کد خبر: 1360951
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۸

پیامبر(ص)؛ اسوه صبر و الگوی مجاهدت در اسلام

گروه اجتماعی: رئیس تبلیغات اسلامی فومن پیامبر اکرم(ص) را الگوی تمام عیار مکارم اخلاق و اسوه صبر و مجاهدت در اسلام خواند و گفت: ایشان در مسائل اصولی و عمومی و حریم قانونی، سختی و صلابت نشان می‌داد و جای گذشت نمی‌دانست.

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا ابراهیم‌زاده، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان فومن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از گیلان، با بیان اینکه نور رسالت و هدایت پیامبر اعظم(ص) پس از چهارده قرن درخشنده‌تر از همیشه در دنیا فراگیر شده است، اظهار کرد: روزی فرا خواهد رسید که دین اسلام در پهنه گیتی گسترده خواهد شد و بشریت طعم شیرین سعادت را خواهد چشید.

ضرورت وجود وحدت در جوامع اسلامی

وی همچنین به ضرورت وجود وحدت در جوامع اسلامی تأکید کرد و افزود: ضرورت وحدت در جهان اسلام از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و هفته وحدت، فرصت مناسبی برای تعمیق بخشیدن به این امر مهم در بین برادران شیعه و سنی است که در حقیقت این اتحاد و همدلی عامل مهمی برای یاس و ناامیدی دشمنان اسلام و نظام اسلامی است.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی فومن در ادامه به بخشی از ویژگی‌ها و فضائل نبی مکرم اسلام(ص) پرداخت و بیان کرد: در قرآن کریم بارها از رسول خدا(ص) نام برده شده و مهم‌ترین ویژگی‌های اخلاقی ایشان بیان شده است؛ خداوند او را دارای خلق عظیم، رئوف، رحیم و اسوه حسنه معرفی می‌کند؛ از عایشه، همسر پیامبر(ص) درباره‌ اخلاق ایشان پرسش شد که وی در پاسخ جواب داد «اخلاقش قرآنی بود».

این کارشناس دینی عنوان کرد: پیامبر(ص) دلسوز مردم بود، رنج‌های آنها را رنج خود می‌دانست و برای سختی‌هایی که مردم تحمل می‌کردند، رنج می‌برد و سعی فراوان در رفع مشکلات مردم داشت؛ چنان نبود که خود در خوشی و رفاه زندگی کند در حالی که مردم در مشکلات باشند؛ او واقعا و قلبا مردم را دوست می‌داشت و حتی نسبت به دشمنانش هم مهربان بود و از درگاه خداوند برایشان عذاب طلب نمی‌کرد.

پیامبر(ص) را الگوی تمام عیار مکارم اخلاق

حجت‌الاسلام براهیم‌زاده پیامبر اکرم(ص) را الگوی تمام عیار مکارم اخلاق و اسوه صبر و مجاهدت در اسلام خواند و در باب شجاعت آن حضرت، اضافه کرد: پیامبر اکرم(ص) در اوج قله صلابت و شجاعت قرار داشت و در سخت‌ترین میدان‌ها حضور می‌یافت و با استواری در میدان مستقر می‌شد و بارها قهرمانان دشمن در برابر شجاعت او می‌گریختند.

رئیس تبلیغات اسلامی فومن تصریح کرد: پیامبر اسلام(ص) از بیکاری و بطالت متنفر بود و می‌فرمود «خدایا از کسالت و بی‌نشاطی، از سستی و تنبلی و از عجز و زبونی به تو پناه می‌برم» و لذا همواره مسلمانان را به کار کردن تشویق می‌کرد؛ پیامبر اعظم(ص) نسبت به بردگان فوق‌العاده مهربان و رحیم بود و به مردم می‌فرمود «این‌ها برادران شمایند، از هر غذا که می‌خورید به آنها بخورانید و از هر نوع جامه که می‌پوشید آنها را بپوشانید»؛ ایشان در مسائل فردی و شخصی و آنچه مربوط به شخص خودش بود نرم و ملایم و با گذشت بود، اما در مسائل اصولی و عمومی آنجا که حریم قانون بود سختی و صلابت نشان می‌داد و دیگر جای گذشت نمی‌دانست.

حجت‌الاسلام ابراهیم‌زاده با بیان اینکه نظم و انضباط در کارهای پیامبر(ص) حکمفرما بود، متذکر شد: ایشان با نقاط ضعف مردم مبارزه می‌کرد و مردم را به جهالتشان واقف می‌ساخت، در تبلیغ اسلام، بیشتر بر بشارت و امید تکیه می‌کرد تا بر ترس و تهدید، در کار تبلیغ اسلام تحرک داشت، به علم و سواد تشویق می‌کرد، کودکان اصحابش را وادار کرد که سواد بیاسوزند و خلق و خویش مانند سخنش و مانند دینش جامع و همه‌جانبه بود.

captcha