کد خبر: 1366712
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۶:۲۸
قره‌شیخلو خواستار شد:

بهره‌گیری از ظرفیت پنج‌هزار مدرسه در رفع مشکل مکان مؤسسات قرآن

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: ظرفیت‌هایی در کشور وجود دارد که بدون استفاده مانده و هنری برای استفاده کامل از این ظرفیت‌ها وجود ندارد؛ اگر تمامی دستگاه‌های موجود در کشور همکاری کنند به‌راحتی می‌توان مشکل مکان مؤسسات قرآنی را رفع کرد.


مهدی قره‌شیخلو، رئیس دارالقرآن الکریم کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در رابطه با مشکل مکانی مؤسسات قرآنی گفت: ظرفیت‌هایی در کشور وجود دارد که بلااستفاده مانده و هنری برای استفاده کامل از این ظرفیت‌ها وجود ندارد؛ به‌عنوان مثال در کشور بیش از صد هزار مدرسه وجود دارد که بیش از هشتاد درصد این مدارس در حال فعالیت در یک نوبت هستند.

بهره‌گیری مکان پنج هزار مدرسه به شکل پاره‌وقت

وی اظهار کرد: در کشور پنج تا شش هزار مؤسسه قرآنی وجود دارد و اگر از بین هشتاد هزار مدرسه، پنج هزار مدرسه را به‌صورت پاره وقت در اختیار مؤسسات قرار داد؛ با یک مورد کار، تمام مشکل مکانی مؤسسات حل خواهد شد، ولی متأسفانه این کار به هر دلیلی از سوی آموزش و پرورش انجام نمی‌شود.

قره‌شیخلو بیان کرد: شهرداری نیز دارای مکان‌های مختلفی است؛ مانند فرهنگسرای قرآن و سرای محله که این‌ مراکز دارای ظرفیت‌های متعددی هستند که می‌تواند در اختیار قرآنیان قرار گیرد و این حرکت نیز انجام نمی‌شود.

استفاده از ظرفیت سرای محله‌ها جهت رفع مشکل مکانی مؤسسات قرآنی

وی تصریح کرد: بخشی از ظرفیت‌ها که سرای محله‌ها هستند؛ آنها امکاناتی دارند که بخشی از آن را می‌توان برای فعالیت‌ قرآنی استفاده کرد. علاوه بر این ظرفیت، بقاع متبرکه، امامزاده‌ها و مکان‌هایی نیز در کشور وجود دارد که در اختیار اوقاف است و این اماکن دارای فضا و ساختمان‌های جانبی هستند که می‌توانند در اختیار مؤسسات قرآنی قرار گیرد.

رئیس دارالقرآن کریم با اشاره به اینکه متولیان و مسئولان کارهای قرآنی و ... در بحث هم‌افزایی و استفاده از ظرفیت‌های یکدیگر ضعیف هستند، افزود: حتی سازمان میراث فرهنگی نیز دارای ساختمان‌هایی است که می‌تواند این ساختمان‌ها را در اختیار قرآنیان قرار دهد و اگر این کار انجام شود، باعث می‌شود هم این مکان‌ها حفظ و نگهداری شوند و هم مشکل مکانی مؤسسات قرآنی حل شود.

ظرفیت‌‌های مغفول حسینیه‌ها در کشور

وی در ادامه اظهار کرد: در کشور حسینه‌هایی وجود دارد که در طول سال، 10 روز به‌صورت جدی از این مکان‌ها استفاده می‌شود و باقی ایام سال تعطیل هستند و می‌توان مکان این حسینیه‌ها را برای 355 روز در اختیار نیروهای قرآنی قرار داد تا فعالیت قرآنی انجام دهند.

قره‌شیخلو تصریح کرد: ظرفیت‌های زیادی در کشور وجود دارد که به علت وجود تعصبات سازمانی و یا نگاه ضعیف تعاملی، از این ظرفیت‌ها‌ بهره‌ای برده نمی‌شود، در حالی‌که می‌توان از این مکان‌ها چندجانبه استفاده کرد.

وی افزود: در سال 88 در زمان مطرح شدن طرح «ایجاد مدارس قرآنی»، بنده پیشنهاد دادم این مدارس در اختیار مؤسسات قرار گیرد، زیرا از یک سو این مراکز خبره کار قرآنی و دارای تخصص قرآنی هستند و از سوی دیگر اکثرا دارای مشکل مکانی هستند که با این کار هم مشکل‌ مکانی این مراکز رفع و هم کار با حضور نیروی متخصص در کشور انجام ‌می‌شود.

