رضا فتحیزاده، کارشناس قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، در خصوص اولویتهای کاری معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: یکی از مهمترین برنامههایی که معاونت قرآن و عترت این وزارتخانه باید آن را دنبال کند، بحث کادرسازی قرآنی است.
وی ادامه داد: این کادرسازی میتواند در قالب برپایی دورههای مهارتافزایی، برگزاری دورههای مالی و اداری، برگزاری دورههای مدیریتی برای اداره هر چه بهتر دستگاه یا مراکز قرآنی و ... انجام شود، اما مسائل مالی و تامین اعتبار برای این کلاسها مشکل مهمی بر سر راه رسیدن به این هدف است.
فتحیزاده اضافه کرد: مراکز و موسسات قرآنی تمایل دارند تا دورهای مهارتافزایی را برای مدیران خود برگزار کنند تا از این طریق سطح مدیریت این مراکز نیز بالا رود، اما به خاطر مشکلات مالی مجبورند که همچنان از برگزاری این دورهها صرف نظر کنند که شایسته است معاونت قرآن و عترت یا خود به صورت مستقیم در این مسئله ورود پیدا کند یا به صورت خاص هزینههایی را برای دانشافزایی مدیران قرآنی اختصاص دهد.
وی بیان کرد: راه دیگر این است که معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دورههای ارتقای مدیریتی را به صورت متمرکز در تهران و قم برپا کند تا ازاین طریق در هزینههای برگزاری این دورهها صرفهجویی شود و مدیران تمام موسسات قرآنی کشور به ویژه مدیران موسسات قرآنی که در مناطق محروم هستند، بتوانند در آن شرکت کنند.
سال بحرانی در حمایت مالی از موسسات قرآنی
کارشناس قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان با اشاره به مشکلات مالی در سال جاری خاطرنشان کرد: از لحاظ بودجهای سال پیشرو، سال بحرانی بود و این باعث شد که ما تاکنون هیچ کمکی مالی از سوی معاونت و بودجه نیمدرصد قرآنی دریافت نکنیم و طبیعتاً نتوانستیم از موسسات قرآنی استان نیز حمایت لازم را انجام دهیم.
همکاری خوب مسئولان در معافیت قبوض آب، برق و گاز موسسات
وی گفت: علیرغم این مشکلات مالی با تلاشهای معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و شورای توسعه فرهنگ قرآنی، قبضهای آب، برق و گاز موسسات قرآنی رایگان محسوب میشود و ادارات مربوطه در استان کرمان نهایت همکاری را در این کار با ما داشتهاند و از این بابت کمال تشکر را از آنها داریم.
فتحیزاده با مثمرثمر خواندن واگذاری مصاحبه متقاضیان موسسات قرآنی به استانها بیان کرد: پیش از این متقاضیان تاسیس موسسات قرآنی برای شرکت در مصاحبههای شفاهی باید منتظر میشدند تا هیئت اعزامی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد اسلامی به استانهای محل سکونت آنها میآمدند و این انتظار گاه به یک سال هم میکشید.
وی توضیح داد: در سال جاری اقدام خوبی صورت گرفت و امر مصاحبههای شفاهی متقاضیان تاسیس موسسات فرهنگی قرآن و عترت به کارشناسان نخبه قرآنی خود همان استانها واگذار شد و این مسئله باعث شد که در این روند تسریع ایجاد کرد، هم اکنون این زمان انتظار یک ساله در نهایت به یک ماه کاهش یافته است.
این فعال قرآنی اظهار کرد: در استان کرمان انجام مصاحبههای شفاهی متقاضیان تاسیس موسسات قرآنی به تعدادی از بهترین پیشکسوتان و فعالان قرآنی متخصص واگذار شده است، اما به خاطر مشغله فراوان آنها در این روند خللی ایجاد شد است که با همکاری و رایزنی با ادارات تابعه در تلاش هستیم این مشکل نیز برطرف شود.