لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) ضمن بیان تعریفی از پیشکسوت قرآنی گفت: کسانی که دارای سابقه طولانی در عرصه خدمت به ترویج فرهنگ قرآنی و گسترش آن باشند، به عنوان پیشکسوت این عرصه شناخته میشوند.
تاکنون کار خاصی برای پیشکسوتان قرآنی انجام نشده است
وی با نامناسب دانستن وضعیت فعلی پیشکسوتان قرآنی در کشور، افزد: متأسفانه در حال حاضر وضعیت پیشکسوتان قرآنی با وجود صورت گرفتن فعالیتهایی در مورد بیمه آنها و همچنین تجلیل از تعدادی از این افراد، اما وضعیت آنها هنوز هم چندان مناسب نیست و در حقیقت تاکنون کار چندانی برای آنها صورت نگرفته است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه با مشاهده شدن وضعیت فعلی پیشکسوتان و فعالان قرآنی اقدام به تهیه طرح حمایت از فعالان و پیشکسوتان قرآنی شده است، تصریح کرد: در حال حاضر این طرح در دست بررسی است که امیدواریم با تصویب آن تغییراتی در وضعیت فعالان و پیشکسوتان قرآنی کشور به وجود بیاید.
افتخاری در ادامه در پاسخ به پرسشی در مورد وضعیت فعلی این طرح و اینکه چه زمانی اجرایی خواهد شد، اظهار کرد: برخی از طرحها زمانهای زیادی را برای بررسی بیشتر لازم دارند و برخی نیز کمتر و طرح حمایت از فعالان و پیشکسوتان قرآنی از جمله طرحهایی است که به نظر میرسد، جزء طرحهای زمانبر باشد.
تواضع پیشکسوتان از جمله دلایل بیتوجهی به آنها
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی با بیان برخی دلایل بیتوجهی به پیشکسوتان و ریشههای این کار، خاطرنشان کرد: شاید یکی از دلایل این کار به تواضع پیشکسوتان و فعالان قرآنی باز میگردد که اعتراضی نسبت به امور ندارند و در واقع انتظاری ندارند که بخواهند نسبت به آن اعتراضی داشته باشند.
بیخبری مسئولان از پیشکسوتان قرآنی
وی گفت: بی خبری مسئولان از پیشکسوتان قرآنی را میتوان یکی دیگر از دلایل بیتوجهی به آنها به حساب آورد؛ البته در بین برخی مسئولان نیز این تصور وجود دارد که کار فعالیتهای قرآنی را به خود مردم واگذار کنیم که همین امر در این بیتوجهیها بیتأثیر نبوده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه فعالان قرآنی مخلصانه در حال پیگیری فعالیتهای و برنامههای قرآنی هستند، تصریح کرد: وظیفه مسئولان نیز این است که کرامت آنها را به خوبی حفظ کنند و در گسترش این کرامت در جامعه تلاشهای وافر داشته باشند.
توجه به پیشکسوتان قرآنی در فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس
افتخاری در ادامه در پاسخ به این پرسش که موضوع پیشکسوتان قرآنی و توجه به آنها تا چه میزان در فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی مورد توجه قرار گرفته است، اظهار کرد: ما در این زمینه تا جایی که توانستهایم و اجازه داشتهایم کار کردهایم و اقداماتی را نیز انجام دادهایم که از جمله این اقدامات میتوان به تهیه طرح پیشنویس فعالیتهای قرآنی در کشور اشاره کرد، پس از تهیه پیشنویس، این طرح به خود فعالان قرآنی واگذار شد و متأسفانه خود قرآنیان نتوانستند گامهای بعدی را به خوبی بردارند.
آغاز دور جدیدی از فعالیتها برای خدمت به جامعه قرآنی
رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی از آغاز دور جدیدی از فعالیتها برای جامعه قرآنی خبر داد و خاطرنشان کرد: در روزهای اخیر جلساتی را برای پیگیری برخی برنامههای قرآنی با وزراء و مسئولان انجام خواهیم داد و در صدد هستیم که این جلسات برای انجام مصوبات مختلف قرآنی تا حصول نتیجه نهایی ادامه داشته باشد.
وی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی طرح حمایت از فعالان و پیشکسوتان قرآنی تصویب و نهایی خواهد شد، بیان کرد: امیدواریم تا پایان سال این طرح مصوب شود؛ در درون بخش فرهنگی قرآنی مرکز پژوهشهای مجلس مقداری تغییر و تحولات به وجود آمد که همین تغییرات باعث به تأخیر افتادن نهایی شدن طرح حمایت از فعالان و پیشسوتان قرآنی شده است.
وجود یک مجموعه خاص برای خدمت رسانی به پیشکسوتان قرآنی
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان در پاسخ به این سؤال که در حال حاضر مهمترین مشکل و دغدغه پیشکسوتان قرآنی چه چیزی است، ضمن بیان اینکه این امر بحث طولانی را میطلبد به گفتن یک جمله اکتفا و تصریح کرد: باید یک مجموعه خاص برای حفظ سلامت، رفع مشکلات معیشتی و غیرمعیشتی پیشکسوتان در عرصه حضور داشته باشد و اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد. این امر یکی از مهمترین مشکلات و دغدغههای این قشر از جامعه قرآنی است.