کد خبر: 1368059
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۱:۵۱
گزارش ایکنا از یک خانواده قرآنی؛

خانواده‌ای با 8 حافظ قرآن/ مادر آرام قرآن می‌خواند و فرزندان الگوبرداری می‌کردند

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: خانواده یاراحمدی را شاید بتوان یکی از قرآنی‌ترین خانواده‌ها نامید چرا که دارای 5 حافظ کل قرآن و 3 حافظ بخشی از اجزاء قرآن است که فرزندان یکی از مهم‌ترین رموز موفقیت خود را مادر می‌دانند، آن‌ هنگام که مادر از کودکی آرام آرام برایشان قرآن می‌خواند و آنان الگوبرداری می‌کردند.


به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، برای اینکه یک خانواده بتواند تمامی نیازهای افراد خود را برآورده سازد باید برنامه‌ریزی‌های سازنده‌ای را طراحی و اعمال کند؛ به‌طورکلی برای داشتن یک خانواده دینی لازم است تا نسبت به تحولات اجتماعی توجهات لازمه صورت گیرد.



فرزند صالح نعمتی است که برای پرورش آن در حوزه قرآن و مکتب اهل بیت(ع) باید اقداماتی صورت گیرد، ناگفته نماند که اگر انسان بخواهد فرزندی برای آبادی دنیا و آخرت خود و دیگران داشته باشد لازم است تا ابتدا، خود، اصلاح شود.



فرزندان؛ مایه روشنی چشم



در گام اول باید به دستورات الهی در آیات قرآن کریم در قول فرزند صالح اشاره کرد: «... رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّیَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْیُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِینَ إِمَامًا» (آیه 74 سوره فرقان)؛ «بعضی از فرزندان و همسران بال انسان هستند و مایه روشنایی چشم»  و «... إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِکُمْ وَأَوْلَادِکُمْ عَدُوًّا لَّکُمْ فَاحْذَرُوهُمْ وَإِن تَعْفُوا وَتَصْفَحُوا وَتَغْفِرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِیمٌ» (آیه 14 سوره التغبن)؛ «بعضی از فرزندان و همسران بال انسان هستند و دشمن جان محسوب می‌شوند».



در ادامه بحث، ضمن اشاره به عوامل مؤثر در رابطه با فرزند صالح باید گفت که فرزندان صالح منبع خیر و سود دنیا و آخرت براى انسان و پدر و مادر خویش خواهند بود؛ اما متأسفانه جامعه کنونی، دستورات روح‌بخش قرآن را در روش زندگی فراموش کرده و اگر هم این مهم وجود داشته باشد، به ندرت دیده خواهد شد که ضرورت تحقق انس با قرآن در جامعه، نیازمند فرهنگ‌سازی میان آحاد مردم به‌ویژه خانواده‌های مستعد در زمینه قرآن و عترت(ع) است.



خانواده‌ای با 8 حافظ قرآن



در این گزارش نگاهی به آغاز فعالیت‌های خانواده‌ای مذهبی ـ قرآنی در دهستان ریزاب که شامل 1 قاری قرآن کریم، 5 حافظ کل و 2 حافظ 15 جزء قرآن کریم می‌شود، داشته‌ایم؛ باید گفت که اعضای این خانواده از جامعه مدرسان، طلاب و قاریان قرآن هستند.



در بخش ابتدایی این گزارش، خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به گفت‌وگو با اعضای این خانواده موفق و قرآنی پرداخته است؛ علی‌محمد یاراحمدی، پدر این خانواده که در حال حاضر به‌عنوان مدیر شعبه دهستان ریزاب مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) مشغول به فعالیت است، در رابطه با نحوه آشنا کردن اعضای خانواده خود با قرآن گفت: با توجه به اینکه انس با قرآن، سعادت انسان به سوی تعالی و رشد را به دنبال دارد، تصمیم گرفتم تا خانواده‌ای مذهبی که رویکرد قرآنی ـ دینی دارند را تحویل جامعه دهم؛ هم‌اکنون خانواده‌ای 10 نفره شامل 7 پسر و 1 دختر دارم.





در این میان، 4 نفر از پسران و 1 دختر از خانواده یاراحمدی حافظ کل قرآن و 2 فرزند دیگر که حسن و حسین نام دارند، موفق به حفظ 15 جزء از قرآن کریم شده‌اند، همچنین همسر فرزند ارشد خانواده نیز حافظ قرآن است؛ پیش بینی می‌شود تا با نظارت مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) و مدرسه شبانه‌روزی حفظ قرآن دو حافظ نوجوان این خانواده طی 5 ماه آینده حافظ کل قرآن شوند.



