کد خبر: 1367275
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۸:۲۷

جنگ را باید شفاف و صادقانه برای نسل ‌نو بیان کرد

گروه ادب: در آئین رونمایی از کتاب «گردان نهم» آخرین اثر گلعلی بابایی، اصغر آبخضر با بیان اینکه جنگ را باید شفاف و صادقانه برای نسل ‌نو بیان کرد، اظهار کرد: صداقت در کلام بابایی موج می‌زند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، آئین رونمایی از کتاب «گردان نهم» اثر «گل‌علی بابایی» امروز دوشنبه با حضور جمعی از علاقه‌مندان به این عرصه در خبرگزاری فارس برگزار شد.

نعمت‌الله سعیدی، نویسنده و روزنامه‌نگار در سخنانی که در این مراسم ایراد کرد به چرایی ضرورت نگارش تاریخ جنگ تحمیلی اشاره کرد و گفت: به همان دلیل از تاریخ‌نگاری جنگ زیاد صحبت می‌شود که باید از عاشورا زیاد سخن گفت چراکه اگر مثل واقعه غدیر کم صحبت شود، برای بسیاری فراموش می‌شود.

وی ادامه داد: در جنگ دوم جهانی کشو‌‌رهایی نظیر انگلیس و فرانسه که جزو طرف‌های درگیر در نبرد بودند، کمتر از ایران که دائماً اعلام بی‌طرفی می‌کرد کشته دادند و نیمی از مردم این سرزمین در قحطی و از گرسنگی جان دادند و امروز سخنی از آنها در مجامع بین‌المللی مطرح نمی‌شود.

سعیدی با بیان اینکه باید این پرسش مطرح شود که چرا درباره دفاع مقدس کم سخن گفته می‌شود، به بیان برخی ویژگی‌های کتاب «گردان نهم» پرداخت و اظهار کرد: در این اثر حجم انبوهی از اطلاعات به مخاطب عرضه می‌شود در عین حال که باعث دلزدگی و جدایی او از کتاب نمی‌شود و بعید می‌دانم اگر کسی تنها چند صفحه از آن را بخواند، بتواند کتاب را رها کند.

این نویسنده با بیان اینکه مشکل بزرگی که در عرصه آثار مرتبط با دفاع مقدس وجود دارد، این است که حجم بالایی از آثار کم اثر تولید شده است، ادامه داد: ویژگی دیگر این اثر گلچین اسناد و مدارک تاریخ جنگ است درحالی که نویسنده موفق شده تا کاربرد کلمات را از اسنادی که استفاده کرده است، داشته باشد.

گل‌علی بابایی، امیرحسین فردی دیگر مسجد جوادالائمه(ع)

اصغر آبخضر، نویسنده دفاع مقدس دیگر سخنران این مراسم بود که به بیان خاطراتی از گل‌علی بابایی در دوران دفاع مقدس، انقلاب و پیش از آن پرداخت و اظهار کرد: امروز مفتخرم که اعلام کنم؛ مسجد جوادالائمه(ع) امیرحسین فردی دیگری را به این عرصه تقدیم می‌کند و بنده اطمینان دارم که به زودی از او هم جلو خواهد زد و قطعاً همه شهدای مسجد جوادالائمه(ع) به او افتخار می‌کنند.

وی همچنین تأکید کرد: جنگ را باید شفاف و صادقانه برای نسل امروز بیان کرد و گرنه تعامل مورد نظر برقرار نمی‌شود و صداقت گفتار گل‌علی بابایی در این کتاب به خوبی مشهود است که باعث جذب خواننده می‌شود.

در این مراسم سردار مجتبی عسگری، مسئول حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس سپاه حضرت رسول(ص) تهران نیز به ایران سخن پرداخت و گفت: گل‌علی بابایی را دوست دارم، به ویژه زمانی که صبحگاه می‌آمد و بند پوتینش باز بود.

وی ادامه داد: به همت گل‌علی بابایی، ثبت خاطرات شهر تهران در جنگ را پایه‌گذاری کردیم که تا امروز بیست و چهار جلسه با نواحی مختلف برگزار کرده‌ایم که «گل‌علی» باید به ما کمک کند تا این خاطرات کشف و ثبت شود و ارزش‌های تهران در جنگ مغفول مانده، البته بابایی را «گور به گور» هم کنند باز هم می‌نویسد.

گل‌علی بابایی آخرین سخنران این مراسم بود که با بیان اینکه خود را لایق این تعاریف نمی‌داند، اظهار کرد: امروز خوشحالم که نتیجه تلاش‌هایم در «گردان نهم» کتاب شده است؛ من در «گردان نهم» به دنبال آدم‌های جنگ گشتم، دنبال جوانانی رفتم که دانشجو و دانش‌آموز وارد جنگ شدند و ژنرال و فرمانده بیرون آمدند. یعنی دنبال آنهایی رفتم که به تعبیر مقام معظم رهبری معجزه‌های انقلاب و جنگ بودند و هستند.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی یکی از مشتریان وفادار به آثار ادبی منبعث از فرهنگ دفاع مقدس هستند، گفت: کتاب گردان نهم در چهار فصل به مواردی همچون چرایی جنگ تحمیلی،‌ شرایط ایران در شروع جنگ‌، ادامه جنگ،‌ چگونگی شکست صدام‌، بی‌کفایتی بنی‌صدر در یک سال اول جنگ‌، پیدایش دکترین رزمی انقلاب‌، چگونگی تشکیل تیپ 27 محمد رسول‌الله و همچنین گردان نهم آن پرداخته‌ام و کلیات کتاب زمستان سال 60 تا بهار سال 62 را شامل می‌شود.

در انتهای این مراسم از کتاب «گردان نهم» با حضور حاضران رونمایی شد.

captcha