کد خبر: 1358018
تاریخ انتشار : ۲۲ دی ۱۳۹۲ - ۱۶:۰۸
حجت‌الاسلام برزگرپیشه عنوان کرد:

تحقق استقلال مالی مؤسسات قرآنی با فراگیری طرح‌های آموزشی در سایر نهادها

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: فراگیری طرح‌های قرآنی مؤسسات باعث تأمین هزینه‌های اجرای این طرح‌ها از نهادهایی که خواهان اجرای طرح هستند، می‌شود و نتیجتا استقلال مالی مؤسسات تا حدودی محقق می‌شود.

حجت‌الاسلام احسان برزگرپیشه، عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با هدف از استقلال مالی در مؤسسات قرآنی، گفت: بحث حمایت مردمی و بودجه‌های دولتی، دو بحث مجزاست، بودجه‌‌های دولتی قطعاً تمام هزینه‌هایی که مؤسسات قرآنی دارند را تأمین نمی‌کنند، لذا بحث استقلال مالی قطعاً از بحث تجاری خارج است، زیرا مؤسسات قرآنی، همان‌طور که از اسم آنها پیداست، مؤسسات تجاری نیستند.

وی اظهار کرد: همچنین اساسنامه مؤسسات قرآنی این امر را تأیید می‌کند که مؤسسات قرآنی به‌صورت غیر تجاری با هدف ترویج فرهنگ قرآنی بین جامعه فعالیت می‌کنند، لذا بحث اقتصادی در مؤسسات قرآنی معنی ندارد.

تأمین بخشی از هزینه‌های مؤسسات از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی قم درباره این که استقلال مالی تا چه میزان مؤسسات قرآنی را به سوی اهداف پیش‌بینی شده خود سوق می‌دهد، بیان کرد: آنچه وجود دارد بحث خودگردان بودن مؤسسات قرآنی است که برای برگزاری دوره‌ها می‌توانند به‌صورتی که اعضای جامعه تحت فشار قرار  نگیرند، شهریه دریافت کنند و از طریق دریافت شهریه، بخشی از هزینه‌های مؤسسه را تأمین کنند.

وی در ادامه افزود: قطعاً بخش دیگری از هزینه‌ها وجود دارد که باید از طریق حمایت‌های دولتی تأمین شود و اگر صحبت از استقلال مالی مؤسسات قرآنی است، این مراکز می‌توانند طرح‌ها و برنامه‌های خود را ارائه دهند و برای اجرای طرح‌های قرآنی طلب بودجه و اعتبار کنند.

حجت‌الاسلام برزگرپیشه تصریح کرد: مؤسسات قرآنی با اجرای طرح‌های آموزشی، می‌توانند مستقل و به دور از نیاز مالی به ادارات دولتی، فعالیت خود را ادامه دهند، اما بحث استقلال مالی و بحث تجاری دو مقوله جدا در مؤسسات قرآنی هستند.

اجرای طرح‌های آموزش قرآن در سایر ارگان‌های دولتی

وی با بیان این که ارائه طرح و برنامه از سوی مؤسسات قرآنی می‌تواند مشکلات مالی این مراکز را برطرف کند، اظهار کرد: هر مؤسسه‌ای که دارای طرح و برنامه بوده و ضمانت اجرایی داشته باشد، با تشخیصی که از سوی نهادهای بالادستی و مراجع صدور مجوز صورت می‌پذیرد، می‌تواند از دولت طلب کند که طرح‌های ابداعی که کارشناسی شده هستند را در نهاد و ارگان‌های دولتی اجرا کند.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی قم درمورد این که مؤسسات قرآنی پس از توانمند شدن، چگونه می‌توانند استقلال خود را حفظ کنند، بیان کرد: طرح‌های قرآنی مؤسسات اگر فراگیر شوند به این ترتیب هزینه‌های اجرای طرح‌ها از نهادهایی که خواهان اجرای طرح در آن نهاد هستند، تأمین می‌شود.

اجرای طرح‌های آموزشی در مؤسسات قرآنی به‌صورت مستقل

وی درباره این که آیا استقلال مالی به معنای قطع کمک‌های دولتی به این مراکز است، افزود: با اجرای طرح‌های آموزشی، می‌توان به‌صورتی برنامه‌ریزی کرد تا مؤسسات به شکل مستقل، طرح‌های خود را اجرایی کنند، بدون اینکه نیاز به حمایت نهادهای دولتی داشته باشند.

حجت‌الاسلام برزگرپیشه در رابطه با این که آیا تأمین مکان مؤسسات را می‌توان گامی در جهت مستقل‌سازی مالی این مراکز به‌شمار آورد، خاطرنشان کرد: بعضی از مؤسسات که دارای طرح و برنامه هستند برای اجرای طرح‌هایشان فضای کافی ندارند، اما برخی مؤسسات که به صورت آماتور و مقطعی فعالیت می‌کنند، نیاز به فضای گسترده ندارند، بنابراین باید سطح فعالیت مؤسسات قرآنی مورد بررسی قرار گیرد.

اخبار مرتبط

......................................................

توجه به نیاز جامعه؛ راهکار حفظ استقلال مالی مؤسسات قرآنی

اختصاص اعتبار ویژه برای اجرای برنامه‌های آموزشی ـ قرآنی در کشور

حفظ استقلال مالی مؤسسات با تقویت بخش مدیریت مراکز قرآنی

نظارت دقیق و تشکیل هیئت امنا؛ زیرساخت استقلال مالی مؤسسات قرآنی

استقلال مالی مؤسسات قرآنی منوط به تغییر زیرساخت تفکر مسئولان نهادهای قرآنی است

captcha