برپایی محافل خانوادگی انس با قرآن



این خانواه مذهبی پیش از ورود به حفظ قرآن و مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س)، پنجشنبه‌ شب‌ها محفل قرآنی در منزل برگزار می‌کردند که در آن تنها اعضای خانواده و برخی از دوستان و آشنایان حضور می‌یافتند؛ هدف از برگزاری این جلسات خانگی ارتقای سطح دانش خانواده یاراحمدی در حوزه قرآن بوده است.



در بخشی دیگر از این گزارش به ورود خانواده یاراحمدی در حوزه قرآن اشاره می‌شود؛ به گفته پدر این خانواده، انس با قرآن موجب شد تا به کلاس‌های حفظ قرآن کریم مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) ورود یابیم.



باید گفت که در این خانواده مذهبی ـ قرآنی نقش اصلی را پدر و مادر ایفا می‌کند، در واقع مادر آرام آرام قرآن می‌خوانده و فرزند الگوبرداری می‌کرده که تحقق این مهم منجر به کشش فرزندان به سمت و سوی قرآن کریم شده است.



در بخشی دیگر با فرزند ارشد این خانواده مذهبی به گفت‌وگو می‌پردازیم؛ یوسف یاراحمدی در سال 88-87 وارد بیت الاحزان حضرت زهرا(س) شد و از آنجا با توجه به استعدادی که داشت توانست در عرصه حفظ کل قرآن و تثبیت آیات آن ورود یابد و هم‌اکنون به‌عنوان یکی از اساتید قرآن روستای قرآن‌آباد مشغول به فعالیت است.





وی در رابطه با نحوه حفظ قرآن کریم و دلایل ورود به این حوزه، تشویق والدین و سرفصل‌های آموزشی مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) را از جمله عوامل موفقیت خود دانست و گفت: هم‌اکنون بحث ترویح فرهنگ قرآنی و افزایش حافظان در سطح جامعه مورد بررسی قرار دارد؛ به‌طورکلی ارتباط تنگاتنگ با قرآن موجب تأثیرگذاری بر اخلاق و رفتار آنان در اجتماع می‌شود.



حفظ شبانه‌روزی قرآن در مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س)



این حافظ کل قرآن به چگونگی حفظ آیات قرآن اشاره و تصریح کرد: مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) با توجه به در اختیار داشتن زیربنای قوی آموزشی، به آموزش حفظ قرآن کریم در دوره‌های شبانه‌روزی می‌پردازد که حداقل 6 ساعت از آن به‌صورت مصاحبه و تثبیت محفوظات اختصاص می‌یابد؛ از این رو توانستم به‌مدت یک سال حافظ کل قرآن شوم.



پس از یوسف یاراحمدی، فرزند دوم و سوم به نام‌های علی و حمید جهت حفظ قرآن تشویق شدند؛ بدین دلیل که رویکرد مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) تنها آموزش نیست بلکه در کنار این مبحث به اردوهای تفریحی، ورزش و حتی بازدید از موزه‌ و مکان‌های زیارتی نیز می‌پردازد.



استخدام حافظان مؤسسه بیت‌الاحزان در شعب زیرمجموعه



از جمله تسهیلات ویژه مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) برای حافظان قرآن، استخدام رسمی در شعب زیر مجموعه‌ و مدارس شبانه‌روزی حفظ و تفسیر قرآن است؛ باید گفت که سالانه بالغ بر 15 نفر از حافظان کل قرآن به‌عنوان اساتید قرآن این مجموعه استخدام می‌شوند.



هم‌اکنون محمد، علی و حمید یاراحمدی مشغول به تحصیل در حوزه علمیه هستند که نکته جالب در این خانواده مذهبی این است که همسر فرزند ارشد خانواده یاراحمدی نیز از حافظان قرآن مدرسه شبانه‌روزی حفظ و تفسیر قرآن به‌شمار می‌رود.



لزوم حمایت از حافظان قرآن در جامعه



فرزند دوم این خانواده، علی است که طی 3 سال گذشته توانسته حافظ کل قرآن شود، وی سال دوم حوزه را می‌گذراند؛ علی یاراحمدی خواستار حمایت از حافظان قرآن توسط متولیان قرآنی کشور است، به گفته وی امکانات مالی ـ فرهنگی می‌تواند حافظان قرآن را در جایگاه اجتماعی که دارند، تقویت کند.



