کد خبر: 1359817
تاریخ انتشار : ۲۶ دی ۱۳۹۲ - ۱۴:۱۷
حجت‌الاسلام عزیزی:

جهان اسلام، راهی جز حرکت بر محور «اسلام» ندارد

خبرنگاران افتخاری/ نرگس زارعی: استاد حوزه و دانشگاه گفت: امروز، جهان اسلام برای بازگشت به اتحاد و اتفاق و اقتدار و وحدت راهی جز حرکت بر محور «اسلام» ندارد.

به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین عزیزی، استاد حوزه و دانشگاه پنجشنبه، 26 دی‌ماه در سلسله جلسات سخنرانی و پرسش و پاسخ که در رواق دارالهدایه و با حضور زائران بارگاه امام هشتم(ع) برگزار شد، اظهار کرد: در کارنامه درخشان پیامبر اکرم(ص) آثار عظیم و بزرگ از تلاش و فعالیت‌های دقیق و عمیق برای هموار کردن راه‌های وحدت، یکدلی، اتحاد و پیوستگی مسلمانان مشاهده می‌شود.

وی افزود: در نگاه ژرف پیامبر اعظم(ص) به همان ترتیب که اتحاد و همبستگی عامل قدرت و صلابت اسلام و مسلمانان می‌شود و قلوب اهل ایمان را به هم نزدیک و صمیمی می‌کند و به زندگی و حیات اجتماعی آنان نشاط و طراوت می‌بخشد، تفرقه و پراکندگی، عامل ضعف و تزلزل اسلام و مسلمین می‌شود و دل‌های اصلی ایمان را از هم دور می‌کند و لحظات زندگی آنان را با سردی و فاصله و تنش می‌آمیزد.

حجت‌الاسلام عزیزی ادامه داد: تلاش و فعالیت‌های وحدت‌آفرین پیامبر اسلام(ص) دارای ابعاد و جلوه‎های مختلفی است که تقابل با موانع اتحاد و به هم پیوستگی مسلمانان یکی از آنها است. از دیدگاه پیامبر(ص)، تعصبات نژادی و گرایش‌های نامعقول و تند و افراطی نسبت به زبان و قوم و ملیت خویش، یکی از بزرگ‌ترین موانع اتحاد مسلمانان محسوب می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: در میان اقوام و نژادهای گرایش‌یافته به اسلام، کسانی به دلیل ضعف در معرفت یابی‌های اصیل دینی و ریشه نیافتن عشق و ایمان خالص و کامل در سرزمین جان و روحشان، تحت تأثیر تعصبات و گرایش‌های  نژادی و قومی قرار داشتند و به همین دلیل در موقعیت‌های خاصی خود را تافته جدا بافته می‌یافتند و در پیکر واحد دین احساس برتری می‌کردند و تفاخر و تکبر می‌ورزیدند. در نقطه مقابل این گروه از مسلمانان، کسان دیگری قرار داشتند که خود را در اسلام ذوب کرده و محو در خدا بودند و در اوج عشق و ایمان و اخلاص، همواره در پیکر واحد دین به فعالیت سالم و صادقانه و نقش آفرینی‌های ایثارگرانه اهتمام می‌ورزیدند و هرگز در دام تعصب‌های کور مادی و قومی گرفتار نمی‌آمدند و از همین رو با دیگر مسلمانان با صمیمیت، محبت و وحدت وصف ناشدنی می‌زیستند.

این مقام مسئول با اشاره به حدیثی از پیامبر اسلام(ص) بیان کرد: همه ما فرزندان آدم هستیم و آدم از خاک آفریده شده است. عرب را بر غیر عرب هیچ فضیلت و برتری نیست، مگر به تقوی و پاکی بنابراین در نگاه ژرف پیامبر(ص) درون مایه اصلی وحدت، صمیمیت و اتحاد مسلمانان از هر قوم و نژاد و ملیت «ایمان به خدا» بود. به همین دلیل در صدد خالص و ناب گردانیدن ایمان‌ها و باورها برآمده، معتقد بودند که هرچه این خلوص و صفا فزونی یابد، مهرها، مودت‌ها و محبت‌ها نیز رو به فراوانی می‌رود و دل ها به هم می‌پیوندد و به وحدت و صمیمیت و اتحاد می‌رسد.

captcha