به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام و المسلمین عبدالعلی گواهی، نماینده ولی فقیه در سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ در آئین اولین یادواره شهدای قرآنی که پیش از ظهر امروز، 25 دیماه در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد، برگزاری یادواره برای شهدایی که با فعالیتهای قرآنی در راه حقیقت جان فدا کردهاند را توفیق ارزشمندی برشمرد و گفت: برای خود تکلیف میدانم که از همه افرادی که این فرصت را فراهم کردهاند تا بر سر سفره نورانی شهدا نشسته و توجه دوبارهای به قرآن داشته باشیم، تشکر کنم و از زحمات آنان تقدیر به عمل آورم.
جنگ 8 ساله به اعتبار قرآن درخشش یافت
وی ادامه داد: دفاع مقدس و جنگ 8 ساله به اعتبار قرآن درخشش یافت. اگر نام قرآن و شهدای قرآنی و بصیرت رزمندگانی که با قرآن انس داشتند نبود، پیروزی به این سرعت نصیب ملت ایران نمیشد که دشمنان با توان نظامی قویتر شکستهای مداوم و پیدرپی را از رزمندگان اسلام متحمل شدند و این امر در نتیجه جای خالی ارتباط با قرآن کریم و ارزشهای الهی بود. خوشبختانه دشمن نتوانست با ارزشهای غیرمعنوی و سلطهجویانه خود به پیروزی دست یابد.
حجتالاسلام گواهی انس بیبدیل شهدا با قرآن را بهترین ویژگی آنها نام برد و افزود: برخی از شهدا با وجود اینکه فقط سواد خواندن قرآن را داشتند، اما به گونهای رفتار کردند که کرسی تدریس و تفسیر قرآن کریم را برای مردم تشکیل دادند. آیات فراوانی از جهاد در دوران دفاع مقدس تفسیر شد و شاید قبل از آن مصداقی برای جهاد در عصر حاضر وجود نداشت.
وی اظهار کرد: آیا افرادی که در جبهه حضور داشتند با کسانی که آرامش خود را به جهاد در راه خدا ترجیح دادند، یکسان هستند؟ واضح است که این چنین نیست و یا پاداش کسانی که هزاران کیلومتر راه پرصعوبت جبههها را پشت سر گذاشتند و از خانواده و والدین خود دور افتادند، با کسانی که غرق در نعمات الهی بودند و به آرامشهای محدود پناه بردند، یکسان هستند؟ نباید انتظار داشت که پاداش این دو دسته از مردم یکی باشد.
انس و پناه بردن به قرآن کریم
نماینده ولی فقیه در سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ یکی از کارهای مهم شهدا در جبههها را انس و پناه بردن به قرآن کریم دانست و گفت: محال بود رزمندهای صبح خود را با تلاوت شروع نکند و شبهای عملیات با تأسی از قرآن کریم دست به اسلحه نبرد. آنچه که هم اکنون از بیشتر شهدا باقی مانده است مهر، تسبیح و قرآن جیبی است. اینها سرمایههای عظیم رزمندگان بوده است. هر جا فرصتی بود، برای انس با قرآن تلاش میکردند. ما نیز اگر بخواهیم از شدائد و بلاها در امان باشیم، باید به قرآن پناه ببریم و برای افزایش بصیرت خود از قرآن بهره بگیریم.
وی یادآور شد: شهدا و رزمندگان در مقابل شهادت ترسی نداشتند که این موضوع ناشی از ارتباط تنگاتنگ با نماز و قرآن است، از این رو جوانان باید راه نجات و سعادتمندی را در ارتباط با نماز و قرآن جستجو کنند. هیچ رزمندهای نبود که نماز شب نخواند، آنها اهل تهجد بودند و در عقبههای لشکر، صورت قبری را برای خود ساخته بودند تا در آن پرورش روحی و معنوی یابند.
تاکنون شهدای قرآنی شناخته نشده بودند
حجتالاسلام گواهی با بیان اینکه این اولین بار است که بخشی از شهدای قرآنی در تهران شناسایی شدهاند، تصریح کرد: قطعاً تعداد شهدای قرآنی شهر تهران خیلی بیشتر از 205 شهید است. ما در اقشار مختلف شهدای بسیاری داشتیم مانند شهدای دانشجو، شهدای طلبه، شهدای خواهران، شهدای فرهنگیان و... ، اما شهدای قرآنی شناخته نشده بودند و با همکاری مدیران و سازمانهای قرآنی، بخشی از شهدای قرآنی شهر تهران شناسایی شدند. امیدواریم این حرکت طوفانی نشر و ترویج فرهنگ شهدا ادامه پیدا کرده و سبک زندگی قرآنی را محقق کند.
در ادامه این مراسم، با حضور سردار کاظمینی، فرمانده سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ، رحیم قربانی، مسئول سازمان قرآن وعترت سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ و حجتالاسلام گواهی از کتاب «سورههای سرخ» رونمایی به عمل آمد.