کد خبر: 1367317
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۰۸:۱۹
رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان:

پژوهش‎های دانشگاهی در ایران برمبنای اصول اسلامی است

گروه اندیشه: بسیاری از کشورها بر مبنای باور‌های خود دانشگاه‎ها را شکل داده‎اند و با توجه به این‌که باورهای آنان خدامحور و دین‌‏محور نیست، پژوهش در آن‌ها به‌منظور تولید ثروت و استفاده قدرتمندان انجام می‌شود؛ در حالی که پژوهش‎ها در ایران بر مبنای اصول اسلامی است.


رسول خدابخش، رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از زنجان، گفت: امام خمینی(ره) بارها در بیانات خود اعلام کرده‌اند که اگر حوزه و دانشگاه مستقل شوند، کشور مستقل می‎شود و همچنین فرموده‎اند که منشأ مشکلات جامعه از حوزه و دانشگاه است که منظور ایشان از این جملات، مستقل شدن تفکر در جامعه است.



وی افزود: دانشگاه‎ها علاوه بر تفکر، در حوزه تکنولوژی و تولیدات نیز فعالیت می‎کنند و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، دانشگاه‏‌های کشور از نظر محتوا نیز به کشورهای بیگانه وابسته بود و هم‌اکنون علاوه بر استقلال مدیریتی، به سمت استقلال محتوایی نیز در حال حرکت هستیم و برای تولید علم، گام‎های خوبی برداشته‌ایم



رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان با اشاره به این‌که مقام معظم رهبری نیز به سوق دادن دانشگاه‎ها به سمت کسب دانش تکنولوژی و تولید محصول تأکید کرده‌اند، خاطرنشان کرد: این استقلال در موارد بسیاری در زندگی مردم جامعه محسوس بوده است؛ به‌طور مثال با تحریم دارو و تکنولوژی در کشور، مشکلاتی به‌وجود آمد ولی ایران با تلاش محققان دانشگاهی خود توانست بر این مشکلات فائق آید.



استفاده از منابع داخلی، مبنای استقلال کشور است



خدابخش با تأکید بر این‌که در ایران تحقیقات و کسب علم  بر پایه باورهای بومی و اسلامی است، اظهار کرد: می‎توان گفت بخشی از اهداف اسلامی انقلاب تاکنون در دانشگاه‌ها محقق شده و بقیه نیز برای محقق شدن نیاز به زمان دارد همچنین زمانی این استقلال فراهم می‌شود که استفاده از منابع داخلی، جایگزین منابع خارجی شده و به کشورهای دیگر نیز صادر شود در واقع دارای علم مصرفی نبوده و باید به‌صورت هدف‌دار پژوهش‎های علمی انجام شود.



این مقام مسئول تصریح کرد: بسیاری از کشورها بر مبنای باور‌های خود دانشگاه‎ها را شکل داده‎اند و با توجه به این‌که باورهای آنان خدامحور و دین‏‌محور نیست؛ لذا پژوهش و تولید علم در آن‌ها به‌منظور تولید ثروت و استفاده قدرتمندان انجام می‌شود؛ در حالی که پژوهش‎ها در ایران بر مبنای اصول اسلامی است.



وی یادآور شد: کشورهای استعماری برای تحکیم دولت‎های خود و تسلط بر سایر کشورها پژوهش‎های علمی خود را به‌گونه‎ای طراحی می‎کنند که اعلام کنند حاکم جهان هستند و هیچ کشوری بدون تکیه بر آنان نمی‎تواند به حیات خود ادامه دهد.



برخی هنوز هم حکومت الهی را باور ندارند



خدابخش ادامه داد: پیش از پیروزی انقلاب، در هیچ‌کجای دنیا ترکیب «جمهوری اسلامی» وجود نداشت و حکومت‎های دیگر مانند نظام سرمایه‎داری و کمونیستی تعریف شده بود و حکومت اسلامی و حاکمیت ولایت فقیه وجود نداشت و همین موضوع سبب شده است که برخی هم‌اکنون نیز وجود یک حکومت الهی را باور نداشته باشند.



رئیس دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان در پایان عنوان کرد: در اسلام ابزارها برای تکامل انسان، رفاه، سلامتی، ثروت و خدامحوری است تا انسان خداباور براساس آموزه‎های اسلامی، ثروت، قدرت و هنر خود را استفاده کند؛ لذا سازماندهی اسلامی پژوهش‎ها در کشور سبب شده است که فعالیت‎ها بر مبنای نجات مستضعفان باشد و این تفاوت اصلی بین دانشگاه‎های کشور در مقایسه با کشورهای دیگر است.

captcha