به گزارش خبرنگار افتخاری خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله علامه سیدمحمد که فخرعالم تشیع، اسلام و انسانیت است مانند دیگر بزرگان حکمت و عرفان با تلاش علمی و عملی خود این حقیقت را اثبات کرد که عرفان راه جدا و بریده از قرآن و عترت نبوده و راهی مقابل قرآن و روایات نیست بلکه عرفا با روش خاص خود معارف قرآن و عترت را به صورت عمیق میفهمند و آنها را در قالبی منسجم و نظاممند به نام علم عرفان اسلامی ارائه میکنند.
همچنان که فقها احکام عملی قرآن و عترت را با روش خاص خود میفهمند و آنها را در قالبی منسجم و نظاممند به نام «علم فقه» ارائه میکنند. گرچه درباره عرفان علامه طباطبایی و زحمات عرفانی این عالم بزرگ مطالب خوب و ارزشمندی بیان و نوشته شده؛ اما هنوز احساس میشود زوایای عرفان علامه بیشتر باید شرح و بیان شود و به طور واضح و روشن در یک مجموعه تبیین شود به خصوص اینکه شارح و مبین اینگونه مسائل باید خود عارفی پخته و راه رفتهای سوخته باشد تا بتواند از عهده این مهم برآید.
این کتاب در پنج بخش نگارش شده است، بخش اول به بررسی درنگی در عرفان اسلامی میپردازد که استاد حسن رمضانی در ابتدا به بررسی واژههایی همچون عرفان، عرفان عملی، عرفان نظری، خواستگاه عرفان، شباهتها و تفاوتهای عرفان با فلسفه، کلام و اخلاق میپردازد.
در بخش دوم به بررسی زندگینامه علامه طباطبایی و همچنین اخلاق و رفتارهایشان و نسب آن مرحوم با مرحوم علامه قاضی میپردازد. بخش سوم به بررسی دیدگاههای نظری علامه طباطبایی و بررسی واژههایی همچون وحدت وجود، انسان کامل، رهبری و امامت، یگانگی و وحدت، از دیدگاه علامه طباطبایی میپردازد. در بخش چهارم کتاب نیز درباره عرفان عملی و سیر و سلوک است و در بخش پایانی به بررسی دیدگاهها و عشق علامه طباطبایی به اهل بیت(ع) پرداخته شده است.
یادآور میشود، کتاب «عرفان علامه سیدمحمد حسین طباطبایی در بیان استاد حسن رمضانی» در تیراژ سه هزار نسخه و با قیمت 15 هزار تومان توسط انتشارات حکمت عرضه میشود.