کد خبر: 1364606
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۴:۲۱
حجت‌الاسلام طباطبایی عنوان کرد:

آموزش علوم قرآنی با توجه به مشترکات مذهبی؛ عامل ایجاد وحدت بین مسلمانان

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: آموزش علوم قرآنی با توجه به مشترکات مذهبی، عامل ایجاد وحدت بین مسلمانان می‌شود و در حال حاضر با فراهم شدن شرایط لازم توسط جامعة‌القرآن، قرآن‌آموزان شیعه و سنی در یک جا می‌توانند از آموزه‌های قرآنی بهره‌مند شوند.


حجت‌الاسلام سیدمهدی طباطبایی، رئیس جامعة‌القرآن کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در رابطه با این که تأسیس مؤسسات قرآنی در مناطق وفاق شیعه و سنی نشین چه نقشی می‌تواند در ایجاد وحدت اسلامی داشته باشد، گفت: جامعة‌القرآن الکریم شعب متعدد دارد که برخی از آنها در مناطقی فعالیت می‌کنند که اهل تسنن حضور دارند و شرکت‌کنندگان در کلاس‌های آموزشی این مراکز از کتاب‌هایی که توسط اساتید جامعة‌القرآن تألیف شده است، بهره‌مند می‌شوند.



وی درمورد این که مؤسسات قرآنی چگونه می‌توانند در طرح عملی ایجاد وحدت با محوریت قرآن به خصوص در مناطق شیعه و سنی‌نشین مؤثر باشند، اظهار کرد: علاقه‌مندان به فراگیری آموزه‌های قرآنی، چه شیعه و چه سنی می‌توانند به این مراکز مراجعه کرده و آموزه‌های لازم را دریافت کنند.



تألیف کتب آموزش قرآن به زبان‌های مختلف؛ راهکار حفظ وحدت بین مسلمانان



حجت‌الاسلام طباطبایی ضمن ارائه راهکارهایی برای حفظ وحدت بین مسلمانان شیعه و سنی، عنوان کرد: از جمله این راهکارها برای حفظ وحدت بین مسلمانان جهان، تألیف کتب دینی و قرآنی به زبان‌های مختلف است، همان‌طور که کتاب‌های آموزشی جامعة‌القرآن به زبان‌های مختلف ترجمه شده است و در اختیار علاقه‌مندان در کشورهای دیگر قرار می‌گیرد که اکثریت ساکنان آنها نیز اهل تسنن هستند.



وی در رابطه با این که توجه مؤسسات قرآنی به ارائه مفاهیم قرآنی با توجه به مشترکات مذهبی، چگونه می‌تواند عاملی جهت نزدیکی قلوب مسلمانان باشد، افزود: آنچه تاکنون عامل وحدت بین مسلمانان شده است، آموزش علوم دینی و قرآنی با توجه به مشترکات مذهبی بوده است و در حال حاضر با فراهم شدن شرایط لازم توسط جامعة‌لقرآن، قرآن‌آموزان شیعه و سنی در یک جا می‌توانند از آموزه‌های قرآنی بهره‌مند شوند.



رئیس جامعة‌القرآن کشور درباره این که آیا استفاده از اساتید هر دو مذهب در مراکز قرآنی، راهکار صحیحی جهت ایجاد وحدت با محوریت قرآن است، بیان کرد: جامعة‌القرآن هم از وجود اساتید شیعه و هم سنی برخوردار است و در استان‌های مرزی، اکثریت قرآن‌آموزان اهل تسنن هستند، همگی نیز از کلاس‌های آموزشی راضی هستند و خدمات آموزشی جامعة‌القرآن اکثر مناطق را تحت پوشش قرار داده است.



قرآن کریم؛ عامل ایجاد وحدت بین مسلمانان



وی درمورد این که مؤسسات قرآنی چگونه می‌توانند نقش آگاهی‌دهنده در زمینه پیشگیری از عوامل برهم زننده وحدت اسلامی داشته باشند، عنوان کرد: خود قرآن کریم عامل وحدت است، وقتی انسان به آموزه‌های صحیح قرآن واقف شود، افرادی که می‌خواهند این وحدت را بر هم زنند، خودبه‌خود در مقابل آنها جبهه‌گیری می‌شود و نمی‌گذارند در صفوف مسلمانان رخنه کنند.



حجت‌الاسلام طباطبایی با بیان این که ارائه آموزه‌های قرآنی در مؤسسات با هدف ایجاد وحدت بین مسلمانان، نتایج خوبی به دنبال خواهد داشت، تصریح کرد: مؤسسات قرآنی نباید صرفاً به آموزش قرآن بپردازند، بلکه در کنار این آموزش‌ها باید ارائه آموزه‌های اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی را در دستور کار خود قرار دهند.



وی در پایان خاطرنشان کرد: در بحث آموزش قرآن باید الفاظ، معانی و تفسیر قرآن مورد توجه قرار گیرد که در تمامی این زمینه‌ها با اهل تسنن مشترک هستیم و نفس کتاب‌های آموزشی جامعة‌القرآن نیز به همین صورت به زبان‌های اردو، عربی، انگلیسی و مالایی ترجمه شده است و در کشورهای اهل تسنن تدریس می‌شود، مشکلی نیز تاکنون پیش نیامده است.

captcha