب) و محیط بیرونی(جامعه) است. زبان کتاب ساده و روان بوده و از نظر موضوع هم مشابه با سایر کتاب‌ها نیست، چرا که پرداختی نو به موضوع مهدویت دارد و درواقع «کمی دیرتر»، وصف حال همه ماست و ارزش خواندن و حتی هدیه دادن را دارد.

captcha