به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد جمعه، چهارم بهمن در خطبههای نماز جمعه با اشاره به دغدغههای اجتماعی در جامعه کنونی، کمک به همنوعان و گرهگشایی از مشکلات جامعه را از مهمترین مصادیق تقوای الهی عنوان کرد.
وی اظهار کرد: مومن واقعی نسبت به مشکلات اطرافیان و همسایگان خود دغدغه و احساس مسئولیت میکند و به یقین در راه حل آن مشکلات تلاش خواهد کرد.
حجتالاسلام نکونام توجه به سلامت فکری و روحی را یک دغدغه تربیتی در جامعه دانست و بر لزوم توجه جدی نسبت به این امر مهم و حیاتی در راستای سالمسازی فکری و روحی جامعه تأکید کرد.
وی سلامت جسمی و فکری توأم با یکدیگر را مایه سعادت و کمال انسان بیان کرد و گفت: امام حسن مجتبی(ع) در حدیثی میفرماید: عَجِبْتُ لِمَنْ یتَفَکَّرُ فی مَأْکُولِهِ کیفَ لا یتَفَکَّرُ فی مَعْقُولِهِ؛ در شگفتم از کسی که در [چگونگی استفاده از] خوراکیهای خود اندیشه میکند ولی درباره معقولات خویش اندیشه نمیکند.
هشدار امام علی(ع) از غفلت والدین نسبت به غذای روح فرزندانشان
حجتالاسلام نکونام همچنین به تشریح حدیث دیگری از حضرت علی(ع) در خصوص خطرات، معضلات و آسیبهای فرهنگی و روانی پرداخت و اظهار کرد: ایشان از غفلت و بی توجهی والدین نسبت به تأمین غذای روح و جان فرزندانشان هشدار میدهند و از اهتمام جدی آنها بر تامین خوراک جسم و بدن آنان افسوس میخورند.
امام جمعه شهرکرد خاطرنشان کرد: غفلت از روح و جان انسان را از صراط مستقیم و پروردگار متعال دور می کند؛ بر همین اساس میطلبد به روع و تغذیه مناسب آن نیز اهتمام ویژه شود.
وی حرام خوری، بد زبانی، دروغگویی، تهمت، بد رفتاری با والدین، بد همسرداری کردن چه زن و چه مرد، تجاوز به حقوق دیگران، نگاه به نامحرم و سوء ظن به دیگران را از مهم ترین بیماری های روحی و روانی برشمرد و عدم درمان این بیماری ها را موجب گمراهی و خارج شدن از صراط مستقیم دانست.
حجتالاسلام نکونام با طرح این سوال که آیا انسانها به دنبال درمان بیماریهای روحی، روانی و اخلاقی خود هستند؟ تصریح کرد: متاسفانه توجه ویژه به بیماری های جسمی و غفلت از بیماری های روحی و روانی در جامعه به عینه دیده می شود در حالی که راه علاج بیماری های روحی آسان تر از درمان بیماری های جسمی است.
وی تنها راه نهادینه شدن تقوا را در سایه توجه به سلامت روح و روان دانست و بر توجه و دغدغه جدی نسبت به علاج بیماریهای روحی تأکید کرد.
حجتالاسلام نکونام ضمن تشریح آیاتی از سوره مبارکه جن، قرآن را کتاب هدایت و مایه رستگاری بشریت دانست افزود: در بخشی از آیات سوره مبارکه جن بر شرک نبستن بر خدای متعال، توجه به قرآن کریم و غافل نشدن از آن و هدایت جامعه به سمت توحید توصیه و تاکید شده است.
سال 57 ، یادآور شکست استکبار غرب و شرق به واسطه اتحاد امام و امت
وی در ادامه به ایام الله دهه فجر و فرارسیدن سی و پنجمین سال پیروزی انقلاب اسلامی اشاره و خاطرنشان کرد: سال 1357 در تاریخ انقلاب اسلامی یک سال پر التهاب و تاریخ ساز است؛ چرا که حکومت طاغوت با پشتیبانی استکبار غرب و شرق به واسطه حضور مردمی و دم مسیحایی امام خمینی(ره) در هم شکسته شد.
حجتالاسلام نکونام با تأکید بر اینکه مردم در شکلگیری حکومتهای محور و اصل هستند، به نقش مردم در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران اشاره و خاطرنشان کرد: ملت ایران در سال 57 به جهانیان نشان دادند هر کجا توکل بر خدا و اراده و حضور مردمی در صحنه باشد هیچ یک از قدرت های شرفی، غربی جلو دار آنها نخواهند بود.
وی به حادثه آمل در سال 1360اشاره و این واقعه را یک الگوی تمام عیار برای تمام ملتهای جهان دانست و تصریح کرد: حضور چشمگیر و حماسی مردم آمل در مقابله با شورش و تهاجم منافقان در راستای تصرف تجاوز و تصرف این شهر برای همیشه تاریخ به عنوان یک الگو و اسوه در جهان اسلام ثبت شده است.
امام جمعه شهرکرد به مذاکرات ژنو 2 و پس گرفتن دعوت ایران از سوی سازمان ملل متحد اشاره و خاطرنشان کرد: دعوت ایران برای حضور در این نشست و سپس پس گرفتن این دعوت از سوی سازمان ملل بیان گر قدرت و عظمت بین اللملی نظام اسلامی ایران در جهان است.
مستکبران از حضور یک قدرت بیناللملی همچون ایران در کنار خود واهمه دارند
به گفته وی، قدرتها و مستکبران جهان از حضور یک قدرت بین اللملی همچون جمهوری اسلامی ایران در کنار خود ترس و واهمه دارند، بنابراین از دعوت و حضور ایران دراین نشست خوداری کردند و بار دیگر ضعف و حقارت خود را به همگان نشان دادند.
حجتالاسلام نکونام با انتقاد از برخی اظهار نظر مسئولان کشور مبنی بر ایجاد یک فضای جدید مذاکرات با دنیا تصریح کرد: برخی از مسئولان در داخل به نحوی از مذاکرات با دنیا سخن می گویند که گویا تاکنون ایران با دنیا هیچ تعامل و مذاکراتی نداشته است در حالی که نظام اسلامی 35 سال است با جهان ارتباط پیوسته و مستمری داشته است.
وی رهبر این نظام را سیاست گذار اصلی در مسائل جهانی و روابط با دنیا دانست و افزود: دولت ها در ارتباط با مسائل جهانی و برقراری ارتباط و تعامل با دنیا تنها از حق طرح گفتمان برخوردار هستند اما سیاستگذار و جهت دهنده اصلی رهبری و ولی فقیه در جامعه است.
به گفته حجتالاسلام نکونام، در دوران امام راحل(ره) نیز ایشان سیاستهای خارجی را تعیین و هدایت می کردند و در زمان کنونی نیز مقام معظم رهبری این سیاستها را تعیین میکنند.
حجتالاسلام نکونام سازمان ملل متحد را ابزار دست و مهره آمریکا عنوان کرد و گفت: سازمان ملل متحد ماهیتی آمریکایی دارد و نظام اسلامی ایران هیچ گاه تن به سازش و تعامل با مستکبران نخواهد داد.
وی با تأکید بر لزوم حفظ جایگاه و ارزش نظام در دنیا گفتمان ها و ادبیات دولت مردان در تحقق این امر را بسیار مهم و تاثیرگذار دانست و تصریح کرد: گفتمان مسئولان نظام باید متناسب با شان و جایگاه و حقیقت نظام باشد و هیچ مسئولی در این مذاکرات حق کم رنگ کردن جایگاه و ارزش انقلاب را ندارد.