به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی «Petra»،«ولید الی»، پژوهشگر و روزنامهنگار استرالیایی در نشستی در مؤسسه رسانه اردن به بررسی «رابطه میان اسلام و غرب در رسانههای غربی و استرالیایی» پرداخت.
در این نشست، ولید الی با مروری بر چگونگی انعکاس مسائل اسلامی در رسانههای غربی، تصریح کرد: مسلمانانی که در کشورهای غربی متولد و بزرگ شدهاند با چالشهای قابل توجهی در معرفی هویت خود و جهانی که به آن تعلق دارند، مواجه هستند.
وی افزود: اگرچه اکثر روزنامهنگاران میگویند شغل رسانهها کشف و گزارش حقیقت است، نظر او این است که «رسانه تحت تسلط فرضیات زیادی است که منجر به ساخت و القای کلیشههای فکری میشوند».
این پژوهشگر استرالیایی در ادامه گفت: کلیشههای فکری مربوط به اقلیتها عواقبی را به دنبال دارند. برای مثال، تصورات قالبی یا کلیشههای فکری مربوط به جهان اسلام عموماً حول مفاهیمی مانند خشونت، استبداد و نبود دموکراسی میچرخد.
الی با اشاره به اهمیت ساخت برنامههایی که به جای جنگیدن با این کلیشههای فکری، بیاساس بودن این تصورات نادرست را القا کنند، گفت: ما نمیتوانیم ماهیت رسانه را تغییر دهیم، اما میتوانیم برنامهها را تغییر دهیم.
وی در ادامه مثالهایی در مورد تأثیر کلیشهسازی فکری بر زندگی مسلمانان استرالیا در سطوح شخصی و حرفهای ارائه و بر لزوم ایجاد فرهنگی جدید برای برطرف کردن این مشکل در چشمانداز آتی استرالیا تأکید کرد.
الی خاطرنشان کرد که امروز نشانههای امیدبخشی در استرالیا دیده میشود و مسلمانان به صورت فزایندهای در فرآیند فرهنگسازی مشارکت میکنند.
وی افزود: افزایش حضور مسلمانان در عرصه روزنامهنگاری و خبر و همچنین در عرصه سرگرمیها، تأثیر به سزایی در تغییر این تصورات نادرست دارد.
ولید الی، گوینده، مفسر سیاسی و نویسنده استرالیایی، یکی از شخصیتهای برجسته مسلمان در این کشور است. الی در دانشگاه موناش استرالیا به تدریس سیاست میپردازد و مجری برنامههای رادیویی و تلویزیونی و مفسر سیاسی امور اسلامی در استرالیا است.