کد خبر: 1360328
تاریخ انتشار : ۲۸ دی ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۴
جشنوار «سوره‌های سرخ»؛

الگویی مناسب برای برپایی جشنواره‌های قرآنی/ سخنرانی‌های کوتاه، اجراهای هنری

گروه فعالیت‌های قرآنی: جشنواره «سوره‌های سرخ» با رویکرد جدید و جذابی در برج میلاد برگزار شد که از لحاظ آیتم‌های هنری و نحوه اجرا و کوتاه بودن سخنرانی‌ها می‌تواند آغاز تحولی در برگزاری جشنواره‌های قرآنی باشد.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، جشنواره سوره‌های سرخ، با محوریت تجلیل و یادبود شهدای قرآنی شهر تهران بزرگ، چهارشنبه، 26 دی ماه در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.



این همایش از لحاظ سبک اجرا و تلفیق آن با برنامه‌های قرآنی، برنامه‌ای بود که در نوع خود نوآوری‌های جالبی برخوردار بود که علیرغم طولانی بودن زمان همایش به مدت سه ساعت و نداشتن وقت استراحت بین آن، برای بینندگان کسالت‌آور نبود.



سخنرانان این همایش رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ، سردار کاظمینی، فرمانده سپاه حضرت محمدرسول الله(ص) تهران بزرگ، حجت‌الاسلام والمسلمین همکاری، نماینده ولی فقیه در این سپاه و حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، سرپرست سازمان اوقاف و امر خیریه و نماینده ولی فقیه در این سازمان بودند.



علیرغم تعداد سخنرانان، مجموعه صحبت‌ها کمتر از 45 دقیقه بود و از این جهت مدیریت زمان خوبی صورت گرفت؛ ساعت رسمی شروع برنامه هشت صبح اعلام شده بود، اما طبق عادت مرسوم این برنامه‌ها تا آماده شدن پخش زنده و رسیدن مهمانان ویژه و پرشدن سالن دو هزار نفری با تاخیر یک ساعته آغاز شد.



از جمله نوآوری‌هایی که در برپایی این همایش صورت گرفت، وجود یک نفر به عنوان راوی بر روی سن بود که از زبان شهدا سخن می‌گفت و آیتم‌های برنامه در ادامه صحبت‌های این راوی صورت می‌گرفت، به عبارت دیگر بار احساسی برنامه در کنار سخنرانی‌ها یا اعلام برنامه‌ها صورت گرفت.



تلاوت دلنشین کریم منصوری و احمد ابولقاسمی از قاریان بین‌المللی، پخش کلیپ‌هایی از شهدا و اجرای تئاتر فاخر توسط پیشکسوتان این عرصه مانند مهدی فقیهی از برنامه‌های دیگر این مراسم بود.



به نظر اکثر شرکت‌ کنندگان اوج برنامه هنرنمایی صابر خراسانی، شاعر اهل بیت(ع) بود که اشعار خود را درباره شهدا و مقام والای حضرات معصومین(ع) بود که با همراهی تصاویر پس‌زمینه صحنه، اشک را بر دیده‌های حضار جاری کرد.



هر چند که موضوع شهدا و دفاع مقدس زمینه مناسبی برای تئاتر است، اما این مضامین والا و نحوه اجرای آن می‌تواند الگویی مناسب برای مراسم افتتاحیه و اختتامیه‌ جشنواره‌های قرآنی باشد.



در حال حاضر اکثر زمان مراسم‌ها به سخنرانی‌های طولانی و برنامه‌های تکراری مانند تواشیح، پخش کلیپ‌های بی‌کیفیت و ... می‌گذرد که شایسته است با استفاده از این ابزارهای هنری، نشاط دوباره به مراسم جشنواره‌های قرآنی بخشید.



سیدمیلاد اوصیاء

captcha