رئیس دارالقرآن الکریم با تأکید بر هدایت فضاهای خالی و بلااستفاده در کشور به‌سوی کارهای قرآنی، اظهار کرد: در حوزه تعامل مؤسسات قرآنی با فرهنگسرای قرآن تاکنون تعاملی انجام نشده است، زیرا این امر به مأموریت‌های شهرداری باز می‌گردد و شهرداری باید به‌صورت جدی وارد این قضیه شود، زیرا شهرداری دارای ظرفیت‌های زیادی بوده و مراکز شبیه شهرداری هم در کشور زیاد است.

تعامل و همکاری شهرداری با دارالقرآن الکریم

وی تصریح کرد: در صورت تعامل با شهرداری و واگذاری مکان به مؤسسات قرآنی این اماکن باید به مؤسساتی که دارای مجوز رسمی بوده و شناخته شده هستند قرار گیرد و این کار، کار تعاملی است و شهرداری باید با تعامل با مرکزی مثل دارالقرآن الکریم که متولی واگذاری جواز به مؤسسات قرآنی و ساماندهی آنهاست، تفاهم نامه امضاء ‌کنند تا معرفی مؤسسه از سوی دارالقرآن و واگذاری مکان از سوی شهرداری انجام شود.

قره‌شیخلو اظهار کرد: یکی از مسئولیت‌هایی که شهرداری دارد، بحث توجه به فرهنگ دینی و مذهبی مردم است و اینها از راه‌های آموزش، تبلیغ، مسابقه، ارتباط با خانواده‌ها و توجه دادن زیر مجموعه‌هایی که وجود دارد، در قالب‌های مختلف میسر می‌شود. در تهران فرهنگسراهایی وجود دارند که با توجه نام‌شان انتظار بیشتری از این مراکز برای تقویت مبانی فرهنگی و دینی مردم می‌رود.



فرهنگ در سایه سیاست و اقتصاد

وی تصریح کرد: با توجه به بیانات مقام معظم رهبری که فرمودند سیاست و اقتصاد حاشیه فرهنگ هستند، نه فرهنگ؛ متأسفانه در عمل همیشه فرهنگ به‌عنوان حاشیه در نظر گرفته می‌شود، در حالیکه فرهنگ اصل و جهت است و همه دستگاه‌ها موظف هستند به این مسأله در حد مقدوراتشان توجه کنند، حتی دستگاه‌های اقتصادی و حوزه صنعت که پر درآمد‌ترین حوزه کشور است.

وی اظهار کرد: اگر بخواهیم به فرهنگ چه به شکل ملی و چه دینی و چه فرهنگی در جامعه توجه شود، باید به دستگاه‌هایی که در این حوزه مأموریت دارند، توجه ویژه شود، در حالی که متأسفانه به فرهنگ به‌عنوان موضوعی حاشیه‌ای نگاه می‌شود، در حرف، خوب حرف زده می‌شود، اما در عمل متأسفانه فرهنگ دارای جایگاه پایینی در جدول است.

قره‌شیخلو در پایان تصریح کرد: طی سال‌های اخیر حمایت چندانی از فرهنگسرای قرآنی نشده است، متأسفانه سازمان فرهنگی هنری شهرداری، آن نقش و حمایتی را که باید از فرهنگسرای قرآن داشته باشد طی سال‌های اخیر نداشته است.

اخبار مرتبط

...........................

ایجاد زمینه‌های پرورش استعدادهای قرآنی با همکاری فرهنگسرا و مؤسسات قرآنی

تعامل فرهنگسراهای قرآن با مؤسسات جهت ورود عملی قرآن به زندگی مردم

رفع موازی‌کاری‌های قرآنی در سایه اتحاد فرهنگسرای قرآن و مؤسسات

استفاده فرهنگسراها از ظرفیت‌های قرآنی موجود در مؤسسات

مؤسسات قرآنی تهران امور قرآنی 374 محله‌ را بدست گیرند

تعامل مؤسسات و فرهنگسرای قرآن؛ گامی جهت توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری

تعامل مؤسسات و فرهنگسرای قرآن؛ گامی جهت توسعه فرهنگ قرآنی در فضای شهری

captcha