به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، مراسم افتتاحیه پروژه ضبط خاطرات ایثارگران شهر تهران امروز، 7 بهمن با حضور پرویز سروری، عضو شورای شهر تهران، ناصر امانی، معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، منصور احمدلو، مدیر کل امور ایثارگران شهرداری تهران، آیتالله سید محمد جواد پیشوایی و حضور جمعی از خانوادههای شهدا و ایثارگران برگزار شد.
خاطرات ایثارگران مانند گنجی است که استخراج نشده
در ابتدای این مراسم پرویز سروری، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران اظهار کرد: ما در انقلاب اسلامی خداوند یک گنج بزرگی را در اختیارمان گذاشته که بسیار پر قیمت است اما متاسفانه قسمت اعظم این گنج هنوز استخراج نشده و ما هر روز در حال از دست دادن ظرفیتهای بزرگی از این گنج الهی هستیم.
این عضو شورای شهر تهران گفت: خاطراتی که پدران و مادران شهداء در سینه دارند بخش بزرگی از ظرفیت فرهنگ دفاع مقدس است که با توجه به کهولت سن این عزیزان و از دست رفتن آنها این گنج نیز از بین میرود. ثبت این خاطرات یک ظرفیت بزرگی در جامعه به وجود میآورد.
وی افزود: اکنون این ظرفیت و امکان وجود دارد که خاطرات این عزیزان را ثبت کنیم تا برای آیندگان باقی بماند. اگر اینها ثبت و سند نشود آیندگان خواهند گفت که اینها افسانه است و چندین سال دیگر این مطالب برایشان قابل درک و هضم نیست.
توصیه شهید آوینی برای مستندسازی از جنگ
سروری در بیان خاطرهای از زمان حضورش در جنگ گفت: یادم هست که شهید آوینی در جلسهای گفت: شما تا میتوانید تیمهای مستندسازی را تشکیل دهید و فقط با رزمندگان مصاحبه کنید و آنها ثبت، حفظ و نگهداری کنید که اینها برای آیندگان باقی خواهد ماند. اکنون نتیجه آن کار را میبینیم و همان راهنمایی شهید آوینی سبب شد تا آن ذخائر سبب دستمایه ساخت خیلی از فیلمهای دفاع مقدس مانند «دیدهبان» شد.
وی در ادامه افزود: متأسفانه اکنون برخی فیلمها به نمایش درآمدهاند که هیچ تناسبی با دفاع مقدس و فرهنگ آن ندارند و فقط آمدهاند فیلمهای هالیوودی را با لباسهای بسیجی نمایش دهند؛ در حالی که دفاع مقدس ما این نبود.
ایجاد 374 مرکز ضبط خاطرات ایثارگران در محلات تهران
سروری گفت: متأسفانه در این فضاها ما دستمان خالی است و زمان را به سرعت از دست میدهیم؛ فکر میکنم اقدام آقای احمدلو در افتتاح پروژه ضبط خاطرات ایثارگران در اداره امور ایثارگران شهر تهران گام مثبتی در این مسیر خواهد بود.
وی تصریح کرد: باید این هدفگذاری را انجام دهیم تا در راستای ضبط خاطرات ایثارگران بیش از 374 مرکز جمعآوری خاطرات در سطح محلات تهران ایجاد کنیم.
ضبط خاطرات ایثارگران یک حرکت جهادی است
دیگر سخنران این مراسم ناصر امانی، معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران بود که با اشاره به دیدار اخیر شورای شهر و شهردار تهران با مقام معظم رهبری، گفت: رهبر انقلاب بر حرکت و مدیریت جهادی تاکید کردند و به نظرم این پروژه ضبط خاطرات ایثارگران تهران در راستای تحول و سبک مدیریت جهادی است.
امانی گفت: هیچ سازمانی مانند ادارهکل امورایثارگران شهرداری تهران سالانه 14000 دیدار با خانواده شهدا ندارد؛ این افتخاری است که نصیب این مجموعه شده و با برنامهریزیهایی که صورت گرفته تمامی نواحی مناطق 22 گانه شهر تهران را موظف کردیم که به صورت هفتگی با خانواده شهدا دیدار کنند.
ایجاد خانه ایثارگران در سرای محلات
وی در ادامه تاکید کرد: ما الان 374 سرای محله در تهران داریم، که در سرای محله خانههای متعدد فرهنگی وجود دارد، ما آمادگی داریم که در جلسهای با معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری یکی از این خانهها را به نام ایثارگران راهاندازی کنیم تا علاوه بر اینکه پاتوقی برای ایثارگران و خانواده شهدا شود، محلی برای ضبط خاطرات نیز باشد.
یادآوری میشود که استودیو ضبط خاطرات ایثارگران در طبقه دوم ساختمان مرکزی اداره کل امورایثارگران شهرداری تهران افتتاح شد.