در واقع با اختصاص امکانات لازم، حافظان قرآن به‌طور قطع بهتر می‌توانند در زمینه‌های پژوهشی، دینی و یا تبلیغی ورود یابند کما اینکه همواره اغلب فارغ‌التحصیلان این رشته در اداره و یا نهادی ورود نیافته‌اند و لازم است تا مسئولان قرآنی کشور حمایت‌های همه جانبه از این افراد لحاظ کنند.





فرزند سوم خانواده آقای یاراحمدی، حمید است؛ به گفته وی برای پی‌بردن به اهمیت حفظ قرآن کریم کافی است با قرآن و روایات اهل بیت(ع) تعامل برقرار کرد زیرا در نهایت به حفظ قرآن رجوع می‌یابیم و جهت دریافت فهم و معانی آیات به تلاوت قرآن می‌پردازیم.



حمید یاراحمدی همراه با برادر بزرگترش علی در کلاس‌های آموزش حفظ قرآن مدرسه شبانه‌روزی حفظ و تفسیر قرآن کریم حضور یافت و هم‌اکنون از جمله حافظان کل قرآن این خانواده به‌شمار می‌رود؛ وی در حال تحصیل در حوزه است که در نظر دارد پس از اخذ مدرک حوزوی به‌عنوان مربی مشغول به فعالیت می‌شود.



فرزند چهارم این خانواده مذهبی، فاطمه است؛ وی با استفاده از کلاس‌های مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) توانسته طی سال‌های 89 و 90 حافظ کل قرآن شود، سپس در مقطع کارشناسی رشته الهیات علوم قرآن و حدیث دارنده گواهینامه قبولی شده است.



حفظ قرآن در کنار تدبردر کلام وحی



این حافظ کل قرآن هم‌اکنون در حال تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد است که در نظر دارد طی سال آینده برای تدریس در شعب مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) حضور یابد؛ وی توانسته علاوه بر حفظ قرآن کریم به تدبر در آیات بپردازد که این مهم می‌تواند در جهت توسعه فرهنگ قرآنی جامعه بالاخص میان جوانان تأثیرگذار باشد.



پس از فاطمه یاراحمدی، محمد فرزند پنجم این خانواده به سمت و سوی حفظ قرآن گام نهاده است؛ وی متولد سال 1374 است که طی سال‌های 88 و 89 در بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) خافظ کل قرآن شده است.



حفظ قرآن نیازمند برنامه‌ریزی و انضباط است



محمد معتقد است که قرآن دارای ارزش و اهمیت والایی است که پیش از ورود به این عرصه باید نسبت به آثار و فواید آن توجه لازمه را داشت؛ به گفته فرزند پنجم این خانواده، حفظ قرآن نیازمند برنامه‌ریزی و نظم و انضباط خاصی است که مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) توانسته این مهم را محقق کند.





و اما حسن و حسین؛ به‌عنوان آخرین فرزندان خانواده یاراحمدی هستند که با توجه به رویکرد افراد خانواده‌شان جذب کلام وحی شدند و هم‌اکنون حافظ 15 جزء از قرآن هستند.



«حسن» و «حسین» تا 5 ماه آینده حافظ کل قرآن می‌شوند



این دو نوجوان تا 5 ماه آینده موفق به حفظ کل قرآن می‌شوند؛ باید یادآور شد که این روند قرآنی نتوانسته «حسن» و «حسین» را از بازی‌های نوجوانی خود باز دارد اما مهم‌ترین بخش از فعالیت‌های روزانه‌شان صرف حفظ قرآن و مراجعه به مؤسسه بیت‌الاحزان حضرت زهرا(س) جهت ادامه دوره‌های حفظ‌ می‌شود.



به‌طورقطع انجام دستورات الهی و قرآن کریم در میان خانواده‌ها بهترین روش برای تحکیم بنیان خانواده است؛ یک خانواده مذهبی و دیندار موجب کمال، رشد و تعالی فرزندان می‌شود؛ از آنجا که خانواده اولین جامعه‌ای است که فرد در آن حضور می‌یابد، رشد و تعالی روح در آن در اولویت قرار دارد و وجود چنین خانواده‌هایی که لبالب از عطر قرآن، معطر شده است، به طور قطع و یقین باعث تعالی جامعه خواهد شد.

مهدی شهسوار
|
-
|
۱۳۹۲/۱۱/۱۹ - ۲۱:۳۷
0
0
سرکار خانم صبوری و سایر همکاران محترم
سلام علیکم

از گفتگوی جذاب شما با 8 حافظ کل قرآن کریم سپاسگزارم
لطفآ پس از نشر گفتگو در فضای مجازی ما را نیز مطلع فرمایید
موفق باشید

با تشکر شهسوار - روابط عمومی بیت الاحزان حضرت زهرا (س)
captcha