به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، قاسم سلیمانی، استاندار چهارمحال و بختیاری شامگاه چهارشنبه، 25 دی ماه در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان با تاکید بر اینکه نباید آفت ها در عزاداری ها بزرگ جلوه داده شود، تصریح کرد: مسئولان فرهنگی و دینی و به ویژه شورای فرهنگ عمومی باید بر نحوه برگزاری مراسم ها عزاداری نظارت داشته باشد ولی نباید نسبت به آن حساسیت و افراط نشان بدهند که این خود یک خطر و آفت است.
وی با انتقاد از آسیب شناسی عزاداری ها در یک مرحله زمانی خاص، تصریح کرد: بررسی معضلات و آسیب های موجود عزادراری ها در یک موقعیت زمانی خاص مانند ایام محرم و صفر هیچ بازتاب و تاثیری نخواهد چرا که این آسیب شناسی ها باید در طول سال صورت بگیرد.
سلیمانی خاطرنشان کرد: متاسفانه شبهات و القائات منفی عزاداری ها در طول سال به جامعه وارد و فرهنگ سازی می شود و متولیان فرهنگی در طول سال از این آسیب ها و تهدیدها غافل هستند.
وی با تاکید بر لزوم نظارت و آسیب شناسی مستمر و پیوسته متولیان امر فرهنگی در ارتباط با عزاداریها، اظهار کرد: متولیان و دست اندرکاران فرهنگی علاوه بر نظارت، باید نسبت به هدایت صحیح هیات های مذهبی برنامه ریزی و جلسات توجیهی در این راستا برای آنان برگزار کنند.
سلیمانی با انتقاد از نبود جلسات مستمر با هیئت های مذهبی، بر لزوم برگزاری این جلسات مشاوره و هدایتی تاکید کرد و افزود: متاسفانه تا قبل از شروع ماه محرم هیچ گونه جلسه ای با هیئت های مذهبی گذاشته نمی شود و تنها در آغاز این ماه جلسه ای برگزار می شود که به طور قطع آنگونه که باید موثر نخواهد بود.
استاندار با اشاره به ورود برخی بدعت های نادرست از استان های همجوار به داخل استان تصریح کرد: اکثریت بدعت ها و خرافه پرستی های از طریق استان های همجوار و به علت عدم نظارت صحیح در استان رایج و فرهنگ سازی شده است که جریان شناسی، آسیب شناسی و مقابله با این امر یکی از اولویت های اصلی مسئولان است.
سلیمانی با اشاره به شعار پیشگیری بهتر از درمان است بر آسیب شناسی، آگاه سازی و مقابله با ورود بدعت های غلط در عزاداری به واسطه برگزاری نشست ها و جلسات مستمر با متولیان هیئات مذهبی تاکید کرد.
به گفته وی، برگزاری جلسات آگاه سازی و خرافه زدایی در آغاز محرم پاسخگو نخواهد بود؛ چرا که مخاطب در اوج احساسات و عواطف قرار دارد بنابراین فرهنگ سازی در طول سال تنها راهکار در رفع آسیب های عزاداری محسوب می شود.
سلیمانی حضور روحانی و مبلغ در همه نقاط شهری و روستایی در ماه های محرم، صفر و رمضان را بسیار ضروری دانست و تصریح کرد: کسب معارف اهل بیت(ع) و شناخت صحیح از واقعه عاشورا یکی از ضروریات مراسمات عزاداری بشمار می رود که به طور قطع حضور یک روحانی توانمند و عالم نیاز اینگونه مجالس را بر طرف خواهد کرد.