کد خبر: 1365748
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۲
مجتبی عزیزی :

آمیختن روش‌های آموزش قرآن و نهج‌البلاغه با هنر و تکنولوژی در مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: رئیس بزرگترین بنیاد قرآن کریم با بیان اینکه روش‌های آموزش قرآن و نهج‌البلاغه با هنر و تکنولوژی آمیخته شوند، گفت: با تحقق تربیت هنرمند دینی و خلاق یعنی هدایت جامعه به سمت درک بهتر معارف الهی را خواهیم داشت.


مجتبی عزیزی‌، رئیس بنیاد فرهنگی قرآن و عترت امیرالمؤمنین(ع) ابرکوه در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با محدود بودن فرصت آموزش نهج‌البلاغه در مؤسسات قرآنی ـ مردمی گفت: با وجود اینکه نهج‌البلاغه یکی از مهم‌ترین کتاب‌های دینی مسلمانان و به خصوص شیعیان است، شاید بتوان گفت تجلی کتاب وحی در نهج‌البلاغه خلاصه شده و نهج‌البلاغه تفسیری روشن و روان از آیات نورانی قرآن است و از مهجوریت بیشتری نسبت به قرآن رنج می‌برد.



لزوم پرورش مربیان نهج‌البلاغه توسط مؤسسات قرآنی



وی در ادامه بیان کرد: عمدتاً عدم برخورداری از نیروی متخصص و آشنا در حوزه آموزش نهج‌البلاغه به مؤسسات نیز سرایت کرده و غالب مؤسسات قرآنی متأسفانه در این زمینه حرفی برای گفتن ندارند.



رئیس بزرگترین مرکز قرآنی کشور به تقویت مؤسسات قرآنی جهت اشاعه فرهنگ نهج‌البلاغه اشاره و تصریح کرد: جامعه امروزی هنوز تشنه دریافت معارف نهج‌البلاغه نشده و تا زمانیکه احساس نیاز نباشد، قسمتی از کار باقی می‌ماند و مؤسسات نیز در این زمینه چندان حرکتی از خود نشان نمی‌دهند تا به جذب مخاطب بپردازند.



مدرس دانشگاه و مراکز آموزش عالی با بیان اینکه خلأیی جدی جهت آموزش نهج‌البلاغه در سطح جامعه احساس می‌شود، گفت: متأسفانه نهج‌البلاغه همانند قرآن کمتر با هنر پیوند و گره خورده است؛ بسیاری از موارد مطرح‌شده در نهج‌البلاغه قابلیت تبدیل به یک فیلم‌نامه فاخر و داستان جذاب و ... دارد، امام چون هنرمندان در این حوزه کمتر وارد نشده‌اند، هنوز در این زمینه احساس خلأ و کمبود حس می‌شود.



آمیخته شدن قرآن و نهج‌البلاغه با هنر و تکنولوژی



وی در ادامه مطرح کرد: اگر روش‌های آموزش قرآن و نهج‌البلاغه با هنر و تکنولوژی آمیخته شود، تربیت هنرمند دینی و خلاق یعنی هدایت جامعه به سمت درک بهتر معارف الهی را خواهیم داشت؛ بنابراین مؤسسات قرآنی به عنوان مراکز متخصص در امر آموزش قرآن کریم لازم است تا این مهم را توسعه و ترویج دهند.



عزیزی با بیان اینکه برنامه‌ریزی‌های کاربردی جهت آموزش نهج‌البلاغه صورت گیرد، افزود: در حوزه نهج‌البلاغه، فاقد استراتژی خاص و همچنین نیازمند برنامه‌ریزی و چشم‌انداز مشخصی از سوی دست‌اندرکاران فرهنگی و کارشناسان هستیم‌.



ایجاد تفکر سیستماتیک و هدفمند جهت اشاعه فرهنگ نهج‌البلاغه



مدیرعامل مؤسسه بنیاد قرآن و عترت ابرکوه در ادامه تأکید کرد: به بیان دیگر در این حوزه نیاز به کارشناسانی با انگیزه با  دغدغه دینی و فرهنگی وجود دارد که تفکر سیستماتیک و هدفمند را در دستور کار خود قرار دهند.



وی در رابطه با نقش مدیران اتحادیه و مسئولان مؤسسات قرآنی در زمینه آموزش نهج‌البلاغه گفت: تعداد بسیار محدودی از مؤسسات قرآنی هستند که به‌طور ویژه بر روی نهج‌البلاغه کار تشکیلاتی انجام می‌دهند و حتی حفظ این کلمات اعجازگونه در آنها نیز انجام می‌شود؛ اما لازم است تا مسئولان قرآنی کشور در این زمینه به‌صورت اصولی گام‌های سازنده بردارند.

captcha