کد خبر: 1360086
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۰۸:۴۵
اللهیاری تأکید کرد:

ضرورت تصمیم‌گیری‌‌ها در نظام سلامت اسلامی بر اساس تحقیقات علمی

گروه سلامت: رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره با اشاره به ضرورت تصمیم‌گیری‌ها در نظام سلامت اسلامی بر اساس تحقیقات علمی، گفت: پر کردن خلأها و نزدیک شدن به اهداف نظام سلامت اسلامی نیازمند رصد کردن نیازهای هر چهار بعد وجودی انسان بر اساس نگاهی جامع و فراگیر به همه بخش‌ها در کشور است.


عباسعلی اللهیاری، رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با ابراز تاسف نسبت به اینکه در کشور ما دستگاه‌ها به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند و فاقد هماهنگی و نگاه فرابخشی هستند، گفت: برای نهادینه شدن همکاری‌های فرابخشی باید نهادها و دستگاه‌های فرابخشی شکل گرفته و وارد عمل شوند و که قطعا رئیس جمهور باید طبق قانون رئیس آن باشد و اعضای این شورای عالی نیز باید همه دست اندرکاران و همه متولیان سلامت در همه حوزه‌ها باشند.



وظایف نهاد فرابخشی نظام سلامت اسلامی



اللهیاری با اشاره به وظایف چنین نهاد فرابخشی، گفت: چنین نهاد فرابخشی با نگاهی فراگیر و همه جانبه به هماهنگی عملکرد دستگاه‌های مختلف مبادرت می‌کند و ناهماهنگی‌های موجود میان دستگاه‌ها را به صورت دقیقی بررسی و تذکرات لازم را ارائه می‌دهد و برنامه سالیانه طراحی و بر اجرای آن نظارت و آن را پایش خواهد کرد.



تصویب قوانین لازم در مجلس شورای اسلامی



وی با اشاره به اینکه مجلس شورای اسلامی نیز آمادگی دارد در هر بخشی دچار خلأ است قوانین لازم را به تصویب برساند، افزود: چنین نگاه فراگیر و جامع به نظام بهداشت و سلامت که به منظور تحقق اهداف نظام سلامت اسلامی شکل می‌گیرد باید با تجهیز همه منابع مادی و .. از سوی دولت نیز دنبال شود و نهاد فرادستی خواهد توانست بر این قوانین و اجرای آنها نظارت کند.



ضرورت تحقیقات علمی جامع و فراگیر برای تحقق نظام سلامت اسلامی



اللهیاری با اشاره به اینکه دنبال کردن چنین اموری نیازمند تحقیقات علمی است، گفت: پر کردن خلأهای موجود و جامه عمل پوشاندن به نظام سلامت اسلامی نیازمند رصد کردن خلأهایی است که در نظام سلامت و در هر چهار بعد وجودی انسان وجود دارد و این پایش نیازمند نگاهی جامع  و فراگیر به همه بخش‌ها است.



پرهیز از بخشی عمل کردن هر یک از دستگاه‌‌های نظام سلامت



رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره با اشاره به ضرورت پرهیز از جداگانه و بخشی عمل کردن هر یک از دستگاه‌‌های نظام سلامت، بیان کرد: نگاه جامع و فراگیر به همه بخش‌های نظام سلامت بر اساس کار تحقیقاتی و علمی به منظور تحقق اهداف نظام سلامت در اسلام  به طراحی وضع مطلوب در نظام سلامت می‌انجامد ولی نگاه‌های جداگانه به تحقق اهداف نظام سلامت و تأمین سلامت انسان‌ها در همه ابعاد و ساحات وجودی نمی‌انجامد.



 پیش‌بینی وضع مطلوب در کوتاه، میان و بلند مدت توسط نهاد فرابخشی



این مقام مسئول افزود: با پیش‌بینی وضع مطلوب بر اساس کارهای تحقیقی، باید برنامه‌های عملی طراحی شود تا بر اساس آن مشخص شود که چگونه از وضع موجود به سمت وضع مطلوب در یک مقطع زمانی میان مدت، کوتاه مدت و بلند مدت حرکت کنیم و پس از آن نیز دستگاه نظارتی فرابخشی بر عملکرد همه دستگاه‌ها تا حصول نتیجه نظارت کند.



وی در پاسخ به اینکه چه دستگاه‌ها و نهادهایی در این نظام فرابخشی دارای وظایف هستند، اظهار کرد: همه دستگاه‌های متولی سلامت مثلا وزارت بهداشت، سازمان‌هایی که با تغذیه و بعد جسمانی مرتبط هستند و..، تمام دستگاه‌هایی که با حوزه سلامت روانی شهروندان مرتبط هستند مثل نظام روانشناسی، آموزش و پرورش و آموزش عالی و متولیان سلامت اجتماعی، باید هماهنگ باشند و در امورات آنها نیز اهم فی‌الاهم مشخص شود و بر این اساس تصمیم‌گیری شود و منابع تخصیص یابد.



اهمیت بعد معنوی وجود انسان و سلامت معنوی



وی با تأکید بر اهمیت بعد معنوی وجود انسان و سلامت معنوی، گفت: مقام معظم رهبری بر این بعد تأکید کرده‌اند و ما به عنوان کشوری که دارای ایدئولوژی اسلامی هستیم باید در همه بخش‌ها بر این امر اهتمام داشته باشیم اگر چه بخش‌هایی چون روحانیون و حوزه‌ها در این بخش متخصص هستند و با توجه به شناختی که بر منابع معرفتی، قرآن، سنت و به ویژه سنت حضرت رسول(ص) دارند رسالتی مضاعف در این حوزه دارند و می‌توانند برای امنیت و آرامش‌بخشی و تامین خلأهای عاطفی و روحی و روانی که شهروندان هستند به عنوان متولیان امر اقدام کنند.



باز کردن میدان فعالیت روحانیون برای تامین سلامت انسان‌ها در نظام سلامت



رئیس سازمان نظام روان‌شناسی و مشاوره با اشاره به لزوم باز کردن میدان فعالیت روحانیون برای تامین سلامت انسان‌ها در نظام سلامت، تصریح کرد: در یک نگرش فراگیر و جامع به نظام سلامت اسلامی، یک روحانی متخصصی که می‌تواند پاسخ خلأها و سؤالات معنوی انسان‌ها را بدهد فضا و میدانی در نظام سلامت می‌‌یابد و این امر به ارتقای سلامت در همه ابعاد می‌انجامد.

captcha